Aprók nagyban - 2016.05.12.

Kiszivárgott videó az el nem készült Star Wars-stratégiából, bemutatkozott az Assassin’s Creed-film első előzetese, egyelőre jól teljesít a Battleborn...

Aprók nagyban - 2016.05.12.

Kiszivárgott videó az el nem készült Star Wars-stratégiából

Korábban már beszámoltunk arról, hogy valamikor készült egy Star Wars: Outpost nevű játék, ami PC-re és mobilokra jelent volna meg, és alapvetően a stratégiák rajongóit vette volna célba. Jelenleg még nem biztos, hogy az alábbi kiszivárgott videó ebből a projektből származik, de nagyon valószínű.

Kicsit persze primitívnek tűnik, hiszen vélhetően a játék egy nagyon korai változatából rögzítették, de a hangulata így is megvan.

Gears of War: Ultimate Edition - kikapcsolható a V-sync

Az Univerzális Windows Platform frissítésével együtt a Gears of War: Ultimate Edition is fontos újdonságokat kapott: nevezetesen most már kikapcsolható a V-sync, és teljesen unlockolható a framerate - illetve adott esetben pont, hogy limitálható a framerate, ha nem elég erős a gépünk.

Ezen kívül a beállítások közé bekerült az anisotropic filtering, bekapcsolható egy belső FPS-számláló, és kijavítottak néhány általánosabb hibát is.

A hétvégén ingyenes a Star Wars Battlefront DLC-je

Május 13-tól egészen május 15-ig ingyenesen próbálható ki a Star Wars Battlefront új, Outer Rim néven futó DLC-je PC-n, PS4-en és Xbox One-on. Sajnos a Battlefield Hardline DLC-jével ellentétben ezt nem kapjuk meg véglegesen.

Viszont minden tartalom elérhető lesz, így az új Extraction játékmód, a négy pálya, valamint a két új hős, Greedo és Nien Nunb.

Dátumot kapott a konzolos The Banner Saga 2

A PC-re már megjelent The Banner Saga 2 július 26-án érkezik PS4-re és Xbox One-ra, jelentette be a Versus Evil. Amennyiben fel akarnátok zárkózni az első rész eseményeivel kapcsolatban, úgy az alábbi videó kiváló segítséget nyújthat:

Új kiadóra talált a Gigantic a Microsoft helyett

A Gigantic az egyik első olyan játék volt, amiben lehetőség adódott a Windows 10 és az Xbox One közötti keresztplatformos multiplayerre. Eredetileg kiadóként is a Microsoft volt megjelölve, azonban februárban komolyabb problémák ütötték fel a fejüket a játék körül, és a Gigantic sorsa némileg bizonytalanná vált. Akkor úgy tűnt, hogy a Fable Legendshez hasonlóan valószínűleg a kukában végzi majd.

Szerencsére azonban nem ez a helyzet. Ma ugyanis a Perfect World bejelentette, hogy támogatása alá veszi a Motiga stúdió, és így egyrészt a csapat dolgozhat tovább anélkül, hogy feloszlana, másrészt pedig a Gigantic fejlesztése is folytatódhat.

Ez azt is jelenti egyben, hogy a Gigantic megjelenhet a Windwos 10 áruházon és Xbox One-on kívül is, habár az jelenleg még nem tiszta, hogy ez miként befolyásolja majd a keresztplatformos multiplayert.

Bemutatkozott az Assassin’s Creed-film első előzetese

Az Assassin’s Creed-film az egyik olyan ritka projekt, amiről hosszú évekig beszéltek, nagyon nem akart elkészülni, de végül kimászott a gödörből, és most már tényleg itt van az első előzetese.

Ráadásul nem is akármilyen szereplőgárdával: ahogy azt már tudni lehetett, a főszereplő Michael Fassbender, mellette pedig ott van Marion Cotillard, Jeremy Irons és Brendan Gleeson is.

Az előzetes alapvetően nem lenne rossz egyébként, csak a zenét próbáljátok meg valahogy figyelmen kívül hagyni.

Egyelőre jól teljesít a Battleborn

A Gearbox kreatív igazgatója, Randy Varnell elmondta, hogy a csapat egyelőre "óvatosan optimista" a Battleborn jövőbeli sikerével kapcsolatban. Az viszont biztos, hogy a kezdeti eladások jók, annyira, hogy már megelőzték a Borderlands hasonló időszakban nyújtott teljesítményét.

Persze a Borderlands első része nem robbantotta éppen lángra a piacot, de új címként még így is nagy sikerként könyveli el a Gearbox, és végül a teljes élete során közel 8 millió példány kelt el belőle.

Varnell szerint szerint könnyen meglehet, hogy a Battleborn is ezt az irányt fogja követni: egy stabil rajt után szépen elkezd terjeszkedni mindhárom platformon, majd a játékosok egymás között terjesztik el, hogy bizony érdemes egy próbát tenni vele.

Próbálkozik a Sega a Shenmue első két részének felújításával

A Shenmue 3 bejelentése óta jelentősen megnőtt az igény arra, hogy az első két epizódot újra lehessen játszani a friss konzolokon, vagy éppen PC-n. Jelenleg ugyanis ez nem egyszerű: a Shenmue első része csak Dreamcastre jelent meg, míg a második a Sega konzolja mellett elérhető volt az első Xboxon.

Dan Sheridan, a Sega közösségi menedzsere a legújabb Sega Centralban már arról beszélt, hogy a kiadó tisztában van azzal, hogy rengeteg a régi rajongó (és az esetleges új játékos), aki kipróbálná az első két részt, de ezeket nem olyan egyszerű áthozni az új konzolokra. Egyrészt biztosítaniuk kell a megfelelő minőséget, másrészt pedig problémák adódhatnak az eredetileg licencelt anyagokkal (például zenékkel). Ugyanakkor a Sega már jelenleg komolyan vizsgálja annak lehetőségét, hogy megvalósítsa ezeket a HD felújításokat.

Legalább 2020-ig kell várni az Electronic Arts saját Assassin’s Creedjére

Ahogy azt már tudjuk, az Electronic Arts felállította a Jade Raymond által vezetett új Motive stúdiót Kanadában, melynek az egyik legfőbb feladata lesz, hogy a Ubisoft rendkívül sikeres Assassin’s Creed-sorozatához hasonló akciójátékot készítsen.

Most azonban a befektetőknek tartott tájékoztatón kiderült, hogy ez a játék nem fog megjelenni a 2021-es üzleti évig, vagyis legalább 2020-ig kell várnunk arra, hogy a kezeink közé kaparinthassuk.

Ezen kívül Blake Jorgenson, a kiadó pénzügyi igazgatója elárulta, hogy jövőre viszont bemutatnak egy teljesen új címet, aminek a leleplezésére már nem is kell sokat várni. Ebből viszonylag egyszerű kihámozni, hogy az E3 alatt számíthatunk rá (habár az Electronic Arts nem tart hagyományos sajtókonferenciát idén, de a külön eseményén még bemutathatja).

Tarol a Ratchet and Clank és a Dark Souls 3 a PlayStation Store-on

Április hónapban Európában és az Egyesült Államokban is a dobogón végzett a Ratchet and Clank és a Dark Souls 3 a PlayStation Store digitális értékesítéseinek versenyében. Aminek örülünk, mert mindkettő kiváló játék. Nézzük mindkét toplistát!

Európa:

1. Ratchet & Clank

2. Rocket League

3. Dark Souls 3

4. Mad Max

5. Life is Strange

6. Minecraft

7. Resident Evil 6

8. Canis Canem Edit

9. Alienation

10. Battlefield 4

Észak-Amerika:

1. Dark Souls 3

2. Ratchet & Clank

3. Rocket League

4. MLB The Show 16

5. Minecraft: PlayStation 4 Edition

6. Tom Clancy’s The Division

7. Grand Theft Auto 5

8. Enter the Gungeon

9. Beyond: Two Souls

10. The Order: 1886

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward