Aprók nagyban - 2016.04.26.

Alaposan felújítják a The Witcher 3 fejlesztői eszközeit a Cyberpunk 2077-re, kiszivárgott a következő Call of Duty címe, videón a Doom pályaszerkesztője...

Aprók nagyban - 2016.04.26.

Alaposan felújítják a The Witcher 3 fejlesztői eszközeit a Cyberpunk 2077-re

Habár reménykedtünk abban, hogy még idén látunk valamit a Cyberpunk 2077-ből, ezen reményeink gyorsan szertefoszlottak, miután a CD Projekt RED egyértelműen megmondta, hogy erre ne számítsunk, most pedig Jose Teixeira, az egyik grafikus is ráerősített erre.

Teixeira ugyanis úgy nyilatkozott, hogy mielőtt teljes gőzzel beindulhat a játék készítése, még a fejlesztői eszközöket is át kell alakítani: "Jelenleg az történik, hogy a programozóink végigmennek az összes visszajelzésen, amit a The Witcher 3 fejlesztése kapcsán adtunk nekik. A lista hosszú, ugyanis egy hatalmas tanulási folyamatosan mentünk keresztül. Szóval a programozóink nagyon alaposan felújítják az általunk használt szoftvereket".

Korhatár-besorolást kapott a DriveClub VR

Habár a DriveClubot fejlesztő Evolution stúdió a múlt hónapban végleg bezárt, könnyen lehet, hogy a VR-ra kihegyezett autóversenyzésről mégsem kell lemondanunk. A játék ugyanis most mind az európai ESRB-nél, mind pedig az amerikai PEGI-nél megkapta a maga korhatár-besorolását - nem meglepő módon a "mindenkinek ajánlható" kategóriába esett.

A DriveClub VR-os verziója volt az egyik első játék, amit a Sony hivatalosan is demózott a PlayStation VR-ral, ám a stúdió bezárásával úgy gondoltuk, hogy a végleges megjelenésnek már lőttek. Nem kizárt azonban, hogy az Evolution még a feloszlatás előtt befejezte ezt a verziót, vagy eljutottak vele egy olyan szintre, hogy a Sony valamelyik másik belsős csapata el tudja végezni az utolsó simításokat.

Doom - ilyen egyszerű a pályakészítés

Igaz, a sorozat hagyományait megszegve az új Doom nem támogatja majd a modokat, legalább egy leegyszerűsített pályakészítőt kapunk - ráadásul konzolokon is. Ez a SnapMap, amiben láthatóan nagyon egyszerűen össze lehet rakni nem csak pályákat, de különböző játékmódokat is - jöhet zombis túlélős, vagy tower defense is akár.

Nioh - a konzoljáték, ahol választhatsz a grafika és a framerate között

A mai naptól kezdve letölthető a PlayStation Store-ról a Team Ninja által készített Nioh alfa verziójú demója. Alapvetően egy Dark Souls-ihletésű anyagról van szó, aminek az egyik különlegessége, hogy a beállítások között választhatunk a jobb grafika, vagy a simább framerate között.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez pontosan mit jelent, valószínűleg meg kell várnunk a Digital Foundry elemzését, de egy ilyen beállítási lehetőségnek nem sok értelme lenne, ha nem 30fps és 60fps között választhatnánk - elvégre a kettő között ingadozó képfrissítésnél még a fix 30fps is jobb.

A letöltés egyébként viszonylag kicsi, 3,9GB-ot foglal, és egy-két órányi játékidőt tartalmaz.

Forgatókönyvírót kapott a Borderlands-film

Egy ideje már pletykálnak róla, hogy film készülhet a Borderlandsből, azonban úgy látszik, hogy a hasonló projektek valamiért mindig nagyon nehézkesen akarnak megszületni - így van ez az Uncharted és a The Last of Us filmek esetében is, de hogy mást ne mondjunk, a Sony évek óta próbálja vászonra vinni a Metal Gear Solidot is.

Most azonban a Hollywood Reporter megtudta, hogy a kanadai komikus, Aaron Berg szerződött le a Borderlands forgatókönyvének megírására. Ne ijedjünk meg: az úriember ugyan alapvetően a stand-up comedyben jártas, azonban ő írja a G.I. Joe 3 és a készülő kém-thriller Section 6 forgatókönyveit is, szóval valami lövése azért van a dologhoz.

A film producerei Avi és Ari Arad, akik a hírek szerint a csak felnőtteknek szóló besorolásra mennek rá, kemény humorral.

Dátumot kapott a The King of Fighters 14

A fejlesztő SNK bejelentette, hogy a legendás verekedős sorozat új része augusztus 23-án jelenik meg, és nyugaton az Atlus felel majd a kiadásért és a disztribúcióért. Ennek örömére pedig egy új előzetest is kaptunk:

Kiszivárgott a következő Call of Duty címe

Úgy látszik, hogy a Sonynál valaki túl korán nyomott meg egy gombot, és kis időre felkerült a PlayStation Store rendszerébe a következő Call of Duty. Innen tudtuk meg, hogy az idei rész alcíme Infinite Warfare, ami egyértelműen utal arra, hogy tovább haladunk előrefelé a jövőbe - a pletykák szerint ez már teljes mértékben egy sci-fi shooter lesz.

A játékot egyébként az Infinity Ward fejleszti, szóval jól jön ki a cím. A hivatalos leleplezésre jövő hét kedden számíthatunk, bár ekkor még nem árulnak majd el mindent az új részről.

Két héttel a megjelenése előtt már árulják az Uncharted 4-et

Úgy tűnik, hogy véletlenül vagy direkt, de több kisebb-nagyobb áruház is megszegte a hivatalos megjelenési dátumot az Uncharted 4 esetében, és már két héttel a megjelenés előtt értékesítettek példányokat.

Azt biztosan tudjuk, hogy az Amazon véletlenül kiszállított néhány példányt, de ezen kívül az Egyesült Királyságban (és nyilván máshol is) találni olyan kisebb boltokat, akik már eladtak pár darabot a régóta várt exkluzív címből.

A szemfülesek egyébként igyekeznek is kihasználni a helyzetet, és az eBay-en árulják a maguk példányait, persze messze az ajánlott fogyasztói ár felett. A játékban egyébként jelenleg csak a kampány aktív, a multiplayert nem engedélyezi a Naughty Dog a megjelenésig.

Egyre több film érkezik a Steamre

A Valve terve régóta az, hogy egy teljes multimédiás központot varázsol a Steamből, aminek fontos részei lesznek a filmek is. Jelenleg bizonyos piacokon már akár száz film is megvásárolható a rendszerben, de meg kell hagyni, a felhozatal minősége még hagy maga után némi kívánnivalót.

Most azonban a Valve sikeres megállapodást kötött a Lionsgate filmstúdióval, ami azt jelenti, hogy a következő hónapokban több tucat film kerül majd fel a Steamre tőlük. Ráadásul első körben olyan sikeres címek jönnek, mint a The Hunger Games (Az éhezők viadala) és a Twilight (Alkonyat), de a Lionsgate ígérete szerint hamarosan elérhetővé válik a teljes Saw (Fűrész) sorozat és a Beavatott (Divergent) is.

Fox News és a The Division

A minap egy vicces beszámolónak lehettek tanúi az amerikai Fox News nézői. A riporter Andy Levy éppen arról beszélt, hogy a Stanford University összeállított egy tanulmányt, melynek keretein belül meghatározták azokat a tulajdonságokat, amik szükségesek ahhoz, hogy egy 18 éves sikeres legyen az egyetemen és az életben. Itt leginkább olyan dolgokról volt szó, mint az idegenekkel való beszélgetés képessége, a feladatok és az idő megfelelő beosztása, és hasonlók.

Aztán a végén felbukkan utolsó pontként a "karakterünk megfelelő felszerelése a The Divisionben", amire a műsorvezető egy saját kis eszmefuttatásba kezdett arról, hogy a Ubisoft miként nerfelte a craftolási rendszert, és hogy ez miként vezetett oda, hogy marha erős felszereléssel rendelkező arcok gankelik őt a Dark Zone-ban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward