Aprók nagyban - 2016.06.24.

A Mass Effect Andromeda női főhőse, Mafia 3 előrendelői tartalmak, a Dark Souls III és a táncszőnyeg, tananyag lesz a Civilization, nem ajándékozható a CS:GO.

Aprók nagyban - 2016.06.24.

Miért hirdeti női főhőssel a BioWare a Mass Effect Andromeda-t?

Az E3-as bemutatón egyértelműen kiderült, hogy a legújabb Mass Effect részt a női főszereplővel fogja reklámozni a BioWare. Pontosabban a főszereplő nőnemű verziójával, aki a Ryder nevet kapta. „A játék korábbi részeiben fel sem merült, hogy hangsúlyt kellett volna helyezni erre, más idők jártak.” – nyilatkozta Aaryn Flynn a BioWare vezetője. „2006-ban még egy megszokott, tradicionális vonalat követtünk. A Dragon Age: Inquisition borítója is „nemtelen” szereplőt jelenített meg a marketing kampány során, és hasonlóra törekszünk az Andromeda esetében is. Az egész játékipar megváltozott az elmúlt 10 évben, és nem vagyunk úgy bekorlátozva, mint egy filmplakát, ahol a főszereplővel kell azonosulni. Arra törekszünk, hogy a játékosok megalkothassák a saját főszereplőjüket és személyre szabhassák, úgy gondoljuk ez az jó irány.”

Mafia 3 előrendelői jutalmak

Régóta keringett az információ, hogy különféle online extra tartalmakat kapnak majd azok, akik előrendelik az októberben megjelenő Mafia 3-at. A jutalmak pontos mibenlétére is fény derült a mai nappal. A 3 bónusz jármű a Lassiter Leopard, a Smith Moray MX100, és a Berkley Stallion, de jár még három fegyver is: a Gator vadászpuska, a Camo mesterlövész puska és a Trench 1938 SMG.

Nem ajándékozható a CS:GO a Steam Summer Sale alatt

Igaz ugyan, hogy 50%-kal olcsóbban is hozzájuthatunk a fent említett játékhoz, ha ez a szívünk vágya, de mást meglepni nem fogunk tudni vele. A Valve nevében Ido Magal magyarázta el az okokat: „Az árcsökkentéssel az a célunk, hogy a játékos közösség növekedni tudjon. Megfigyeléseink szerint a leárazások során, leginkább azok maradtak aktív tagjai a közösségnek, akik saját maguknak vették meg a játékot. Erre persze mindenki előkapott egy történetet, hogy miként kapta anno a CS:GO-t ajándékba és miként játszik még ma is vele. A komolyabb hangok viszont azt kezdték el boncolgatni, hogy a döntés mögött inkább a G2A jellegű oldalakkal szembeni lépés lehet a fő ok. Mivel egy 50%-os árcsökkentésen jól be lehet vásárolni, hogy utána pár héttel vagy hónappal később teljes áron adják tovább az oldalak a játék kulcsát, ezért a Valve igyekszik ennek ott keresztbe tenni, ahol csak tud.

15 percig mozog a Stalkerre hajazó Escape From Tarkov alfája

Sokan kiáltottak Stalker 2-t az Escape From Tarkov-ot megpillantva, és ez nem is akkora hülyeség. Igaz ugyan, hogy ha már mindenáron kategorizálni kell, akkor a Stalker és a DayZ szerelemgyerekének nevezhetnénk inkább a játékot. Az apokaliptikus háttértörténet, a túlélésre kihegyezett részek, valamint a különböző frakciók között dúló harc sok helyről ismerős lehet. A 15 perces felvétel inkább a részletek és a kidolgozottság szempontjából lehet érdekes, azonban sokak kíváncsiságát felkeltette, remélhetőleg hamarosan többet is láthatunk az Escape From Tarkov-ból.

2017-ben iskolai tananyag része lehet a Civilization

A Firaxis Games nyilatkozata szerint a Civilization sorozat legújabb, hatodik része mellett egy CivilizationEDU névre keresztelt játékkal szeretnék segíteni az észak-amerikai középiskolákban az oktatást. Ennek célja főként a tanulók döntéshozó képességének és kritikai gondolkodásának a fejlesztése, valamint annak a szimulálása, miként függenek össze és hatnak egymásra a katonai, a technológiai, a politikai és a diplomáciai fejlesztések. A program a résztvevő partnerek számára 2017-től válik elérhetővé, a részletesebb információra vágyók pedig a fejelsztő GlassLab games honlapján böngészhetik át a kezdeményezés részleteit.

Fejlesztői kommentár az új God of War videóhoz

Habár vegyes volt az új God of War trailer fogadtatása az E3-as bemutatásakor, most újabb információk derültek ki a háttérről és a történetről. A harci jelenetekért felelős Mihir Sheth és a műszaki megoldásokért felelős Jeet Shroff mesél a 10 perces gameplay videó alatt minderről és avat be minket néhány újdonságba.

Most már biztos, hogy készül a The Guild 3

A közepes méretű, de nagyon is lelkes rajongói bázissal rendelkező The Guild sorozatról már 2014-ben is felröppentek pletykák, de a hivatalos bejelentésre máig várnunk kellett. A Nordic Games élő, lélegző világot ígér, ahol évszakok, napszakok változnak, és ezek hatással is lesznek a játékmenetre. Az egyjátékos módot kedvelők rengeteg történet alapú missziót kapnak, a többjátékos verziót preferálók pedig akár 15 játékossal is együtt játszhatnak, minderre pedig 12 egyedi térképen lesz lehetőség. Ha azonban ez is kevésnek bizonyulna, akkor saját térképet is alkothatnak a kreatív játékosok a játékba integrált szerkesztővel. Kiderült az is, hogy közismert és titkos társaságokhoz is csatlakozhatunk, amik komoly előnyökhöz juttatnak minket, de – mivel nincsen rózsa tövis nélkül – a minket sújtó hátrányokról sem szabad elfeledkeznünk.

Sean Bean hangjával a Civilization 6 is jobb!

A játékipartól közel sem idegen színész (ő volt például Martin Septim az Oblivionban) adta a hangját ahhoz a nagyon is hangulatos videóhoz, ami az E3-on bemutatott játékmenetet kissé új köntösbe helyezi. A 12 perces videót főképp rajongóknak ajánljuk, akik nosztalgiával vegyes izgalommal várhatják a legújabb rész megjelenését, és szívesen időznek el egy civilizáció megszületésének és a történelem viharainak izgalmai közepette.

Nem kegyelmez a Blizzard a kilépőknek az Overwatchban

Felkerült egy kép a redditre, ami a lehetséges következményekre figyelmeztet, ha úgy döntene az egyszeri játékos, hogy inkább lelépne a már megkezdett mérkőzésből. A kiírás szerint a vétkeseket 75%-os XP megvonással büntetik, bár az nem derült ki mekkora időtartamra. Aki ezt esetleg nem venné elég komolyan, annak tovább is eszkalálódhat a helyzete, ami szerint az egész (kb. 2-3 hónapot felölelő) szezonból is kizárhatják. Persze elindult a vita, hogy nem minden "kilépő" vétkes, hiszen kifagyás és egyéb hibák miatt eltűnhetnek sokan. A kérdés már csak az, mindezt hogyan tudja majd jól kezelni a Blizzard.

Friss videó érkezett a Berzerk képregényből készült játékból

A Berzerk nevű, nálunk is ismert képregény olyan játékok ihletője volt, mint a Dark Souls vagy a Dragon's Dogma. A meglehetősen nagy rajongótáborral rendelkező manga híres a nyers brutalitásáról, így mindenki kíváncsi, miféle videojáték is készül majd belőle. Az első hírek szerint egy hack&slash stílusú Dynasty Warriors-ra hajazó alkotás várható, azonban fennakadt a hálón egy japán nyelvű trailer, így habár többségünk egy szót sem fog érteni a feliratokból, a játékmenetet is bemutató rövid videó sok rajongónak így is érdekes lehet.

Dark Souls III főszörny alázás, táncszőnyeggel

Igen, mindenki jól olvasta a címet. Az internet népe mindenfélével viccelődött már a játékkal kapcsolatban, de úgy tűnik újabb fejezethez érkezett az elborult fanatikus játékosok által kitaposott ösvény. A Rudeism néven streamelő játékos ugyanis a Dance Dance Revolution „irányítóját” kalibrálta át, és tánclépésekkel irányította a karakterét a jól megszokott kontroller helyett. Elmondása szerint az Abyss Watcher nevű boss lehentelése alig 300 halál után sikerült is neki, így nincs más hátra, minthogy sok sikert kívánjunk neki a következő kihívás teljesítéséhez. A kíváncsiak pedig megnézhetik a játéktörténelmi mérföldkőről készült videót is.

Valószínűleg sosem jelenik meg az L.A. Noire folytatása

Az L.A. Noire fejlesztője, a Team Bondi készítette a folytatást, a Whore of the Orientet is, de úgy tűnik, a játék nem lát majd napvilágot.

Derek Proud, a projekt egykori producere kapott egy kérdést arról, hogy szerinte mikor jön majd ki a Whore of the Orient, de a válaszának nem igazán örülhetnek a rajongók. Mint elmondta, a konzolokra és PC-re szánt játékért nagyon harcoltak a fejlesztők és a stúdiófőnök, Brendan McNamara is, de aztán megszakadt velük az üzleti kapcsolata és a dolgok másképp alakultak. A Whore of the Orient 1936-ban, Shanghaiban játszódott volna, mely akkoriban a bolygó legkorruptabb és legdekadensebb városának számított, állt a játék azóta törölt oldalán. A Team Bondi még egy kétszázezer dolláros támogatást is kapott az ausztrál kormánytól, de ez sem volt elég.

Az L.A. Noire megjelenése után a KMM Interactive vásárolta meg a Team Bondi minden értékét és jogait, a Whore of the Orientet is beleértve. A Team Bondi weboldalán megjelent a Warner Bros. logója, bár a kiadó sosem mondott semmit a játékkal való állítólagos kapcsolatáról. A Whore of the Orient 2015-ben jelent volna meg, egy rövid videó is kikerült róla. Proud most a Garoo Gamesnek dolgozik, a Team Bondi pedig feloszlott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward