Aprók nagyban - 2016.04.18.

Megjelent a Battlezone 98 Redux, felújított változat készül a Batman Arkham-játékokból...

Aprók nagyban - 2016.04.18.

Friss képeken a Hitman Episode 2: Sapienza

Az IO Interactive továbbra is azt mondja, hogy "valamikor áprilisban" érkezik meg a kiegészítő, ami a képzeletbeli olasz városkába visz el minket. Nos, a képeken megtekintve igazából az az érzés fogott fel, hogy már nagyon ott lennék. Akár a valóságban is.

Galéria megnyitása grid_on

Megjelent a Battlezone 98 Redux

Az 1998-ban megjelent Battlezone felújított változatát semmiképpen se keverjétek össze a még mindig készülő VR-os Battlezone-nal, a kettő ugyanis teljesen különálló projekt. A Battlezone 98 Redux felújított grafikával hozza el nekünk a klasszikus játékot, és ezen kívül bekerült az online multiplayer, valamint a Steam Workshop támogatása is.

A felújításért egyébként a Rebellion volt a felelős, és a stúdió ígérete szerint több hasonló projektre számíthatunk majd tőlük a közeli jövőben.

Felújított változat készül a Batman Arkham-játékokból is

Legalábbis nagyon úgy tűnik. Az alábbi képet ugyanis a GameStop egyik alkalmazottja küldte el az Eurogamernek. Ezen látszik, hogy a Batman Arkham HD Collection PS4-re és Xbox One-ra jelenik meg, és a Batman: Arkham Asylum és Batman: Arkham City játékokat tartalmazza.

Ez tehát azt jelenti, hogy a Batman: Arkham Origins kimarad a szórásból. Ami némileg meglepő, mert azért nem volt egy rossz játék, másrészt viszont részben érthető is, hiszen azt nem a Rocksteady fejleszette, hanem a Warner Bros. kanadai stúdiója.

A kép tanúsága szerint felújított grafikája számíthatunk, valamint az összes DLC-re, ami megjelent a két játékhoz.

Nem frissülnek a The Divison napi küldetései

A játékosok arról számolnak be, hogy az 1.1-es javítás megjelenése óta problémás a napi küldetések frissülése. Normális esetben ezeknek 24 óránként kellene váltania egymást, így minden nap kellene kapnunk két új Hard fokozatú, és egy Challenging fokozatú missziót.

Jelenleg azonban már szombat óta nem frissültek a küldetések, és ezzel kapcsolatban rengeteg panasz érkezett a Ubisoft fórumaira. Sajnos nem ez az egy hiba maradt a játékban a legutóbbi patch óta: sokan kihasználnak egy exploitot, amivel könnyen lehet jó lootokat szerezni, a Ubisoft pedig azzal fenyegetőzik, hogy ezeket a játékosokat kitiltja.

Késik a Sherlock Holmes: The Devil's Daughter

Az eredetileg májusra ígért Sherlock Holmes: The Devil's Daughter csak június 10-én fog megjelenni, mégpedig Xbox One-ra, PS4-re és PC-re. A fejlesztő Frogwares nem részletezte a késés okát.

Az új előzetes viszont érdekes, ugyanis az egyik felirat azt mondja, hogy mentsük meg a lányunkat. Ezek szerint Sherlock valamikor talált egy párt, és született egy gyereke? Vagy valami egészen másról lehet szó?

Saját kiadót indít a GameStop, ráadásul nagy nevekkel

Amerika legnagyobb videojátékos üzletlánca, a GameStop belevág a játékkiadásba. Új leányvállalatuk a GameTrust névre hallgat, és a céljuk olyan játékok támogatása, marketingelése és terjesztése, melyek nem túl nagyok, viszont nagyon ígéretesek.

A GameTrust egyik alelnöke, Mark Stanley elmondta, jelenleg még nem AAA-kategóriás anyagokban gondolkoznak, sőt, az általuk felkarolt projektek egyike sem éri el a 15 millió dolláros költségvetést. Stanley szerint ugyanis ez egy olyan kategória, amit manapság sokan figyelmen kívül hagynak, holott nagyon sikeres lehet lenni itt is. A kulcs, hogy elkerüljék az ünnepi szezon tumultusát, és olyan időszakokban jelentessenek meg játékokat, amikor egyébként nincs túl nagy konkurencia.

Érdekes, hogy elsőre sikerült elég nagy neveket meggyőzniük: szerződött velük többek között az Insomniac Games, a Ready at Dawn (The Order: 1886), és a Tequila Works is (Rime, Deadlight).

Az első megjelenő játékuk az Insomniac-féle Song of the Deep lesz július 12-én.

Ez a Capcom megoldása a Street Fighter V rakoncátlan játékosaira

Többször is beszámoltunk már arról, hogy a Street Fighter V jelenleg nem képes hatékonyan büntetni azokat, akik meccs közben lépnek ki, mert éppen vesztésre állnak. Arról is írtunk, hogy a Capcom az áprilisi frissítésre ígérte ennek a megoldását, és most azt is elmondták, hogy mit találtak ki.

Tulajdonképpen a megoldás elég egyszerű: az online rendszer felismeri majd azokat, akik gyanúsan magas számú disconnecttel rendelkeznek, és kizárja őket a matchmaking rendszerből bizonyos időre. Azt egyelőre a kiadó nem részletezte, hogy pontosan mint jelent a magas számú disconnect.

A Capcom ezen kívül azt ígérte, hogy maga a matchmaking rendszer is jelentősen javulni fog az áprilisi frissítéssel.

A játékosok többségének nem tetszik az új Doom

A nyílt bétateszt elkezdésekor a Steam még azt jelezte, hogy vegyes kritikák érkeztek a felhasználóktól (akkor nagyjából 46% volt pozitív), ez azonban azóta megváltozott. A bétateszt végére már többnyire negatív véleményeket tettek közé a felhasználók, mégpedig nem is keveset: jelen hír írásának pillanatában több mint 12 ezer vélemény érkezett be, amiből bő 7 ezer negatív, és bő 4 ezer pozitív.

A véleményezők többnyire ugyanarról panaszkodtak: a loadout rendszerről, a karakterfejlesztésről, a nem megfelelő tempóról és a gyenge fegyverekről. Az általános vélemény az, hogy ez a Doom nem felel meg a sorozat örökségének, de a nevétől függetlenül is egy gyenge játék.

Eddig a Dark Souls 3 a Namco legjobban rajtoló játéka

A múlt héten számoltunk be arról, hogy a Dark Souls 3 a Steam toplistájának élére tört, és bekerült a top 3 legnépszerűbb játék közé a megjelenés napján. Úgy tűnik, hogy a siker nem csak egy napig tartott: az első hét után a Bandai Namco európai és amerikai részlege is arról számolt, be hogy a Dark Souls 3 eddig a legerősebben rajtoló játékuk volt a kiadó létezése óta. Ami azért nem kis szó.

A legnagyobb európai játékpiac, a britek toplisája így nézett ki az elmúlt héten:

1. Dark Souls 3

2. The Division

3. EA Sports UFC 2

4. Quantum Break

5. Dirt Rally

6. Far Cry Primal

7. FIFA 16

8. Call of Duty: Black Ops 3

9. Grand Theft Auto 5

10. Lego Marvel Avengers

Továbbá kaptunk egy új előzetest is:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward