Aprók nagyban - 2016.04.20.

Többféle új Xbox One-t tesztel a Microsoft, jövő héten zárul a The Walking Dead: Michonne, berobbant Kickstarteren a Dark Souls társasjáték...

Aprók nagyban - 2016.04.20.

Végleges dátumot kapott a PS4-es Shadow Complex Remastered

A fejlesztő Chair Entertainment az Xbox One-os megjelenés utánra ígérte a játékot PC-re és PS4-re. Ezt aztán arra módosították, hogy utóbbi kettő valamikor május folyamán jelenik meg, most pedig megtudtuk, hogy a PS4-es verzió május 3-án érkezik. Sajnos a steames dátumról még nem tudni semmit, de vélhetően nem lehet sokkal később.

Többféle új Xbox One-t tesztel a Microsoft

A The Verge számolt be arról, hogy számos forrásból úgy értesültek, a Microsoft is teszteli már a felújított Xbox One-t. A lap szerint a vállalat többféle kombinációt is kipróbált a jobb CPU, GPU és memória-sávszélesség elérésének érdekében. Ezen kívül a konzol dobozán is szeretnének variálni, de ez majd akkor fog eldőlni, amikor a specifikációkat lefixálták, hiszen a hűtési igény majd ekkor derül ki.

Mindez azért érdekes, mert a nagy konzolgyártók közül elsőként a Microsoft beszélt arról, hogy a jövőben gyakrabban frissülhetne az Xbox, hogy gyorsabban tudjon reagálni a piaci igényekre. Szintén furcsa, hogy habár Phil Spencer Xbox-főnök tette ezeket a kijelentéseket, később vissza is szívta azokat, mondván a Microsoft nem érdekelt egy "Xbox 1.5 elkészítésében".

Jövő héten zárul a The Walking Dead: Michonne

A Telltale bejelentette, hogy az alap sorozat mellékágának szánt The Walking Dead: Michonne utolsó epizódja április 26-án jelenik meg, szokás szerint minden létező platformra.

Figyelem, az alábbi előzetesen komolyan spoileres a második epizód választási lehetőségeivel kapcsolatban, így valószínűleg jobb, ha mindenki kihagyja, aki végig szeretné játszani.

Már elérhető PS4-en a Blues and Bullets

A rendkívül hangulatos, noiros látványvilággal rendelkező játék tavaly nyáron már megjelent PC-re, Linuxra, Macre és Xbox One-ra, mától kezdve azonban már a PS4-es játékosok is élvezhetik.

A történet szerint 1920-ban járunk Santa Esperanza fikcionális városában, és egy hírhedt nyomozót alakítunk, aki egy sorozatos gyermekrablási ügyet próbál felderíteni. A sztori egyébként valósnak tűnő helyszíneket, történelmi figurákat és karaktereket vegyít el a saját kitalált világában.

Hamarosan indul a Call of Duty: Black Ops 3 modkészítő eszközeinek tesztelése

A Treyarch bejelentette, hogy elkezdte szétküldeni a meghívókat a Call of Duty: Black Ops 3 modkészítő eszközeinek zárt alfatesztelésére. Meghívót leginkább a PC-s modközösség kiemelkedő tagjai kapnak az első körben, de később azért némileg bővül majd a részvételi lehetőség.

Az alfa alapján a Treyarch azt tervezi, hogy elvégzi a szükséges módosításokat, így pár hónappal később elindulhat a nyílt bétateszt. Onnantól kezdve számíthatunk arra, hogy brutális mennyiségű mod kezd majd el ömleni a Black Ops 3-hoz.

Berobbant Kickstarteren a Dark Souls társasjáték

A mai napon elindult a gyűjtés Kickstarteren a Dark Souls alapján készülő társasjátékra, és mondani sem kell, hogy hatalmas siker övezi. A kijelölt 50 ezer dolláros célt mindössze három perc alatt lépte át, néhány órával később pedig már negyedmillió dollárnál tartott.

Az írás pillanatában az összes 713 ezer dolláron áll, ami azt jelenti, hogy már most több, mint tízszerese összejött a kívánt összegnek. Szintén az írás pillanatában már csak néhány kiterjesztett cél van, amit még nem értek el, de vélhetően hamarosan azok is meglesznek, így a játék egy rakás extra kártyával és modellel érkezik majd.

Ingyenes kosárlabdás DLC-vel bővül a Rocket League

A készítők bejelentették, hogy a Hoops néven futó módot minden játékos ingyenesen megkapja majd egy patch formájában. Ez tulajdonképpen egyfajta kosárlabdás játékmódot ad hozzá az egyébként inkább autós focihoz hasonlító Rocket League-hez.

Aki azonban még ennél is nagyobb kosárlabda rajongó, az hamarosan ezt megmutathatja ország-világ előtt is. Április 26-tól ugyanis elérhető lesz a hivatalosan licencelt NBA Flag Pack, méghozzá 1,99 dollárért. Ez azt csinálja, hogy elérhetővé teszi az NBA-ben szereplő mind a harminc csapat zászlóját, amit aztán kirakhatunk az autónkra.

Ha azonban ezt nem vesszük meg, egy ingyenes meglepetést még akkor is kapunk pluszba: mégpedig az alap NBA logóval ellátott zászlót.

Megjelenés előtt előzetesen a Battlefleet Gothic: Armada

A Warhammer 40,000 univerzumában járunk a Battlefleet Gothic: Armadában, ami egyébként egy valós idejű űrstratégia. A megjelenésére április 21-én kell számítani PC-n, és meg kell hagyni, hogy a launch trailer eléggé látványos lett.

Hellblade - ismét fejlesztői naplón a harc

Valami nem akar összeállni a Hellblade kapcsán. A főszereplő hölgy modelljét többször is megváltoztatták a készítők az utóbbi hónapokban, és még egy új alcímet is kapott azóta a játék, így most Hellblade: Senua's Sacrifice néven fut. Ráadásul az eredeti megjelenési dátumát is módosították "valamikorra". Szintén furcsa, hogy habár a korábbi fejlesztői naplók már részletesen foglalkoztak a harccal, most ismét erre térnek vissza a fejlesztők: ismét láthatjuk (az egyik legmodernebb) motion capture stúdiót, amiből aztán a játékbeli mozgások, jelen esetben a harc kialakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward