Aprók nagyban - 2016.04.15.

Napi 10 ezer példányban kel el a Minecraft, az Autodesk és a Deus Ex: Mankind Divided, a hétvégén ingyenesen játszható a Rainbow Six Siege...

Aprók nagyban - 2016.04.15.

Napi 10 ezer példányban kel el a Minecraft

A Minecraft továbbra is brutálisan népszerű - erre világít rá a New York Times legújabb cikke, amiben a lap a játékkal foglalkozik. Ebben leírják, hogy a Minecraft továbbra is napi 10 ezres példányszámban kel el, amiből nem nehéz kiszámolni, hogy nagyjából havi 300 ezret adhatnak el belőle. Egészen döbbenetes.

De talán még ennél is megdöbbentőbb, hogy milyen réteg játszik a Minecrafttal: habár rendkívül népszerű a fiatalok között, az átlagos játékosok valójában 28-29 évesek, és a 40%-uk nő. A mobilos játékok és a The Sims kivételével nem hiszem, hogy találnánk még egy ilyen demográfiai adatot.

Ekkor kapjuk meg a Gears of War 4 bétakulcsokat

Mivel a jövő héten, egészen konkrétan április 18-án elindul a Gears of War 4 többjátékos bétatesztje, a fejlesztő The Coalition úgy gondolta, nem árt tudnunk, mikor is kapjuk meg a kulcsokat.

Nos, a szisztéma rendkívül egyszerű: minél hamarabb játszottunk a Gears of War: Ultimate Editionnel annak megjelenését követően, annál hamarabb kapjuk meg a kulcsot, de legkésőbb április 21-ig mindenkihez meg kellene érkeznie.

Autodesk és a Deus Ex: Mankind Divided

Az Autodesk logóját viszonylag sok játék indítását követően láthatjuk, a cég ugyanis számos olyan programot készít, amit használnak a játékfejlesztők. Ennek ellenére erről a gyakorlatban nem sokat hallunk, éppen ezért felüdülés látni a Deus Ex: Mankind Divided legújabb videóját, amiben az Autodesk és az Eidos Montreal szakemberei beszélnek a háttérben zajló dolgokról.

Jól teljesített Amerikában a The Divison és a Far Cry Primal

Az amerikai eladási lista mindig érdekes, hiszen a világ legnagyobb játékpiacáról van szó. Jelen esetben duplán érdekes ráadásul, hiszen korábban azt gondoltuk, hogy a Far Cry Primal ugyan kiváló játék, de alulteljesített az eladások tekintetében. Úgy néz ki azonban, hogy erről szó sincs, márciusban ugyanis az eladási listát a The Divison és a Far Cry Primal uralta. Mindezt ráadásul úgy, hogy előbbi márciusba, míg utóbb februárban jelent meg - a lendület tehát kitartott a következő hónapra is. Ezen kívül a Ubisoft közölte, hogy a The Divison a legerősebben rajtoló Tom Clancy-játék lett, ugyanis 40%-kal többet adtak el belőle, mint a második legkelendőbb Tom Clancy-játékból - ami egyébként a Rainbow Six: Vegas 2 volt.

A teljes lista így néz ki:

1. Tom Clancy’s The Division (PS4, Xbox One, PC)

2. Far Cry: Primal (PS4, Xbox One, PC)

3. The Legend of Zelda: Twilight Princess HD (Wii U)

4. Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One, 360, PS3, PC)

5. UFC 2 (PS4, Xbox One)

6. MLB 16: The Show (PS4, PS3)

7. Pokken Tournament (Wii U)

8. NBA 2K16 (PS4, Xbox One, 360, PSe)

9. Call of Duty: Black Ops III (Xbox One, PS4, 360, PS3, PC)

10. Minecraft (360, PS4, Xbox One, PS3)

Három évig készült a Skyrim városait megreformáló mod

A modot készítő Galandil elmondása szerint az volt a cél, hogy a városok tényleg városnak tűnjenek, és az átalakítás során ne bontsák meg az eredeti játék által felállított realisztikus és természetes kinézetet. Ezen kívül szintén cél volt, hogy annyira hűek maradjanak az eredeti történethez, amennyire csak lehetséges.

Ezzel együtt a Holds néven futó mod több várost az alapoktól épített újra, míg számos új települést hozott létre. Ezen kívül a különböző karaktereknek egyedi háttértörténetet, saját otthont és napi feladatokat adott, hogy még életszerűbb legyen az egész.

A teljes mod 4GB-ot foglal, és letölthető a NexusMods oldaláról.

Megjelent a PC-s Everybody’s Gone to the Rapture

A fejlesztő The Chinese Room már tavaly szeptember óta dolgozik a PC-s porton, és munkájuk gyümölcse most érett be. A játékot a Sony jelentette meg PC-re (is), és mivel korábban csak PS4-re volt elérhető, feltételezhetjük, hogy Xbox One-ra nem fog megjelenni.

A készítők a PC-s múltjuk miatt azt nyilatkozták, hogy örömteli dolog visszatérni az általuk nagyon kedvelt platFORMRA. 19,99 dollárt kérnek a játékukért a Steamen.

A The Chinese Room egyébként már egy új projekten is dolgozik, melynek neve Total Dark, és az első információk alapján egy izometrikus kalandjáték lesz.

A hétvégén ingyenesen játszható a Rainbow Six Siege

A mai naptól kezdve egész hétvégén ingyenesen letölthető és játszható a Rainbow Six Siege. A letöltést megejthetjük akár Steamről, akár Uplayről, a Ubisoft csak azt szeretné, hogy beleszeressünk a játékba.

Ha pedig tényleg beleszerettünk, akkor örömhír, hogy ezzel együtt 33%-os leértékeléssel vásárolhatjuk meg az anyagot. A kipróbálást mindenképpen tudom ajánlani, ugyanis véleményem szerint a Rainbow Six Siege az utóbbi évek egyik leginkább figyelmen kívül hagyott játéka, pedig egészen kiváló. Sajnos azonban úgy néz ki, hogy a Counter-Strike: Global Offensive mellett nehéz labdába rúgni ebben a műfajban.

Doom - központban a karakterfejlesztés

Éppen a ma megjelent Doom cikkünkben hangsúlyoztam, hogy mennyire felesleges és nem ide illő egy ilyen játékban a karakterfejlesztés. Úgyhogy nyilván az id Software épp most adott ki egy új előzetest ebben a témában. Ebben láthatjuk, hogy a szintlépésekkel hogyan szerezhetünk új fegyvereket, hack module-okat, és miként szabhatjuk testre a páncéljainkat és fegyvereinket. A probléma, hogy a páncélok azért nem illeszkednek a Doomhoz, mert úgy néznek ki, mintha a Halo 5-ből jöttek volna, a fegyverek testreszabása pedig azért nem illeszkedik, mert már láttam embereket rózsaszín rakétavetővel rohangálni.

Igen, a Ubisoft is tart E3-as konferenciát

A nagyobb kiadók sorra fedik fel az E3-as konferenciáik dátumát. Legutóbb a Microsoftról számolhattunk be, most pedig azt is megtudhattuk, hogy a Ubisoft június 13-án este 8-kor kezdi a maga előadását.

Mondhatjuk tehát, hogy a szokásos időpontban a Microsoft után és a Sony előtt. Nem csak ez az egyetlen megszokott elem, hanem a műsorvezető is: a Ubisoft konferenciáit vezető komikus, Aisha Tyler idén is visszatér, úgyhogy ismét rendkívül mókás lesz látni, ahogy a magassarkújában kétszer olyan magas, mint a vezérigazgató Yves Guillemot.

Bemutatkozik a Paragon új hőse

Egészen konkrétan Iggy & Scorch, akik habár kettőnek tűnnek, valójában egy hőst alkotnak. Úgy alkotnak egységet, hogy Iggy lángoló dolgokat (például molotov koktélt) tud dobálni, a tűz elterjesztésében pedig Scorch működik közre mindenféle olajjal. Komplex hősnek ígérkezik tehát a duó, akik kiválóan tudnak elkeríteni ellenfeleket az akciótól, és bevinni több ideig tartó sebzést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward