Aprók nagyban - 2016.05.26.

Valamivel készülhet az E3-ra a CD Projekt Red, élőszereplős előzetesen a Deus Ex: Mankind Divided, átlépte a 40 milliós eladást a PlayStation 4...

Aprók nagyban - 2016.05.26.

Valamivel készülhet az E3-ra a CD Projekt Red

Marcin Iwinski, a CD Projekt Red társalapítója újra elismételte, hogy a Cyberpunk 2077 biztosan nem lesz ott az idei E3-on. "Könnyen lehet, hogy mi ott leszünk az E3-on, és könnyen lehet, hogy mutatni is fogunk valamit, de az nem a Cyberpunk 2077 lesz. Azon még mindig nagyon sokat kell dolgoznunk"- nyilatkozta.

De mi lehet az, amivel a stúdió talán megjelenhet az E3-on? Ennek talán köze lehet ahhoz az "újfajta élményhez", amit a CD Projekt korábban bejelentett, és amivel korábban még sosem próbálkozott a stúdió. "Nos, talán nem is egy játék, és nem is biztos, hogy idén megjelenik. De akár mindkettő előfordulhat."

Iwinski egyébként nagyon titokzatos: amikor az Eurogamer újságírója rákérdezett, hogy ennek az egésznek lehet-e bármi köze a Witcher-sorozathoz, csak annyit mondott, hogy "majd meglátjuk".

Élőszereplős előzetesen a Deus Ex: Mankind Divided

Mi történik, amikor a biztonság és a rend fenntartása érdekében elkülönítik az implantátummal élőket a többiektől? Nos, erről szól a Deus Ex: Mankind Divided új élőszereplős videója, ami meg kell hagyni, igen-igen hangulatos.

Átlépte a 40 milliós eladást a PlayStation 4

A Sony bejelentette, hogy ezen a héten eladták a 40 milliomodik PlayStation 4 konzolt - tehát nem leszállították, hanem ennyi gép már kint van a felhasználóknál. Ezzel tehát a tavaly novemberi 30 millióhoz képest újabb 10 milliót sikerült értékesíteni.

Ami a szoftvereket illeti, eddig összesen 270 millió darabot adtak el dobozosan vagy digitálisan.

A Sony korábban a hivatalos pénzügyi jelentésében már célul tűzte ki, hogy a következő egy évben további legalább 20 millió PlayStation 4-et szeretne értékesíteni.

Loot Rascals - a Hohokum készítőinek új címe, ahol halott játékosok szellemei kísértenek

A Hohokum fejlesztőitől érkezik valamikor 2017 elején PS4-re és PC-re a Loot Rascals, ami egy különlegesen hangzó kvázi-multiplayer játék. Alapvetően inkább egy roguelike-ról van szó, ahol a játékosok egy idegen bolygón haladnak előre egy hexagonális mezőkkel tarkított pályán. Menet közben szörnyekkel csatázunk majd, és lootokat gyűjtünk - utóbbiak valójában kártyák, amik meghatározzák a képességeinket. Amennyiben egy kártyára nincs szükségünk, azt szétszedhetjük, és kreditet varázsolhatunk belőle.

De nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy amennyiben meghalunk, úgy a hullánkat kilootolhatja az ellenfelelünk. Ez az ellenfél aztán megjelenhet egy másik játékos világában, ahol aztán előfordulhat, hogy ő megszerezi azokat. De itt jön a csavar: a másik játékos eldöntheti, hogy megtartja-e magának a lootot, vagy visszaküldi az eredeti tulajdonosának. Ha úgy dönt, hogy kapzsi módon megtartja, akkor viszont az eredeti tulajdonos egy szelleme jelenik meg, akit a mesterséges intelligencia irányít, és meg kell vele küzdeni. Ha azonban visszaküldi, akkor egy segítő szellem érkezik az ő világába.

Újra késik a No Man's Sky

Hivatalosan ezt ugyan még nem jelentették be a készítők, de több forrásból is úgy értesültünk, hogy a No Man's Sky lekési a június 26-ra szánt megjelenési dátumot.

Ez ugyan elég fájdalmasan hangzik, hiszen a Hello Games még 2013-ban jelentette meg a játékot, és azóta epekedve várjuk, mi fog kisülni belőle. Szerencsére azonban a források szerint nincs szó jelentős késésről: jelenleg a stúdión belül a júliust és az augusztust emlegetik, mint lehetséges hónapokat.

Habár az uborkaszezonban nem mindig pozitív dolog kiadni egy játékot, ez a No Man's Sky esetében akár pozitívan is elsülhet, hiszen eleve elég nagy a hájp körülötte, és nem nagyon lenne hasonló kaliberű megjelenés a környéken.

Rabbids Heroes - újabb kártyajáték a láthatáron

Ha a Skylanders: Battlecast, az Elder Scrolls: Legends, a Hearthstone: Heroes of Warcraft vagy éppen a Runescape Legends nem lenne elegendő az igényeink kielégítésére, akkor a Ubisoft egy örömhírrel tud szolgálni: kártyajáték készül a Rabbids alapján!

A recept tulajdonképpen a szokásos: négyféle karakterosztály (knight, wirzard, hunter, ninja), egy rakás gyűjtögethető és craftolható kártya, bontható pakli és persze PvP.

A játék egyébként jelenleg csak iPhone-ra és iPad-re érhető el, azokon is csak Kanadában, ahol a Ubisoft sunyiban megjelentette (valószínűleg tesztelési céllal). Arról egyelőre nincs információnk, hogy más platformokon is elérhető lesz-e a Rabbids Heroes.

Tévésorozat készül a Mirror's Edge alapján

Örömmel számolhatunk be róla, hogy a jelenlegi információink szerint tévésorozat készül a Mirror's Edge alapján. Az már mondjuk kevésbé tűnik pozitívnak, hogy az elkészítéséért az a stúdió felelős, aki elhozta nekünk a Big Brothert és a MasterChefet - habár utóbbi ugyan nem rossz, de egyik sem éppen egy akciósorozat.

A stúdió elmondása szerint a Mirror's Edge egy "női központú, akcióban bővelkedő széria lesz", ahol Faith első számú feladata, hogy megküzdjön a vállalati korrupcióval (amit gondolom ugrálással és lopással tesz meg), illetve hogy megmentse a húgát, akire viszont a gonosz vállalatok gyilkosság vádját próbálják rákenni (ez az első játék sztorija).

"Szerintünk a Mirror's Edge ténylegesen egy remek franchise lehet a globális tévés piacra. Egy erős női főszereplője van, rendelkezik egy hatalmas rajongói bázissal, és az Electronic Arts valamint az EA DICE kiválóan építette fel ezt a márkát" - mondta Sharon Hall, a műsor elkészítéséért felelős stúdió vezetője.

A Team 17 adja ki az Overcookot

Az Overcook egy rendkívül ígéretes és egyben furcsa játéknak tűnt: gyakorlatilag a barátinkkal kell kooperatív módon együtt főznünk, ami az életben sem lehet egyszerű, de a játékban még annyira sem az. Viszont vicces és szórakoztató.

Az Overcookot a független brit csapat, a Ghost Town Games készíti, amit egyébként egykori Frontier-alkalmazottak, Phil Duncan és Oli De-Vine alapítottak. A szintén brit Team 17 pedig bejelentette, hogy magára vállalta a kiadással járó feladatokat, így egyrészt segít még csiszolni a játékon, másrészt pedig így megérkezhet a játék PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Élőszereplős film készül a Fruit Ninja alapján

Talán a nap legmeglepőbb hírével állunk szemben. Mert ugyan készült film az Angry Birdsről is, az viszont animációs volt, és eleve egy sokkal jobb alapnak tűnik, mint a gyümölcsök szeletelésére épülő Fruit Ninja.

Akárhogy is, ez nem akadályozza meg Hollywoodot abban, hogy élőszereplős családi vígjátékot készítsen a népszerű játék alapján. Ez persze nem véletlen: a Fruit Ninja minden idők második legnépszerűbb játéka iOS-en, közvetlenül a Candy Crush Saga után, az Angry Birds előtt.

A producer a San Andreasért is felelős Tripp Vinson, a forgatókönyvet pedig Chad Damiani és J.P. Lavin vési, akik eddig filmet ugyan nem írtak, viszont az 59. Emmy díjátadó szövegeit nekik köszönhetjük.

Újra előkerület a Ghost Recon Wildlands

Lassan már egy éve nem hallottunk semmit az előző E3-on bejelentett Ghost Recon Wildlandsről, és habár azt feltételeztük, hogy az idei E3-on majd újra hallunk róla, a Ubisoft ezt már nem várta meg. Persze, Los Angelesben vélhetően láthatunk majd egy hosszabb bemutatót, de most kaptunk egy friss előzetest.

Milliókra perli a Valve-ot az egykori alkalmazott

Az önmagát teljes nevén meg nem nevező egykori Valve alkalmazott tudatta a sajtóval, hogy 3,1 millió dollárra perli egykori alkalmazóját, mert szerinte (és ügyvéde szerint) nem megfelelő módon távolították el a cégtől, illetve változtatták meg pozícióját.

A hölgy spanyol fordítóként tevékenykedett a Valve-nál, mikor egyszerre csak azt kérte a vállalattól, hogy hadd dolgozzon otthonról Los Angelesből, a Valve redmondi irodája helyett. Okként azt jelölte meg, hogy Los Angelesben fog átesni egy nemváltoztató műtéten, illetve ettől függetlenül is depresszióval küzdd, valamint beilleszkedési problémái vannak.

Mindebbe a Valve bele is ment, csak éppen közben a státuszát alkalmazottról megváltoztatták független szerződéses partnerre. Ez pedig azt jelentette, hogy a felperes elveszítette a Valve alkalmazottainak járó különböző bónuszokat, valamint az egészségbiztosítását, ami korábban járt neki, ráadásul így még a túlórákért sem kellett kifizetni őt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward