Aprók nagyban - 2016.06.08.

Most lecsaphattok ingyenesen a System Shock 2-re, befenyíti a Ubisoft a Rainbow Six Siege csalóit, csodásan fest a Catlevania szellemi örököse...

Aprók nagyban - 2016.06.08.

Saját online versenysorozatot indít a Forza Motorsport

Az idén megjelenő Gran Turismo Sport egyik legnagyobb vonzerejének az tűnik, hogy egy nagyon komoly online bajnokságot indít majd el - ráadásul egy olyat, amit maga az FIA szabályoz, erre pedig korábban nem volt példa a videojátékok történetében.

Vélhetően ezt irigyelhette meg a Forza-sorozatot készítő Turn10, ugyanis most bejelentették, hogy Xbox One-on egy teljesen új, mindenki számára nyitott online bajnokságot indít. Sajnos ennél nem nagyon tudunk többet, és az is biztos, hogy nem számíthatunk olyan komoly, FIA által ellenőrzött versenyre, mint a Gran Turismo Sport esetében, de a rajongók így is biztos örülni fognak neki.

Ezzel párhuzamosan viszont örömhír, hogy mindenki megkapja ingyen a Ford GTLM autót, amit a Ford indít majd idén a 24 órás Le Mans-i futamon.

Most csapjatok le ingyenesen a System Shock 2-re

Elindult a nagy nyári akció a GoG-on, aminek keretében belül most két napig (mire ezt olvassátok már kevesebb) ingyenesen megkaparinthatjuk a System Shock 2-t.

Ezen kívül szintén érdekes, hogy a nyári akció alatt "tapasztalati pontokat" gyűjthetünk, és azokkal megszerezhetünk ingyenesen további játékokat - jelenleg a Spelunky, a Gabriel Knight és a Dreamfall Chapters szezonbérlete kaparintható meg.

Tapasztalati pontot többféle dologgal gyűjthetünk, például a GOG Twitch Plays eseményeinek megtekintésével is.

Mobilos játék készül a Deus Ex alapján is

Ritka az olyan alkalom, amikor bejáratott címekből sikeres mobiljáték készül, de a Square Enix bebizonyította, hogy igenis lehetséges ezt megvalósítani: a Lara Croft Go és a Hitman Go is nagyon jól sikerült.

Most pedig bővül a sorozat, érkezik ugyanis a Deus Ex Go a Square Enix Montreal fejlesztésében. Magáról a játékmenetről egyelőre nem sokat tudni, csak annyit, hogy némileg hasonlítani fog a Hitman Go-hoz.

Ami viszont újdonság lesz a sorozatban, hogy kapunk pályaszerkesztőt, és köré közösségi lehetőségeket, így megoszthatjuk az alkotásainkat, és le is tölthetjük a többiek pályáit.

Befenyíti a Ubisoft a Rainbow Six Siege csalóit

Szegény Ubisoft mostanában kénytelen több fronton is küzdeni a csalókkal és hackerekkel, hiszen mind a The Division, mind pedig a Rainbow Six Siege szenved ettől a problémától. Utóbbi esetében ráadásul olyan gondok is felmerülnek, hogy nagyon sokan jelentenek csalást, holott valójában erről szó sincs: egész egyszerűen az a helyzet, hogy mivel a Siege-ben át lehet lőni a legtöbb falon, sok felhasználó tévesen hiszi azt, hogy az ellenfél wall hackkel.

Ezzel együtt a Rainbow Six Siege-ben igenis jelen van a csalás, ez ellen pedig mostantól a Ubisoft keményebben lép fel. A kiadó ugyanis módosította a felhasználói feltételeket, aminek keretein belül mostantól mindenféle módosítást a programban, vagy bármilyen jogosulatlan előnyt biztosító külső szoftver futtatását szigorúan azonnali bannolás követ - tehát nincs figyelmeztetést, vagy próbaidőszak, az első vétségnél azonnal elköszönhetünk a játéktól.

Csodásan fest a Catlevania szellemi örököse

A Bloodstained: Ritual of the Night egy ideig tartotta a rekordot a Kickstarteren, ugyanis döbbenetes mennyiségű pénz jött össze rá: egészen konkrétan 5,5 millió dollár. A Castlevania-sorozat atyja, Koji Igarashi által fémjelzett Bloodstained legújabb fejlesztői naplójából megállapíthatjuk, hogy a pénz vélhetően nem veszik kárba, ugyanis fantasztikusnak tűnik az anyag.

Így még jobban néz ki a The Witcher 3

A The Witcher 3-hoz természetesen sok mod készült azzal a célzattal, hogy még szebbé tegyék az egyébként is nagyon szép játékot. Ezek közül azonban az egyik legjobb a Super Turbo Lighting, ami teljesen átalakítja a bevilágítási rendszert és az árnyékokat, döbbenetes végeredménnyel. Az már csak bónusz, hogy Geraltnak hosszabb a haja benne. A mod letölthető a NexusMods oldaláról.

Novembernek jöhet a The Elder Scrolls 5: Skyrim felújított változata

Azt ezen a ponton már szinte biztosra vehetjük, hogy készül felújított verzió a The Elder Scrolls 5: Skyrimből. Egész egyszerűen túl sok forrás erősítette már meg ahhoz, hogy kamu legyen.

Most a Base.com áruháznak köszönhetően az is kiderült, hogy november 23-án jelenik meg a játék, ami szintén egybevág a korábbi bennfentesek tippjeivel. Mivel hivatalos megerősítés nincs, egyelőre érdemes nyilván egy csipet sóval fogyasztani az információ.

Ami viszont kicsit ijesztőnek tűnik, hogy az oldal 52 fontért tette fel az előrendelést, ami legalábbis arra utal, hogy a felújított Skyrim teljes árú játékként jelenhet meg. Reméljük, a felújítás minősége indokolni fogja az ilyen jellegű anyagoktól szokatlanul magas árat.

Javult a Gears of War 4 grafikája

A többjátékos bétateszt alatt sokan panaszkodtak arra, hogy habár a Gears of War 4 stabilan tartja a 60fps-t, ettől függetlenül a grafikája elmarad a várakozásoktól. Sokan egyenesen odáig mentek el, hogy a Gears of War első részének felújított változatát szebbnek tartották.

Éppen ezért a fejlesztő The Coalition sokat dolgozott az utóbbi időben a látvány javításán, és persze még sok idő van hátra a megjelenésig. Rod Fergusson, a stúdió vezetője azonban elérkezettnek látta az időt arra, hogy egy screenshot erejéig megmutassa nekünk, milyen haladást értek el a béta óta.

Az egyjátékos mód 30fps-sel fut majd, így ott vélhetően senkinek nem lesz oka panaszkodásra.

Utolérte magát a HTC a Vive-val

Miután az utóbbi hetekben állandóan késtek a kiszállítások, és a HTC jellemzően bizonytalan dátumot adott meg a rendelőknek, úgy tűnik, hogy a problémák kezdenek elhárulni. A cég bejelentette ugyanis, hogy mostantól kezdve minden új rendelést három napon belül teljesítenek - habár ez ugye nem jelenti azt, hogy ennyi időn belül el is jutnak a Vive-ok a végfelhasználókhoz.

Ezen kívül a HTC-nek már arra is volt kapacitása, hogy néhány megvásárolható csomagot elhelyezzen az olyan boltokban, mint a GameStop, a MicroCenter, vagy éppen a Microsoft saját üzletei.

Mindez persze továbbra sem nagyon érint minket, hiszen hivatalosan még mindig nem lehet kapni a HTC Vive-ot Magyarországon.

Visszavonul a játékfejlesztéstől a Diablo 3 direktora

Jay Wilson összesen tíz évet töltött a Blizzardnál, és tizenhét évet a játékiparban. Ennek azonban most vége szakad, az úriember ugyanis elárulta, hogy kilép a stúdiótól, és egyelőre a játékfejlesztéssel is felhagy.

"Szomorú kimondani tíz év után, de ez az utolsó hetem a Blizzardnál és a játékiparban. Azért távozom, hogy annak a szenvedélyemnek élhessek, ami eredetileg behozott ebbe az iparba: az írásnak. Mindig is vissza akartam térni ehhez, de ezzel együtt nagyon hiányozni fognak a barátaim a Blizzardtól. Ők a legszenvedélyesebb és a legeltökéltebb emberek, akikkel valaha találkoztam" - írja Wilson.

Jay Wilson munkájával sokat tett hozzá a Blizzard játékaihoz, habár sokan leginkább a kétes minőségben elrajtoló Diablo 3 miatt fognak emlékezni rá, ahol rendezőként ő vezette a fejlesztést. A játék nem csak technológiailag volt problémás (gyengélkedtek a szerverek és a bejelentkezési rendszer), de sokan kifogásolták az aukciós házat, valamint az előző rész sötétebb, komor hangulatának elhagyását is.

Wilson ezt követően átadta Diablo 3 fejlesztését, és Project Titan néven készült MMO-n kezdett el dolgozni, amiből végül az Overwatch lett. Utóbbihoz már nem sok köze volt, mert közben a World of Warcraft: Warlords of Draenor kiegészítőjén tevékenykedett.

A játékiparba 1999-ben került be a Cavedog Entertainmentnek köszönhetően, és a Blizzard előtt olyan helyeken dolgozott, mint a Monolith Productions, az Electronic Arts és a Relic Entertainment.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward