Aprók nagyban - 2016.05.05.

Megjött néhány másodperc az új Battlefield-játékból! Megjelenés előtti traileren az új Doom! Jövő héten érkezik az XCOM 2 második DLC-je!

Aprók nagyban - 2016.05.05.

A Street Fighter 5 legkeményebb kombói, egy kézzel

A Street Fighter 5-ben minden karakterhez tartozik tíz darab kombós kihívás, melyek egyre nehezebbek. A Desk néven futó játékos annyira profi azonban, hogy ő még a legnehezebbeket is megcsinálta egy kézzel. Nem akarom megszámolni, mennyi gombot nyom meg egy másodperc alatt, de egészen döbbenetes.

Valószínűleg idén is bétatesztet kap az új Call of Duty

Habár a Call of Duty: Infinite Warfare-t már bejelentették, ahogy az lenni szokott, a többjátékos módról még egy szó sem esett - arról az Activision mindig is egy külön esemény keretein belül rántotta le a leplet.

Ugyanakkor tavaly a sorozat történetében először rendeztek a közönség számára is elérhető bétatesztet egy Call of Duty esetében, és úgy tűnik, hogy ez idén sem lesz másként. Ezt az információt az amerikai Target áruházlánc előrendelőknek adott kártyájáról tudjuk, melynek a hátuljáról lekaparhatunk egy kódot, amit a leírás szerint később válthatunk majd be a játék hivatalos oldalán.

Érdekes, hogy míg a Target kártyája kifejezetten megemlíti a bétát, addig a GameStop hasonló akciójában csak egy "jövőbeli ajánlatról" olvashatunk, habár vélhetően ez is a bétára vonatkozik.

Galéria megnyitása grid_on

Nem lesz teljes játék az Epic által készített Bullet Train demóból

A Bullet Train tavaly szeptemberben, az Oculus Connect 2 eseményen mutatkozott be. Az Epic ezzel azt akarta demonstrálni, hogy milyen jól lehet használni az Oculus Touch kontrollereket lövöldözésre, és a világ egyes dolgaival való interakcióra, másrészt pedig azt is meg akarta mutatni, hogy milyen látványos a bullet time-szerű lövöldözés a virtuális valóságban.

A producer Tommy Jacob most azonban elmondta, hogy a Bullet Train megmarad technológiai demónak, ami azt hivatott reprezentálni, hogy mit lehet elérni a VR-ral, és sosem lesz belőle teljes játék. Ezzel együtt az Epic tervez a jövőben VR-os játékok készíteni, de a Bullet Train jelenleg megmarad belső használatra.

Teljesen új címen dolgoznak az Evolve fejlesztői

Mondhatjuk, hogy az Evolve igazából csak közepes sikert aratott. Egy-két millió példányt ugyan eladtak a játékból, de a játékosbázis rekord sebességgel esett vissza, ma pedig már nem nagyon lehet olyan emberrel találkozni, aki még nyúzza a címet.

Most azonban új munkatársakat keres a Turtle Rock stúdió, amiben egyértelműen leírják, hogy egy eddig bejelentetlen, teljesen új címről van szó. Leginkább olyan technikai szakembereket keresnek, akik járatosak a csúcskategóriás játékok fejlesztésében, és nagyon tisztában vannak a harcok tervezésével, és a mozgási mechanizmusokkal.

Így kell egy ütéssel megölni a Dark Souls 3 egyik legkeményebb főellenségét

A Dark Souls 3 második felében kerül elő Pontiff Sulyvahn, aki egy dupla fegyverrel hadonászó pap, és egyébként elég kemény ellenfél, aki időnként még duplikálja is magát. Na, most őt terítette le egy játékos mindössze egyetlen ütésből, azt pedig meg is osztotta velünk a YouTube-on. A dologban semmi csalás nincs, egyszerűen csak annyi különböző buffot vett magára az egyes tárgyakon keresztül, hogy így sikerült. A pontos adatokat nem tudjuk még (egyelőre a felhasználó ezeket nem osztotta meg), de több olyan gyűrűt vett fel a Sunlight Straight Sword és az Yhorm's Great Machete mellé, amik százalékos sebzésbónuszt adnak bizonyos feltételek mellett.

Hamarosan megtudjuk, mikor jelenik meg a PC-s Salt and Sanctuary

Tudjátok, ez az a játék, amit sokan a 2D-s Dark Soulsnak tartanak, és a tesztek alapján végső soron tényleg jogosan pályázhat erre a címre. Akárhogy is, a készítők most arról beszéltek, hogy a PlayStation 4-es megjelenés nagyon sikeres volt, így hamarosan egy limitált példányszámban érkező fizikai kiadást is kap a játék.

Ezzel együtt továbbra is készül a PC-s verzió, amiről viszont csak annyit tudtak mondani, hogy a megjelenési dátumáról még ebben a hónapban lerántják a leplet. Ezen kívül kiadókat keresnek ahhoz, hogy Ázsia egyes területein és Japánban is megjelenhessen az anyag.

Dátumot kapott a Shadwen, a Trine készítőinek új játéka

A svéd Frozenbyte bejelentette, hogy a Shadwen május 17-én érkezik PS4-re, PC-re, Macre és Linuxra. Árak tekintetében 16,99 euróra kell számítani, de a Steamen egy ideig 14,55 euróért is elérhető lesz a megjelenést követően.

Ahogy arról már írtunk, a Shadwen főszereplője egy női bérgyilkos, aki mellé odacsapódik egy fiatal lány, Lily. A célunk, hogy minél diszkrétebben és kevesebb erőszak használatával jussunk túl a pályákon, ugyanis ha a brutális módszerekhez folyamodunk, akkor Lily elkezd majd rossz szemmel nézni ránk.

Ingyenes mobilos Uncharted-játék érkezett

Az Uncharted: Fortune Hunter meglepetésszerűen került fel az iOS és az Android boltjaiba, ingyenesen játszható címként. Ez már önmagában is elég érdekes, de ennél még érdekesebb, hogy ebből megszerezhetünk különböző holmikat, amiket aztán az Uncharted 4 többjátékos részében használhatunk.

Maga a Fortune Hunter egy felülnézetes anyag, ahol a pixeles Nathan Drake-et kell átvezetnünk mindenféle labirintuson, közben feladványokat megoldva, és ezzel kincsesládákat megszerezve. Ha éppen nem játszunk, akkor is beállíthatjuk, hogy Sully küldjön nekünk értesítéseket, ha éppen van némi lootja, amit megszerezhetünk.

A lényeg, hogy a játék feladványait minél kevesebb lépésből kell megoldanunk, és így megkapjuk Sully különleges kincsesládáit, melyekből fegyvereket, felszereléseket és kozmetikai holmikat kapunk, amiket aztán bevethetünk az Uncharted 4-ben a loadoutunkban.

Launch traileren az új Doom

Nos, ezt is megéltük. Május 13-án megjelenik az id Software legújabb játéka, és ezzel visszatér egy legendás cím. Hölgyeim és uraim, íme a Doom launch trailere:

Jövő héten érkezik az XCOM 2 második DLC-je

Az Alien Hunters néven futó tartalmi csomag konkrétan május 12-én jelenik meg. Ennek megvásárlásával egy új sztori küldetést, páncélokat, és a hajónk további fejlesztésének lehetőségét kapjuk meg, bár a legfontosabb mégis a Ruler típusú ellenfelek megjelenése lesz.

Ezzel az ellenségek azután érkeznek meg, hogy teljesítettük a DLC új küldetését, és onnantól kezdve a kampány véletlenszerű pontjain bukkannak fel, és jelentősen nagyobb kihívást nyújtanak, mint az alap ellenfelek.

Hogy eredményesen tudjunk megbirkózni velünk, több egyedi fegyvert is megszerezhetünk, illetve bekerül három teljesen új főellenfél, akiknek legyőzése után három egyedi páncélt készíthetünk majd el.

Ez a pár másodperc az új Battlefield-játékból van

A DICE nem bírta ki a holnapi bemutatóig, már most elkezdte húzni az agyunkat egy pár másodperces felvétellel. Amire ráadásul ki is írták, hogy a játék engine-jével készült, szóval valami hasonló látványra számíthatunk. Ami nem meglepő, tekintve, hogy ebben a generációban a Frostbite engine fantasztikusan teljesít: nem csak kiválóan néznek ki a rá épülő játékok, de a DICE ráadásul mindig 60fps-t hoz ki belőlük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward