Aprók nagyban - 2016.04.19.

15 év után új grafikai motort kapott a Runescape, csatatér-bemutatón a Total War: Warhammer, hamarosan konzolokra is megjelenik a The Park...

Aprók nagyban - 2016.04.19.

Aliens vs. Pinball - ilyen lesz az Alien Isolation pálya

A fejlesztő Zen Studios az alábbi videóban mutatja be nekünk az Alien Isolation alapján készülő flippert. Ebben a "történet" szerint Amanda Ripley-nek kell majd segítenünk a Sevastopol űrállomás halálos folyosóit túlélni, és elkerülni az idegeneket.

Guile a Street Fighter 5 új karaktere

A Capcom bejelentette a Street Fighter 5 új DLC-s karakterét, aki nem más, mint Guile. Az úriember ingyenesen elérhető lesz mindenki számára ebben a hónapban, és addig ingyenes is marad, amíg be nem kerül a játékba a Zenny bolt, és meg nem kapja a maga kihívásait és karakter sztoriját. A szezonbérlet tulajdonosainak persze azt követően is ingyenesen letölthető lesz.

15 év után új grafikai motort kapott a Runescape

A másfél évtizede megjelent MMO-ra már nagyon ráfért a frissítés, az eredeti motorja ugyanis még Javában íródott. Ezt most teljesen leváltották a saját fejlesztésű, NXT névre keresztelt rendszerre.

A fejlesztők szerint ez nem csak azt jelenti, hogy szebb grafikára számíthatunk (ahogy a lenti előzetes mutatja), hanem az is nagyon fontos volt, hogy ezzel jövőbiztossá tudták tenni a játékot.

A jelenlegi felfrissített grafika egyébként még nem a végleges: az új motornak köszönhetően további javulásra számítunk, ahogy kicserélik a bevilágításért felelős részt, valamint új, nagyobb felbontású textúrákat tesznek be.

Újra akcióban a Let it Die

A Let it Die mögött álló Suda51 eddigi munkásságát látva (Killer 7, No More Heroes, Lollipop Chainsaw) nem meglepő, hogy a kizárólag PlayStation 4-re készülő játék új előzetese is azt sugallja: az úriember nem találta meg idő közben a gyógyszerét, és ezúttal sem az épelméjűség fogja eladni termékét.

A Let it Die egyébként egy free-to-play túlélős akciójáték, aminek a különlegessége az aszinkron multiplayer. Itt olyan, mesterséges intelligencia által irányított ellenfelekkel vehetjük fel a harcot, akik valódi játékosok viselkedése alapján cselekednek. Ha meghalunk, akkor a karakterünk (a felszerelésével együtt) egy ellenség lesz valaki más játékában.

Total War: Warhammer - központban a Bloodpine Woods

A Creative Assembly egy új videósorozatot indított Battlefield Briefing néven, aminek keretein belül a Total War: Warhammer világának különböző, és láthatóan nagyon változatos csatatereit mutatják meg nekünk. Az első a Bloodpine Woods, ami egyszerre operál nagy nyílt mezőkkel, és sűrű erdős részekkel, így ennek megfelelően kell felkészítenünk seregeinket.

A készítők azt mondják, hogy vélhetően mindenképpen érdemes lesz magunkkal vinnünk valamilyen távolsági tüzérségi egységet.

Nem tetszik a fejlesztőknek a frissített PlayStation 4?

Colin Moriarty, az IGN egykori, és a Kinda Funny Games jelenlegi szerkesztője azt írja, hogy több fejlesztői forrás is panaszkodott a frissített hardverrel érkező, NEO kódnéven készülő új PlayStation 4-re. Moriarty szerint a fejlesztők az extra költségekre, a komplexebb tervezésre és a több munkára hivatkoztak.

Megjelenés előtti trailert kapott a Star Fox Zero

Viszonylag ritkán írunk Nintendo-játékokról, de a Star Fox egy akkora cím, hogy legalább a megjelenése alkalmából muszáj szót ejtenünk róla. A játékot a Nintendo és a Platinum Games közösen fejlesztette, és miután többször elhalasztották, holnap végre a boltok polcaira. Most kiderül, hogy a legendás Shigeru Miyamoto által felügyelt játék meg tudja-e idézni a szebb napokat látott sorozat hangulatát és értékeit.

Antarktiszi bázis is lesz a Resident Evil Umbrella Corps-ban

A Capcom ma bejelentette, hogy a Resident Evil Code: Veronica által inspirált antarktiszi bázis is benne lesz a végleges játékban. A hely eredetileg az Umbrella egyik kutatóbázisa volt, amit azonban soha nem hoztak rendbe, miután a T-vírus hatalmas pusztítást vitt véghez.

Szintén újdonság, hogy a hagyományos zombikon kívül lesznek mutáns zombik (hova fajulhat még?), akik jóval nagyobb erőt képviselnek, mint sima társaik. Nem tisztázott az sem, hogy a T-vírus vagy a C-vírus hozta-e létre őket, de az biztos, hogy több életük és nagyobb sebzésük lesz, továbbá nem hat rájuk a Zombie Jammer nevű fegyver sem, amivel a mezei zombikat le lehetne bénítani ideiglenesen.

Az Umbrella Corps június 21-én jelenik meg, kizárólag digitális formában, 29,99 eurós áron.

Hamarosan konzolokra is megjelenik a The Park

A Funcom még tavaly halloween alkalmával adta ki PC-re a The Park néven futó horrorjátékát. A mindössze két-három óra játékidővel rendelkező anyag történetében Lorraine-t irányítottuk, aki a fia után kutatva kénytelen bejárni a rendkívül félelmetes, és közel sem barátságos vidámparkot.

Hamarosan azonban a konzolosok is tehetnek egy próbát a játékkal, a Funcom ugyanis bejelentette, hogy május 3-án érkezik az anyag Xbox One-ra és PS4-re. A stúdió vezetője, Rui Casais elmondta, a csapat nagyon élvezte, hogy újra konzolokra fejleszthettek. Nem csak azért, mert szerintük a The Park remek élmény lesz ezeken a masinákon, hanem azért is, mert így nagyon sok tapasztalatot szereztek, amit aztán felhasználhatnak majd következő játékuk, a Conan Exile elkészítése közben.

Játékmenet-előzetesen a The Technomancer

A párizsi központú Spiders stúdió előző játéka a Bound by Flame és az egyel korábbi, Mars: War Logs után újabb játékkal fenyeget minket idén nyárra.

Történetünk ismét a Marson játszódik (a War Logs univerzumában), ahol a fiatal technomanta (ez így jó magyarul?) Zachariah bőrébe bújhatunk majd, aki a titkosrendőrség elől menekül. Az új játékról annyi derült ki eddig, hogy háromféleképp harcolhatunk: vagy simán csak bottal, vagy pengével és lőfegyverrel, vagy pengével és pajzzsal. Ezt mutatja be nekünk az új videó, kicsit részletesebben.

A játék megjelenésére június 21-én lehet számítani, PC-n, Xbox One-on és PS4-en.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward