Aprók nagyban - 2016.05.18.

A jövő technológiáival kísérletezik az Electronic Arts, valaki Windows 95-öt futtat az Xbox One-on, holnap itt a Fallout 4 új kiegészítője...

Aprók nagyban - 2016.05.18.

Valaki Windows 95-öt futtat az Xbox One-on

Na, mondhatjuk, hogy ez az igazi visszafelé kompatibilitás! Egy megszállott rajongó ugyanis úgy döntött, hogy a Dosboxot futtatja a konzolon, azon belül pedig fel tudta telepíteni a Windows 95-öt, sőt, még játékokat is tudott futtatni rajta.

Mindezzel azonban sajnos egyelőre még nem próbálkozhat bárki. Jelenleg ugyanis a konzol fejlesztői módjára van szükség, ami lehetőséget ad arra, hogy bármilyen alkalmazást elindítsunk az Univerzális Windows Platformon belül.

A Microsoft egyébként (a tervek szerint) a nyáron fogja engedélyezni az UWP alkalmazások publikálását és futtatását az Xbox One-on, szóval elméletileg onnantól kezdve szabad a pálya - már ha a piactér szabályozásánál nem szól közbe a vállalat.

Visszatérne a horroros alapokhoz a Resident Evil 7

Az egyik neves japán videojátékos tanácsadó céget, a Kantan Gamest vezető Serkan Toto nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy tudomása szerint a Resident Evil 7 visszatér a sorozat horror gyökereihez, és végső soron tiszta lappal indítja újra a szériát - de legalábbis nem kapcsolódik majd szorosan az előző részekhez.

Toto ezen kívül úgy tudja, hogy a játékon a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain és a P.T. egyik dizájnere, Jordan Amaro dolgozik, és szinte teljesen biztos, hogy az idei E3-on számíthatunk majd valamiféle leleplezésre, sőt, a megjelenés is esedékes lehet már akár idén is.

Így néz ki a TimeSplitters 2 első pályája az új Homefrontban

A nép régóta kérleli már a fejlesztőket, hogy készítsenek nekünk egy új TimeSplitters-epizódot, de ez valószínűleg már sosem fog bekövetkezni. Viszont a Homefront: The Revolutiont készítő stúdió, a jelenlegi Deep Silver Dambuster a becsődölt Crytek UK romjain jött létre, ami pedig korábban a Free Radical Design volt - és a Timesplitters-sorozatot bizony ők készítették.

Ki is használták ezt a lehetőséget, és betették a Homefront: The Revolutionbe egy kis easter egg gyanánt a Timesplitters 2 első pályáját, amit a játék motorja emulál valós időben, és tökéletesen játszható.

Többnyire a jelenben játszódik az Assassin's Creed-film

Napi WTF-hírünk következik, ugyanis az Assassin's Creed-film producere, Pat Crowley azt nyilatkozta, hogy az anyag 65%-a a jelenben játszódik majd, ami azt jelenti, hogy mindössze 35%-ában élvezhetjük a szimulált XV. századi spanyol valóságot.

Ez persze éles ellentétben áll a játékkal, ahol viszonylag kevés időt töltöttünk el a jelenben - szerencsére, mert ezek a szegmensek mindig is viszonylag gyengék voltak. A film főszereplője, Michael Fassbender úgy nyilatkozott, hogy számos dolgot abszolút tiszteletben akarnak tartani a játékkal kapcsolatban, ugyanakkor el kell fogadni, hogy jelen esetben egy filmet próbálnak készíteni, így változtatásokat kell eszközölniük.

Megjelent a Salt and Sanctuary a Steamen

A PlayStation 4 után most már PC-n is elérhető a 2D-s Dark Soulsnak is nevezett Salt and Sanctuary. Valójában egy elég komoly metroidvaniáról van szó, ami leginkább a nehézségét és az újraéledési mechanizmusait vette a Dark Soulsból.

1 millió lejárt Xbox Live gamertag válik elérhetővé újra

A Microsoft bejelentette, hogy valamikor a mai naptól kezdve 1 millió lejárt, magára hagyott Xbox Live-os gamertag válik újra választhatóvá. Ezeket egyébként még az eredeti Xbox idejében hozták létre a felhasználók, és sosem vitték át azokat Xbox 360-ra, így vélhetően már tényleg nem kellenek az eredeti tulajdonosaiknak.

A Microsoft nem fedheti fel pontosan a nevek listáját, azt azonban elárulta a vállalat, hogy többnyire valódi nevekről, popkulturális utalásokról, ételekről, földrajzi helyekről, tudományos és technológia elnevezésekről, állatokról, és nagy felfedezésekről készítették eredeti tulajdonosaik ezeket a gamertageket.

Hamarosan indul a Paragon nyílt bétája

Az Epic Games bejelentette, hogy május 26-tól május 30-ig próbálhatja majd ki mindenki ingyenesen a Paragont. Ehhez azonban regisztrálnunk kell még május 25. előtt az alábbi weboldalon. A Paragon jelenleg egyébként fizetős early access keretein belül érhető el, azonban a játékon belül már minden hős ingyenesen elérhető, és in-game pénzért csak kozmetikai holmikat vásárolhatunk.

Megjelent a Shadwen

A Trine fejlesztőinek új játékáról már többször írtunk, így valószínűleg nem szorul bemutatásra. Egy leginkább fizikai alapú, időmanipulálásra épülő lopakodós játékról van szó, ami most a megjelenés örömére kicsivel kevesebb, mint 15 dollárért megvásárolható a Steamen.

A jövő technológiáival kísérletezik az Electronic Arts

Az Electronic Arts bejelentette, hogy egy új belsős csapatot hozott létre Frostbite Labs néven. A brigád két irodával rendelkezik, amiből az egyik Stockholmban van, a másik pedig Vancouverben, Kanadában. Legfontosabb feladatuk az lesz, hogy az olyan jövőbeli technológiákat kutassák, mint a virtuális valóság, a kiterjesztett valóság, illetve, hogy valósághű emberi modelleket és viselkedést állítsanak elő a VR-hoz.

Az új csapat ezen kívül foglalkozik még a deep learninggel is, melynek egyik célja az lenne, hogy a Frostbite motor önmagától tudjon létrehozni alapvető világokat, pályákat. Azt a csapat is elismeri, hogy olyan soha nem lesz, hogy teljesen a gép készít számukra egy pályát, azonban ha már az alapokat le tudja fektetni, akkor a grafikusok rengeteg időt spórolnának, és végső soron több pénzt lehetne költeni a játékmenetre.

Bemutató videón a Fallout 4: Far Harbor

A holnapi megjelenés előtt a Bethesda úgy gondolta, hogy szükségünk van még egy bemutató videóra a Fallout 4 új és eddigi legnagyobb kiegészítőjéből. Maga a videó egyébként tartalmaz néhány spoilert, így ha teljesen szűz élményre vártok, akkor nem feltétlenül érdemes megtekinteni.

Szó van benne többek között a Far Harbor szigetén megtalálható potenciális új társunkról, Longfellow-ról, aki nem éppen barátságos forma, de ennek ellenére ő igazíthat majd el minket az új területen. Ezen kívül szó esik még Far Harbor három csoportjáról, az emberekről, a szintetikusokról és a Children of Atomról - utóbbiakkal kapcsolatban elvileg több minden is kiderülhet a múltjukról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward