Aprók nagyban - 2016.07.08.

Új GTA 5 DLC, System Shock remake művészeti album, valódi BFG a DOOM-ból, Fifa 17 és F1 2017 hírek, jót tett az ingyenesség az Evolve-nak, új Overwatch karakter jön

Aprók nagyban - 2016.07.08.

GTA Online – Versenyek és kaszkadőrmutatványok

A jövő héten érkezik a mai napig nagy népszerűségnek örvendő GTA 5 online részéhez a legújabb DLC, ami nemcsak új járgányokat, hanem kaszkadőr bemutatóra hajazó versenyeket is ígér.

Áldás és átok a Pokémon GO

A kiterjesztett valóságos mobiljáték hatalmas sikernek örvend szerte a világban. Listavezető a letöltések és a bevételek tekintetében is Amerikában, és talán az is jól kifejezi mekkorát robbant, hogy a Nintendo részvényeinek az értéke 10%-ot növekedett a megjelenés óta. A játék lényege az, hogy az okostelefonunk segítségével gyűjthetjük be a Pokémon világ lényeit, híres épületek, műemlékek, ikonikus helyszínek közelében. Online pedig harcolhatunk más trénerekkel, pontokat gyűjthetünk a csapatunk számára, vagy épp csereberélhetünk, ha egy ritkaságra fáj a fogunk. Mivel a játék egésze online zajlik, nem meglepő, hogy komoly elégedetlenséget keltett a szerverek akadozó működése. Rengetegen panaszkodnak arról, hogy a játék képtelen csatlakozni, vagy épp a hitelesítési folyamaton akadnak el. A Niantic fejlesztői csapata egyelőre nem reagált a dologra, minden bizonnyal lefoglalja őket, hogy az összes régióban megjelenjen végre a játék. Androidon már nálunk is elérhető a Pokémon GO így próbát tehet vele mindenki, aki vadászatra indulna.

Xbox One-ra is megérkezett a Red Dead Redemption

A mai naptól Xbox One-on is játszható a Rockstar sikerjátéka a konzol visszafelé kompatibilitási funkciójának köszönhetően. Ha pedig még nincs birtokunkban a játék, akkor kb. 3000 forintért változtathatunk ezen az áldatlan állapoton. A kiegészítők nélkül 7,5 gigabyte szabad helyre lesz szükségünk, de érdemes ennél több tárhellyel számolni, hiszen a RDR multiplayer kiegészítői a Myths and Mavericks Pack, a Liars and Cheats Pack és a Legends and Killers Pack most ingyenesen is beszerezhető. Némi üröm az örömben, hogy a vadnyugati zombi hordákról szóló DLC az Undead Nightmare Pack fizetős maradt és majdnem annyiba kerül, mint az alapjáték.

F1 2016: 21 másik játékos ellen is versenyezhetsz

Nincs már olyan messze az augusztus 19-ei megjelenés, de a Codemasters ismét jó hírekkel szolgál a száguldó cirkusz rajongói számára. Sok szó esett a játék többjátékos részéről, és most már biztos, hogy akár 22 játékos irányította versenyautó is rajthoz állhat egyszerre, vagyis a mesterséges intelligencia teljes kihagyásával is indíthatunk futamot. A Safety Car is bekerül a játékba, de újdonság az is, hogy a verseny előtt lesz felvezető kör, amiben a kerekek melegítésén, és a taktika utolsó elemeinek kicsiszolásán lesz a hangsúly. A rajtjelzésre való reakció is fontos szerepet kap, hiszen a korai indulás ugyanúgy következményekkel jár, mintha „elalszunk”. Változik a kiállás menete is annyiban, hogy a megfelelő sebességre való lelassítás is a pilóta feladata lesz, a szabályok megszégéséért pedig súlyos büntetések járnak, szóval figyelni kell mindenre.

Júliusban ingyenes a Splinter Cell

Az Ubisoft E3-as bejelentésében azt ígérte, hogy a cég 30. születésnapját megünnepelendő, az év minden hátralévő hónapjában ingyenessé teszi egy korábbi klasszikusát. Júniusban a Prince of Persia: The Sands of Time kezdte a sort, július 13-án pedig a Tom Clancy's Splinter Cell váltja majd.

Ki kér egy valódi B.F.G.-t?

A Bethesda nem aprózza el a dolgokat, ha a DOOM-ról van szó. Még emlékezhetünk, hogy micsoda Revenant szobrot rendeltek be a játék premierje alkalmából, de úgy tűnik most sem adták alább. A híres B.F.G. élethű mását rendelték meg ugyanis a vicces nevű MyMiniFactory-tól, akik 3D nyomtatóval készítették el a legendás fegyvert. A cég semmit sem bízott a véletlenre az eredetiséget illetően, ugyanis a játék file-jaiból adták meg a pontos „tervrajzot”. A MyMiniFactorynak 70 órájába telt a B.F.G. minden darabját megtervezni, majd ezek után csupán 1000 órányi nyomtatás volt csak hátra, hogy megszülethessen a remekmű. Itt még nem ért véget a történet, hiszen a játék fejlesztői versenyt hirdettek, ahol a festés és a díszítés volt a rajongók és a gamerek feladata. A nyertes John Allen lett, aki haza is vihette a kész fegyvert, és nyugodtan alhat, hiszen ha támadnak a démonok, ő nagyobb biztonságban lesz, mint mi.

Új Overwatch karakter jön még a hónap során

Pletykák és fél információk, összeesküvés elméletek övezik az Overwatch új karakterét, és már azt hihetnénk, hogy egy kémfilmbe csöppentünk. Úgy tűnik azonban, hogy nemsokára kiderül kik találgattak jól, hiszen a Blizzard is tiszteletét teszi a San Diego Comic-Con rendezvényen és a július 21-ei előadásának a címe is árulkodó: "Az Overwatch legújabb hőse a kulisszák mögött". Sokan meg vannak győződve arról, hogy ez nem lehet más, mint Sombra, a support-mesterlövész. Két hét múlva kiderül az igazság!

FIFA 17: A szabadrúgás művészete

A szeptember 29-én érkező FIFA 17 látványvilágában is lenyűgöző lesz, és sokakat tart lázban az új, történetközpontú The Journey névre keresztelt játékmód is. Ezzel együtt számos játékmenetet érintő részt is átdolgoztak az EA Canada irodájában. Változnak a bedobások, és ami még fontosabb a szabadrúgások is. A James Rodriguez nevével fémjelzett fejlesztésben maga a játékos segített a készítőknek. A tizenegyeseknél és szabadrúgásoknál meghatározhatjuk, hogy milyen messziről, milyen szögből és milyen sebességgel futunk neki a labdának, és mindez jelentősen befolyásolja majd a lövés erősségét, a pörgését, vagyis az egész taktikai elemmé válik a játékon belül.

Művészeti albumot kap a System Shock a Kickstarteren

Még 20 napunk van arra, hogy támogassuk a System Shock remake-jét, de úgy tűnik, hogy a Nightdive biztosra akar menni. Jelenleg 95%-os támogatottságon áll a projekt, és a 100$-os támogatói szint tartalmazni fog egy gyönyörű művészeti albumot is. A 200 oldalas, keményborítós könyvben fotók, háttéranyagok, vázlatok és az elkészült játékból való jelenetek is kerülnek, vagyis igazi gyűjtői darab a rajongóknak. A kampány kiegészült egy olyan ígérettel is, hogy ha a támogatás összege eléri a 2,5 milliót, akkor mindenki, aki 100$ feletti járult hozzá a remake-hez, megkapja az albumot. Ez jelenleg hozzávetőleg 2000 embert érint, de 20 nap sok idő, ki tudja mire elég, és mi lapul még a Nightdive tarsolyában.

Úgy tűnik jót tett az Evolve-nak az ingyenessé válás

A LOTRO és a TESO is jól járt, amikor a csökkenő érdeklődésre válaszként ingyenessé (vagy majdnem azzá) tették a játékot. Ami pedig bejött az MMO-knak, most úgy tűnik az Evolve-nak is sikerült. Maga a játék nem is volt rossz, de az érdeklődés és a játékosok száma rohamosan fogyott. Ez egy multiplayerre kihegyezett játéknál nagyon rossz hír, annál jobb viszont, hogy a mérések átlaga alapján nagyjából 16.000-en estek neki az újraindított, kicsiszolt verziónak. Ezzel persze nem fogja a csúcsokon tanyázó játékokat utolérni, de jó esélye van, hogy bekerüljön a legjobb 20 közé, ami a haldoklás után nem is rossz teljesítmény. Reméljük kitart.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward