Aprók nagyban - 2016.06.28.

Bizonytalan ideig késik a Batman: Return to Arkham, ellopta a Firewatch háttérképét a Ford, és egy egészen ígéretes Kinect-játék érkezik hamarosan...

Aprók nagyban - 2016.06.28.

Bizonytalan ideig késik a Batman: Return to Arkham

Egy hónap múlva kellett volna megjelennie a Batman Arkham Asylum és Arkham City felújított verzióit tartalmazó Return to Arkham csomagnak, azonban ma a Warner váratlanul bejelentette, hogy késni fog az anyag.

Különösebb magyarázatot nem adtak, pusztán a szokásos szöveg érkezett: átnézték, hogyan is áll a projekt, és úgy döntöttek, hogy mindenkinek jobb lenne, ha adnának még egy kis időt a fejlesztő Virtuous Games csapatának, hogy a végeredmény minél polírozottabb legyen.

Új megjelenési időpontot még csak meg sem próbáltak megadni, pusztán annyit mondtak, hogy amint kiderül, azt kommunikálni fogják irányunkba. A Warner vélhetően igyekszik nagyon odafigyelni a két játék minőségére, hiszen az Arkham Knighttal elkövetett fiaskó után nem nagyon engedhetnek meg maguknak még egy ballépést.

Ellopta a Firewatch háttérképét a Ford

Massachusetts államban, Quincy városában egy Ford kereskedés úgy gondolta, hogy talált egy kiváló képet a legújabb reklámjához. A probléma azonban annyi, hogy ez a kép bizony jogvédett, és a Firewatch fejlesztőinek tulajdonában áll.

A Quirk Ford névre hallgató kereskedés ezt követően azzal magyarázkodott, hogy a WideWallpaper nevű oldalról töltötték le a képet, és egyébként minden felhasznált anyagot átfuttatnak a megfelelő ellenőrzéseken, hogy biztosan ne kövessenek el jogsértést.

Erre azonban a fejlesztő Campo Santo társalapítója, Sean Vanaman megjelent, és közölbe, hogy ez minden bizonnyal nem igaz, ugyanis a felhasznált kép nem érhető el a fentebb megnevezett oldalon, hanem az valójában a stúdió egy régebbi weboldalán beágyazva volt megtalálható.

Kíváncsian várjuk, mi lesz az ügy végeredménye.

Megjelent az új konzolokra a Resident Evil 5

Habár egyértelmű, hogy a negyedik rész a sorozat legjobbja (nem véletlenül készítették el már minden létező platformra), számomra abszolút kellemes meglepetés volt az előző generációban a Resident Evil 5. Sok szempontból elszakadt a sorozat korábbi hagyományaitól, azonban úgy tűnt, hogy ezzel megteszi a szükséges lépéseket előre, közben pedig azért mégis tudta hozni az elvárt hangulatot.

Akinek azonban kimaradt volna a játék az előző generációban (vagy PC-n), az most örülhet, ugyanis a Capcom ígéretének megfelelően a mai napon megjelent a Resident Evil 5 Xbox One-ra és PS4-re. Legalábbis digitálisan, mert a bolti példányokra még július 12-ig várni kell.

Az új változat tartalmaz minden extrát, ami az alapjátékhoz, vagy a PC-s kiadáshoz megjelent, így van benne osztott képernyős és online kooperatív, valamint megtalálható benne az összes DLC is.

Nem vettél Kinectet? Hiba volt!

A Kinect egy hatalmas bukás volt Xbox One-on, ezt kár lenne vitatni. Nagyon kevés fejlesztő foglalkozott vele, és aztán a Microsoft is látványosan magára hagyta az egészet. Pedig talán nem így történt volna, ha olyan ötletes játékok jelennek meg rá, mint a most bejelentett Fru.

Alapvetően egy 2D-s platformerről van szó, ami a hagyományos kontrollerrel irányítunk, azonban emellett nem mindegy, hogy hol és milyen pozícióban állunk - ez ugyanis változtat a pályán, illetve az elérhető platform elemeken, és csak így juthatunk tovább.

Ez azt jelenti, hogy néha úgy kell állnunk, hogy megjelenjen egy híd, néha mágikus kristályokért kell nyúlnunk, máskor pedig úgy kell tartanunk a karunkat, hogy azon át tudjon menni a főszereplőnk, és így tovább. Tényleg nagyon ötletes, érdemes megnézni a videót.

Befejezi a Ustream támogatását a PlayStation 4

A PlayStation 4 egyik kiváló tulajdonsága volt, hogy már a megjelenésének pillanatától kezdve lehetett vele online közvetíteni Twitch-re és Ustreamre. Az utóbbi években azonban egyértelmű vált, hogy amennyiben játékos streamekről van szó, úgy egyértelműen a Twitch uralkodik, és vélhetően uralkodni is fog a jövőben.

Éppen ezért a Sony úgy döntött, hogy a jövőben már nem fordít több erőforrást arra, hogy a PlayStation 4 továbbra is támogassa a Ustream-et, és augusztus 1-jétől teljesen kivezeti azt a konzolról. Onnantól kezdve nem is közvetíthetünk és nem is nézhetünk majd PlayStation 4-ről érkező stremeket, és ugyanez érvényes a PS Vitára és a PlayStation App-ra is.

A YouTube, a Twitch és a Dailymotion támogatása azonban megmarad - és tegyük hozzá, ebből a trióból leginkább az utóbbi lóg ki a sorból, így nem lennénk meglepve, ha ezt kaszálná el a Sony következőleg.

Új Ninja Gaiden-játék készül

Vagy legalábbis valami olyasmi. Hivatalos bejelentés ugyanis egyelőre nincs, viszont a sorozat zeneszerzője, Keiji Yamagishi már Twitteren közölte a hírt, hogy egy olyan új projekten dolgozik, ami "kapcsolódik a Ninja Gaidenhez".

Ennél többet sajnos nem volt hajlandó elárulni, mindössze annyit mondott, hogy további információk júliusban várhatók. Az mindenesetre biztos, hogy ideje lenne már egy új címnek a sorozatban: a 2014-es Ninja Gaiden Z finoman szólva sem sikerült valami jól, ami rendkívül szomorú az egyébként nagy karriert befutott szériát tekintve, hiszen továbbra is komoly rajongótábor várja az újabb epizódot.

Mindjárt itt a Hawken PS4-re és Xbox One-ra

Hosszú idő után végre mindjárt megjelenik az új konzolokra is a Hawken - egészen pontosan július 8-án. A 2012-ben PC-re kiadott anyag sosem aratott olyan sikert, mint amire a fejlesztők számítottak, azonban az egészet tavaly megvette a Reloaded Games nevű kiadó (akik most már az APB Reloaded mögött is állnak), és úgy látták, hogy egy konzolos megjelenés még jót tehet a játéknak.

Majdnem az Activision vette meg a Rare-et

Annak idején 2002-ben hatalmas esemény volt, hogy a Microsoft felvásárolta a korábban (részben) a Nintendo alá tartozó brit Rare-t. A 375 millió dolláros felvásárlás addig a legnagyobb volt a játékipar történetében, és a stúdió természetesen azóta is a Microsoft része, azonban azt egészen mostanáig nem tudtuk, hogy az Activision is versenyben volt.

Erről maga Ed Fries, az eredeti Xbox egyik alkotója beszélt. Az úriember elmondta, hogy a Microsoft letett egy ajánlatot a Rare asztalára, azonban később kiderült, hogy az Activision ennél még többet akart adni, és úgy tűnt, hogy a Microsoft elveszíti az üzletet. Ezt követően azonban az Xbox másik kulcsembere, Robbie Bach közbelépett, és módosította az ajánlatot, így végül az utolsó pillanatban mégis a redmondiakhoz került a híres brit csapat.

Battlefield 1-mérkőzés GeForce GTX1080-on

A DICE úgy gondolta, hogy a konzolos verziók után érdemes lenne azt is látnunk, mit tud jelenleg a Battlefield 1 aktuális verziója a legjobb PC-s grafikus kártyán. Úgyhogy az alábbi felvétel egy 64 fős Conquest-meccset mutat be nekünk 1080p-ben 60fps-sel - habár vélhetően a végleges játék ennél magasabb felbontásban is tudja ezt a teljesítményt hozni a GeForce GTX1080-nal.

És igen, bitang jól néz ki az anyag, holott még hónapok vannak a hátra a megjelenésig. A Frostbite motor lenyűgöző dolgokra képes.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward