Aprók nagyban - 2016.05.02.

Overwatch nyílt béta; Warhammer 40k: Dawn of War bejelentés jön; az Oculus Rift a boltokba, a Nostalrius csapata a Blizzardhoz megy...

Aprók nagyban - 2016.05.02.

Ilyen lett volna az 1666 Amsterdam

Az új Assassins’s Creednek kikiáltott játékból sosem mutattak képeket, eddig. Patrice Desilets, a játék alkotója ma bemutatott egy rövid videót egy európai prezentáción. A képek azért is érdekesek, mert Desilets peralkut kötött a Ubisofttal és visszaszerezte a játékkal kapcsolatos jogokat, cserébe lemondott a céggel szembeni pénzbeli követeléséről, tehát ki tudja, talán élőben is láthatjuk majd.

Warhammer 40k: Dawn of War bejelentés holnap

Nálunk kedden délután négy óra körül várható az esemény az RTS sorozattal kapcsolatban. Ti mire számítotok?

A Gears of War 4 100 millió dollárjába került volna az Epicnek

Ezt maga Tim Sweeney, a cég vezetője mesélte el. A franchise költségei egyre csak nőttek minden résszel, a profit gyakorlatilag eltűnt és már a tönkremenést kockáztatták volna. Ez pedig, kombinálva a Microsofttal való vitákkal, ahhoz vezetett, hogy az Epic inkább a free-to-play játékokra helyezi a hangsúlyt, mint például következő alkotásuk, a Paragon című MOBA. (A Gear4-et a The Colation fejleszti.)

Oculus Rift bolti verzió

Bár sokan nem kapták még meg saját példányukat, annak ellenére, hogy hónapokkal ezelőtt előrendelték a VR headsetet, ma bejelentették, hogy néhány példány kapható lesz majd egyes kiválasztott boltokban, nagyon limitált számban. Nagyjából borítékolható, hogy a várakozókat ez „kissé” kiborítja majd, ezért ha úgy döntenek, hogy megpróbálkoznak szerezni egyet valamelyik üzletben (Best Buy, Amazon vagy Microsoft), az Oculus ehhez is megadja majd nekik a előrendelői bónuszokat, miközben törölhetik az előrendelésüket a cégnél.

Overwatch béta időpontok

A Blizzard lövöldözős játékának újabb bétatesztje a héten kezdődik, az előrendelőknek mától elérhető, a nyílt béta pedig május 4-től május 9-ig fut majd PC-n, Playstation 4-en és Xbox One-on is. Minden fázis egy időben indul el az egész világon, az alábbi képen látható, hogy az egyes időzónákban pontosan mikor – nálunk május 5-én éjjel egy órától érhető majd el előrendelés nélkül, ekkor csak el kell indítanunk a Battle.netes applikációnkat és az Overwatch ikonra kattintva telepíthetjük a játékot.

A Nostalrius adminjai a Blizzardnál

A nemrég – nagy közfelháborodásra – lezáratott nemhivatalos vanilla World of Warcraft szerver „futtatói” a Blizzarddal folytatnak majd tárgyalásokat a továbbiakról. Minden bizonnyal bevetnek, amit csak tudnak, hogy meggyőzzék a cég képviselőjét egy kiegészítők nélküli feltételekkel futó szerver szükségességéről. Jószándékuk jeléül a Nostalrius csapata nem adja közkézre a játék forráskódját és adatbázisát (ami egyébként illegális). A Blizzard egyelőre annyit közölt, vizsgálják a „klasszikus” szerverek nyitásának lehetőségét. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Avadon 3: The Warborn bejelentés

A harmadik résszel teljessé válik a Spiderweb Software szerepjáték-trilógiája, az új epizódban többféle befejezés és rengeteg ellenfél vár majd minket.

[bold]

A Stardew Valley co-op lehetőséget kap[/bold]

A hihetetlenül sikeres farmszimuláció-RPG-t az 1.1-es verzióval kezdődően barátainkkal is játszhatjuk majd, emellett új épületeket, növényeket, házassági lehetőségeket és endgame tartalmakat is kapunk. Ha ez nem hozza meg a kedvünket a virtuális kapálgatáshoz, akkor semmi…

Lo-fi No Man’s Sky

A 'Norman’s Sky' játékot összesen 10 óra alatt hozta létre a Low Res Game Jam, 64x64 pixeles felbontáson elrepülhetünk az összes, képernyőn feltűnő pontra, körpályára állhatunk körülöttük és le is szállhatunk rájuk, akárcsak a „nagytestvér” bolygóira. Ráadásul ingyenesen letölthető.

Bázisépítés a Planetside 2-ben

Egy új ásvány, a cortium és a járműterminálokról lehívható ANT-k (Advanced Nanite Transport) segítségével ezentúl saját bázist építhetünk a játékban, silókkal az ásványnak. A végén még stratégiai lövölde lesz a korábbi FPS-ből?

Duelyst megjelenés

Az új, körökre osztott taktikai kártyajáték az eddigiektől eltérő élményt ígér – ingyenesen letölthető, tegyetek vele próbát, írjátok le a véleményeteket!

Black Desert Online TV-trailer

A játék megjelenésekor kiadott film finoman szólva nem aratott nagy sikert, főleg a borzasztó szinkron miatt, de ezt az új spotot egész jól összerakták.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward