Aprók nagyban - 2016.06.17.

Terítéken egy NieR boss harc, a Fallout 4 és a párbeszédek, jön a Steam Summer Sale, Sea of Thieves hírek...

Aprók nagyban - 2016.06.17.

Új videó a NieR: Automata egyik bossáról

Három perces, késhegyre menő küzdelmet kaptunk a Square Enix legújabb NieR videójában. A „bullet hell” (rengeteg lövedék elől igyekszünk kitérni) mechanikából és a kombókra épülő harcrendszerből kapunk egy kis ízelitőt, valamint egy fegyverként használható droid is feltűnik.

Van mit csiszolni a Fallout 4 párbeszéd rendszerén

Todd Howard is elismeri, hogy a Fallout 4 párbeszéd rendszere nem teljesen úgy sikerült, ahogy gondolták. „Szeretünk új dolgokat kipróbálni, és ez általában be is jön.” - nyilatkozta a fejlesztő. „A Fallout 4 harcrendszere például remek példa erre, a dialógusok tekintetében pedig úgy tűnik mellé lőttünk kissé. Egy élvezetes, interaktív beszélgetést akartunk a karakterek között létrehozni, de figyelünk a visszajelzésekre és hosszú távban gondolkodunk. Örülünk, ha halljuk a véleményeket, mert tényleg nagyon nagyon hasznos.” - foglalta össze Howard a tapasztalatait.

A PayPal közzétette a Steam nyári játékvásárának a dátumát

A 2014-es és 2015-ös őszi és téli vásárok alkalmával is bebizonyosodott már, hogy a PayPal időnként nem túl megbízható, már ami a titoktartást illeti. Most twitter üzenetben kürtölte szét a cég, hogy az idei nagy nyári Steam vásár *dobpergés* június 23-án kezdődik. Mindenki fagyassza be a bankszámláját, zárja el a bankkártyáját és tegyen meg minden óvintézkedést! Mi szóltunk!

Jónak tűnik elsőre a Sea of Thieves

Elég sok minden kiderül a nemrég közzé tett gameplay videóból. Többek között, ki gondolta volna, hogy a kalózhajónkra legénység is kell majd. Ennél komolyabb infó az, hogy több módon is testre szabhatjuk majd a hajónkat, és minden játékosnak konkrét feladatköre lesz a hajón. Lesz kapitány, tüzér, árbocmester és így tovább. Az egyjátékos játékokkal ellentétben itt nem lesznek NPC segítők, vagyis a játékosokon és a csapatmunkán múlik majd, mire is jutunk az ágyútűzzel és fosztogatással teli karrierünk közepette. A csapatmunka viszont nem csak a harcban, hanem a javításoknál, az árbócok kezelésénél, az irányításnál, és a tájékozódásnál is kritikusan fontos, hiszen egy ember nem képes mindent szemmel tartani, kezelni és irányítani sem. Ha elér minket a balsors, akár börtönben is végezhetjük egy rivális kalózhajón sínylődve, megmentőinkre várva. A túl sok alkoholtól pedig akár el is ájulhat majd hős matrózunk, vagy megeshet, hogy lebucskázik a hajóról, miközben részegen dülöngél.

Bemutatták a This War of Mine: The Board Game névre hallgató új asztali társasjátékot

Kemény helyzetek és nehéz döntések jellemzik legjobban a This War of Mine játékot. Megfordul a világ, hiszen nem képzett katonaként kell halomra lövöldöznünk az ellenséget, hanem civilként túlélni azt a pokoljárást, amit az ostrom alá vett város és a háború jelent. A halál les ránk, nemcsak az utcákon, de a közeledő tél, a kevés élelem vagy víz okán is. A kényszerű és veszélyes fosztogatás, a környék feltérképezése, a törmelék eltakarítása, a bezárt ajtók kinyitása kihívások elé állít minket. Áldozatokkal, szerencsés fordulatokkal és meglepő helyzetekkel van tele a játék, és ebben a nemrég befejezett Kickstarter kampányban megvalósult társasjátékban úgy tűnik sikerült áthozni mindazt, amitől monitoron nézve jó volt a játék (a PC-s játéktesztünket itt olvashatjátok). Akit részletesebben is érdekel a játékmechanika és a többi részlet az most belevetheti magát.

Tényleg lesz Okami 2 és Bayonetta 3?

A PlatinumGames igazgatója, Hideki Kamiya interjút adott a Metro internetes magazinnak, amiben meglepő kijelentést tett, amikor a 2014-es Wii U-ra megjelent Bayonettáról kérdezték. „Még szép, hogy akarunk harmadik részt, miért érne véget a történet a második résszel?” – erősítette meg a fejlesztő, hogy egyáltalán nincs elfelejtve a sorozat. Kiadóval ugyan még nem egyeztetett, de elmondása szerint nagyon sokat gondolkodott azon, miként lehetne legjobban folytatni a történetszálat. Ezután – mintegy mellékesen – azt is hozzá tette, hogy a 2006-os Okami folytatásával kapcsolatban is vannak elképzelései, de a még be sem mutatott Scalebound továbbfűzésére is lát lehetőséget.

Hitman: bónusz epizódot kapunk júliusban

Summer Bonus Episode címmel érkezik július 19-én az extra küldetés a Hitmanhez az IO Interactive bejelentése szerint. A két küldetést rejtő csomagban ismét Marrákes és Sapienza városába térünk majd vissza, ám nem az eddig megismert helyszíneken. Az olasz kisvárosban például egy filmes stáb forgat éppen, és a főszereplőt kell(ene) eltennünk láb alól. Ehhez a legjobb alkalom pedig a film legnagyobb jelenetében: egy lángszóróval is felszerelt óriási robottal forgatott jelenet közben adódik. Az biztos hogy, nem lesz könnyű dolga a 47-es ügynöknek.

Júliusban érkezik a Fahrenheit: Indigo Prophecy a PS4-re

A PS2-ről 1080p-re felújított változathoz július 18-ától férhetünk hozzá a PlayStation Store-ban. Sok változásról nincs hír a játékot illetően, bár arra a kérdésre, hogy ez ugyanaz a verzió lesz–e, mint ami 2015-ben PC-re is megjelent, a Quantic Dream egyik illetékese meglehetősen rövid, nemleges választ („Nope.”) adott.

Snowboardozás ebben a melegben?

Az Ubisoft nemrég bejelentett snowboard/extrémsport játékáról, a Steep-ről ma jelent meg egy 15 perces gameplay videó. Ebben leginkább a snowboard és a wingsuit részt sikerült elcsípni, úgyhogy aki régóta fente a fogát hasonló játékra, most örülhet.

Ingyen Killing Floor 2!

Legalábbis a hétvégére. Ugyan még korai hozzáférésben van a második rész, a mostani ingyenes hétvége attól még remek alkalom lehet arra, hogy belepillanthassunk, milyen is lett a sokak által kedvelt zombis mészárolós lövölde folytatása.

Mindjárt itt az F1 2016

A Codemasters már azzal a hírrel is örömujjongásra késztette a rajongókat, hogy az új részben ismét lesz lehetőség karrier módban elindulni, most pedig befutott az infó, hogy egészen pontosan augusztus 19-én ragadhatunk ismét kormányt a legújabb, 2016-os részben.

Milyen lehet hangos zenére verekedni?

Chang Koehan, Choi Bounge és Xanadu főszereplésével érkezett meg a videó, ahol a The King of Fighters 14 harcosai vernek laposra mindenkit, miközben dübörög a hangfalakból a zene.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward