Aprók nagyban - 2016.04.11.

Megjött a Gears of War 4 első előzetese, aggályos az Oculus Rift adatkezelése, nem csak egyszerű port lesz a PC-s Final Fantasy XV...

Aprók nagyban - 2016.04.11.

Első előzetesén a Titanfall 2

Habár a játékot hivatalosan még mindig nem jelentették be, most azért mégis befutott az első kedvcsináló előzetes. Ebből egyrészt megtudhatjuk, hogy a játék neve tényleg Titanfall 2 lesz, valamint azt is, hogy június 12-én (az E3-on, valószínűleg) leplezik majd le a végleges játékot. Ezen kívül a kedvcsinálóból még az is kiderül, hogy a titánok ezúttal már kardot is lóbálhatnak majd.

Nem csak egyszerű port lesz a PC-s Final Fantasy XV

Hajime Tabata, a Final Fantasy-sorozat producere már korábban is beszélt arról, hogy a Final Fantasy XV PC-s portja jelenleg még nincs kőbe vésve, azonban minden valószínűség szerint megjelenik majd.

Tabata ugyanis most arról beszélt, hogy tényleg nagyon szeretne egy PC-s verziót, de az technikailag nagyon különbözne a konzolos verzióktól. A producer ugyanis nem egyszerű portolást akar, hanem egy technológiailag minden szempontból magasabb szintű verziót.

"Azt szeretném, ha ez egy egészen más projekt lehetne. Azért is érdekel a PC-s verzió, mert ezzel egy egészen új szintre emelhetnénk a játékot, legalábbis technológiai szempontból. Olyan dolgokat tudnánk megvalósítani, amiket kénytelenek voltunk elengedni a konzolok képességei miatt. Ez ugyanakkor azt is jelentené, hogy a fejlesztést szinte elölről kéne kezdenünk, és nagyon sok kutatómunkát kellene belefeccölnünk a projektbe" - mondta Tabata.

Még életben van a Let it Die

Oké, a cím félig-meddig poén akart lenni, de valójában ez a helyzet. A Let it Die ugyanis annak a Suda51-en az alkotása, akinek korábban a Killer 7 és a No More Heroes játékokat köszönhettük (már aki megköszönte neki). A Let it Die-t eredetileg PS4-re jelentették be még 2014-ben, ingyenesen játszható címként, ám azóta sem láttunk belőle semmit.

Most viszont végre láthatunk. A Let it Die egyébként egy aszinkron multiplayerre építő anyag lesz, melynek lényege az, hogy ha mi meghalunk, akkor a megszerzett cuccunkkal együtt a mesterséges intelligencia által irányított ellenfélként támadunk majd fel valaki más játékában.

A Quantum Break a Microsoft legjobban fogyó új játéka a generációban

Habár a Quantum Break PC-s verziójának megjelenését számos probléma kísérte, úgy látszik, hogy ez mégsem akadályozta meg a játékot abban, hogy komoly sikereket érjen el az Xbox One-os társával együtt.

A Microsoft ugyanis bejelentette, hogy miután a múlt héten az Egyesült Királyság eladási toplistáin végzett a játék, ezen a héten már a legjobban fogyó új címmé vált ebben a generációban - mármint a Microsoft részéről, nem általánosan.

Az Xbox Studios egyik vezetője, Jon Edney elmondta, hogy mindez azt bizonyítja, a Remedy által a játékba belerakott kemény munka megtérül, hiszen a Quantum Break máris túlteljesítette az elvárásokat.

David Hayter újra Solid Snake lett

Igaz, nem úgy, ahogy a legtöbb rajongó szerette volna. Miután Hideo Kojima kirakta a szerepből Haytert, hogy leváltsa Kiefer Sutherlandre, a színész kicsit megsértődött, és azt mondta, hogy soha többet nem dolgozna együtt Kojima mesterrel.

Nos, nem is ezt tette. A Konami azonban úgy gondolta, hogy érdemes lenne a Ford autóit és a Metal Gear Solidot együtt reklámozni, erre a felkérésre pedig még Hayter sem mondhatott nemet (vélhetően sok pénzt ajánlottak). Úgyhogy az alábbi két videóban azt láthatjuk, ahogy Snake-et egy codeces beszélgetés során próbálják meggyőzni arról, hogy az új Ford Focus milyen jó autó, sőt, még Psycho Mantis is próbálja rávenni hősünket a vásárlásra.

Fejlesztői naplón a Stellaris

A 4X-es játékokat a "grand strategy" műfajjal ötvöző Stellaris mindig is rendkívül ígéretesnek tűnt. Ezen pedig csak javít a készítők által most publikált fejlesztői napló, amiből kiderül, hogy tényleg rendkívül ambíciózus terveik vannak a címmel.

Ez lesz a Paradox Development Studio első olyan játéka, ami a jövőben veszi kezdetét, és nem a múltban. Csillagrendszereket derítünk majd fel, idegen fajokkal háborúzunk, kolonizálunk, toljuk a diplomáciát, mindezt egy procedurálisan generált galaxisban.

Valaki végigvitte a teljes Fallout 3-at... gyógyítás nélkül...

A YouTube-on fut egy nagyon ötletes sorozat, melynek neve You Only Live Once. A nevének megfelelően a srácok úgy visznek végig játékokat, hogy közben sosem halnak meg, sőt, nem is használnak gyógyítást. Persze ez a Fallout 3 esetében nem egyszerű, ugyanis valamennyi automatikus gyógyítást tartalmaz a játék, így ezt is belevették az alkotók a végértékelésbe, ahol 93/560-as arány jött ki végén, bármit is jelentsen ez. Az alábbi videó a Broken Steel DLC végét, az Enclave bázist mutatja be.

Aggályos az Oculus Rift adatkezelése?

Az Egyesült Államok egyik szenátora, Al Franken egy nyílt levélben kérdezte az Oculus vezérigazgatóját, Brendan Iribe-t a cége aggályos adatkezelési gyakorlatairól. Ebben a szenátor kifejti aggályait azzal kapcsolatban, hogy az Oculus automatikusan gyűjti az adatokat a felhasználóktól arról, hogy miként használják az Oculus szolgáltatásait, továbbá a cég rögzíti a felhasználók fizikai mozgását és a lokációs adatokat, ezeket pedig megoszthatja a partner vállalatokkal.

Ezen kívül a szenátor szerint az is aggályos, hogy az Oculus rögzíthet és megoszthat nem személyhez fűződő összesített adatokat bármilyen más vállalattal, amiket azok arra használhatnak fel, hogy termékeiket jobban tudják marketingelni az Oculus rendszerén keresztül.

Franken szerint megkérdőjelezhető, hogy az Oculusnak miért van szüksége ilyen adatokra ahhoz, hogy el tudja látni a tevékenységét, és megfelelő szolgáltatást tudjon nyújtani a felhasználóinak.

Megjött a Gears of War 4 első előzetese

A játék október 11-én jeleni meg, így talán éppen ideje volt, hogy megjöjjön az első hivatalos előzetes. A Marcus Fenix fiát főszereplőként beállító játék új videójához Simon & Garfunkel legendás dalát a Sounds of Silence-t használták fel, ami nem az első eset, hogy a Microsoft komolyan rájátszik az érzelmekre a felhasznált muzsikával. Ha még emlékszünk, nálunk is vetítették a mozikban azt az előzetest, amiben Gary Julestól szólt a Mad World. És persze az előzetesben egyébként maga Marcus is feltűnik...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward