Aprók nagyban - 2016.06.09.

A The Division csalóinál is bekeményít a Ubisoft, először mozgásban a Conan: Exiles, felfüggeszti a Microsoft az Xbox One új tévés szolgáltatásait...

Aprók nagyban - 2016.06.09.

Kedvcsinálón a Mafia 3

Ha minden igaz, akkor valamikor az E3 alatt, hétfőn hajnalban mutatják be a készítők még részletesebben a Mafia 3-at. Erre igyekeznek felkészíteni minket az alábbi kedvcsináló előzetessel. A végleges játék október 7-én érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

A The Division csalóinál is bekeményít a Ubisoft

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy a Rainbow Six Siege esetében a Ubisoft átáll arra a kemény módszerre, hogy az első vétségre azonnal véglegesen kitiltja a felhasználókat. Ma pedig arról írhatunk, hogy a kiadó ugyanezt meglépi a The Division esetében is.

Korábban a Ubisoft csak kéthetes felfüggesztéseket osztogatott, mostantól azonban mindenkit, aki bármilyen módon csal, vagy módosítja a programot (akár külső eszközök használatával), azt azonnal bannolják.

A Ubisoft egyébként is igyekszik keményen elbánni a The Division PC-s változatában jelen lévő csalókkal: a pár hete behozott új eszközökkel már jobban tudják szűrni az ilyen játékosokat, így összesen 30 ezer fiókot függesztettek fel ideiglenesen, 3800-at pedig véglegesen.

Először mozgásban a Conan: Exiles

A nyáron már kipróbálható lesz PC-n a Conen: Exiles a Steam Early Access rendszerén belül, később pedig érkezik a PS4-es és Xbox One-os verzió is. Így talán éppen ideje, hogy valamiféle tényleges játékmenet-felvételt láthassunk belőle.

Üzleti ügyfeleknek is kínál Vive-ot a HTC

Ha valamilyen vállalati felhasználásra lenne szüksége az embernek egy virtuális valóságot produkáló headsetre, akkor a HTC egy jó hírrel szolgálhat. Érkezik ugyanis a HTC Vive Business Edition, ami a csomagot tekintve mindenben tökéletesen megegyezik a fogyasztóknak szánt csomaggal, csak éppen sokkal drágább - egészen konkrétan 1200 dollár.

Ezért azonban kapunk néhány extrát. Egyrészt 12 hónapos garanciát (ez nyilván Amerikában fontos), másrészt pedig egy külön ügyfélszolgálatot, ami kifejezetten az üzleti vásárlók igényeire specializálódott. Végül pedig az is fontos, hogy több headsetet is rendelhetünk - az átlagfogyasztókat ugyanis fejenként egy Vive-ra limitálja jelenleg a HTC.

Kínában nagyon sikeres a Warcraft-film

Jelenleg úgy tűnik, hogy a kritikusok által a földbe döngölt Warcraft-filmet a nemzetközi piac, azon belül is Kína mentheti meg. Tegyük hozzá, a Warcraft csak holnap rajtol el Amerikában, azonban az előrejelzések szerint mindössze 25 millió dollárt hoz majd össze a nyitó hétvégén, ami rendkívül halovány érték.

Ezzel szemben Kínában mindössze egy nap alatt 47 millió dollárt termel, amivel egyébként felülmúlta a Star Wars: The Force Awakens teljesítményét, hiszen az kénytelen volt beérni 30 millióval.

Nem először fordul elő az utóbbi időben, hogy egy filmet Kína ment meg: a Terminator: Genisys például minden mérőszám szerint megbukott Amerikában a maga 100 milliós összesített bevételével, azonban külföldön 400 milliót hozott, aminek a felét Kína tette ki.

Ingyenes a Rocket League a hétvégén Xbox One-on

Major Nelson, az Xbox Live kommunikációs nagymestere bejelentette, hogy a hétvégén mind Xbox 360-on, mind pedig Xbox One-on ingyenes hozzáférhető lesz az Xbox Live Gold, így minden akadály nélkül elérhetjük a játékok multiplayer szolgáltatásait. Az úriember kiemelte, hogy egyébként ez az első eset, hogy a két konzolon egyszerre tartanak ingyenes hétvégét, habár ennél kevésbé érdekes információt nem nagyon tudok elképzelni.

Ezzel párhuzamosan szintén a hétvégén ingyenesen letölthetővé válik a Rocket League, így mindenki szabadon autós focizhat, amíg az E3 startjára várunk.

Overwatch - gyengülhet Widowmaker, és erősödhet D.Va

A megjelenést követően a Blizzard csapat erősen figyel arra, hogy mi a helyzet a játék egyensúlyával. A rajongói visszajelzések között sokan említették, hogy D.Va talán kicsit gyengébb, mint kellene, viszont Widowmaker adott esetben túl erős lehet.

A Blizzard szerint D.Va tényleg nincs még ott, ahol szeretnék, így vagy a sebzését, vagy a túlélési képességeit fogják erősíteni a jövőben - mindkettőt egyszerre azonban nem. Widowmaker azonban már nem ilyen egyszerű eset, itt ugyanis a probléma inkább az, hogy egy sniper karakterről van szó, akinek a jelenléte sokszor frusztrálja a játékosokat.

Azt persze a Blizzard is látja, hogy sokan választják Widowmakert, valószínűleg nem véletlenül. Jeff Kaplan, a játék vezető dizájnere elmondta, hogy jelenleg vizsgálják annak lehetőségét, hogy ezt a "frusztrációs faktort" hogy tudnák kiiktatni, de konkrét tervvel még nem állt elő.

Blink 182 a Bethesda sajtókonferenciáján

Hagyományosan az Apple-re volt jellemző egy időben, hogy valamilyen rockzenekart hívott meg kicsit muzsikálni a sajtókonferenciákat követően. Úgy látszik, hogy a Bethesda is átvette a receptet, ugyanis most vasárnap a résztvevők számíthatnak arra, hogy az előadás után a Blink 182 lép majd fel.

Azt nem tudni, hogy ezt közvetíti-e majd élőben a kiadó, de vélhetően igen. Habár jelen állás szerint néhány interjút és hasonló dolgot végig kell majd hallgatnunk, mire a zenekar elkezdi a munkáját.

12 percig mozog a Tokyo 42

A Frozen Synapse-t is készítő Mode 7 stúdió új játéka egy izometrikus, lopakodós akciójáték. A Tokyo 42 rendkívül ígéretesnek tűnik a lent bemutatott alfa demó alapján, ami tulajdonképpen a tutorial szekciót mutatja be. A lényeg az, hogy többféle metódust választhatunk a küldetések megoldására: lopakodhatunk, akciózhatunk, vagy keverhetjük a kettőt.

Felfüggeszti a Microsoft az Xbox One új tévés szolgáltatásait

Eredetileg a Microsoft úgy reklámozta be az Xbox One-t, mint ami nem is játékkonzol, hanem sokkal inkább egy nappali szórakoztató központ. Ennek a koncepciónak az egyik fontos részét képezték a tévés szolgáltatások. Úgy tűnik azonban, hogy ez az irányvonal nem volt sikeres, és ezt a Microsoft is látja.

Most ugyanis a cég bejelentette, hogy mégsem készül el az Xbox TV DVR, vagyis az a lehetőség, amivel a tévéműsorokat vehettük volna fel a konzolon, és azt visszajátszhattuk volna bármelyik Windows 10-es eszközünkön.

A hivatalos nyilatkozat szerint "ideiglenesen leállították ennek a funkciónak a fejlesztését", és inkább olyan dolgokra koncentrálnak, amit a konzol vásárlói ténylegesen igényelnek - ezek pedig (meglepő módon) a játékokhoz kapcsolódnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward