Aprók nagyban - 2016.04.08.

Alfa demót kap a tíz éve készülő Nioh, hamarosan kijön a Steam Early Accessből a Don’t Starve Together, minden hónapban egy meteor pusztítja el az ARK világát...

Aprók nagyban - 2016.04.08.

A játékkal együtt jelenik meg a No Man's Sky zenei albuma

Amikor a No Man's Skyt először bejelentették 2013-ban, sokakat egy dolog fogott meg a játék látványilága mellett: a zenéje. Éppen ezért öröm hallani, hogy a soundtrack több formában is megjelenik majd a nyáron, a játékkal egyidőben.

Lesz egy dupla CD-s változat, egy tíz számot tartalmazó dupla bakelites verzió (ami mellé digitális letöltésként megkapjuk mind a 16 számot), és egy gyűjtői kiadású bakelites változat is jön, ami négy lemezen prezentálja a teljes zenei anyagot.

Érdekes módon azonban a fentebb említett 2013-as bemutató alatt szóló, Debutante című szám nem lesz rajta egyik kiadáson sem, így inkább belinkeljük ide YouTube-ról.

"Titkos" dolgokkal is bővült a PlayStation 4 a legutóbbi rendszerfrissítéssel

A héten megjelent 3.50-es verziójú PlayStation 4 firmware legfontosabb tulajdonsága az volt, hogy most már lehet a konzolról PC-re és Macre játékokat streamelni. Ezzel együtt több olyan dolog is bekerült, amiről az eredeti megjelenési nyilatkozat nem szólt.

Így például visszatért az USB Music Player, be lehet állítani a partyk tagjainak maximális számát (kettőtől nyolcig), és a konzol most már támogatja a 4TB-os merevlemezeket is - korábban 2TB volt a limit.

Alfa demót kap a tíz éve készülő Nioh

A Team Ninja által kizárólag PlayStation 4-re készített Nioh még ebben a hónapban kap egy alfa verziójú demót - egészen pontosan április 26-tól május 5-ig lehet majd kipróbálni. Akik úgy döntenek, hogy játszanak vele, automatikusan megkapják majd a The Mark of the Conqueror DLC-t a végleges játékban, meg még néhány különlegességet, amit egyelőre nem részletezett a fejlesztő.

De mi az a Nioh? Nos, a játékot eredetileg még PS3-ra jelentették be, és konkrétan több mint tíz éve készül. Történetileg a feudális Japánban járunk egy polgárháború ideje alatt, de persze jelentős mennyiségű fantasy elemre is számíthatunk, mint például démonokra. A harc pedig talán a Dark Soulshoz hasonlít leginkább.

A hatalmas Dark Souls-bejelentés...

...amit a Bandai Namco mára ígért teljesen lázban tartotta a sorozat közönségét. Talán mégis készülhet új rész a harmadik után? Talán végre megcsinálják a rajongók által régóta vágyott társasjátékot?

Nos, nem. A Bandai Namco ugyanis azt jelentette be, hogy Dark Souls-témájú ruhákat kezd el árulni, melyek megrendelhetők a kiadó online boltjából.

A Fallout 4 egyik legjobb újdonsága modként került be a New Vegasba

Nem másról van szó, mint a "quick loot" rendszerről, ami lehetővé teszi, hogy mindenféle külön interakció nélkül megnézhessük, hogy például az adott hulla milyen lootot tartalmaz, és könnyedén kiválogathassuk, ami nekünk kell. Persze erre a Fallout 4-ben szükség is van, hiszen a játék irgalmatlan mennyiségű lootolható holmival rendelkezik, melyek legtöbbje hasznos is.

Na, az egyik modder úgy gondolta, hogy ez jó lenne a Fallout: New Vegasban is, ami még a Fallout 3-ra és a Skyrimre épülő hagyományos lootolási megoldást alkalmazza, úgyhogy el is készítette a modot.

Hamarosan kijön a Steam Early Accessből a Don’t Starve Together

A fejlesztői Kei stúdió bejelentette, hogy a Don’t Starve Together pontosan április 21-én hagyja majd el a Steam Early Access rendszerét, és jelenik meg "végleges" formában. Ez a "végleges" verzió már rögtön tartalmazni fogja a Reign of Giants és a Caves kiegészítőket, amiket az early access alatt teljesen integráltak a játékba.

Ezek mellett a PlayStation 4-es verzió fejlesztése tovább folytatódik, a megjelenés akkor várható, amikor mindent sikerült integrálni bele a jelenlegi PC-s változatból.

7 Days to Die a Telltale kiadásában

A 7 Days to Die eredetileg már 2013 óta elérhető a Steam Early Access rendszerében, és már 1,5 millió példányt értékesítettek belőle, szóval eléggé sikeresnek mondható. Hamarosan ráadásul még sikeresebb lehet, ugyanis a konzolos verziók kiadására a Telltale-t kérték fel, így a játék megjelenik PlayStation 4-re és Xbox One-ra is.

A készítők úgy írják le a 7 Days to Die-t, mint a túlélő horrorok, az FPS-ek, a tower defense és a szerepjátékok keverékét. Van benne felderítés, craftolás, harc, lootolás, bányászás és karakterfejlesztés is, többek között.

Minden hónapban egy meteor pusztítja el az ARK: Survival Evolved világát

Nagyon érdekes új szervertípussal bővült az ARK: Survival Evolved. Ennek neve Extinction, és teljesen külön fut a fő szerverektől. Lényege az, hogy minden hónap végén egy hatalmas meteor csap be a játék világába, elpusztítva ezzel mindent, és resetelve a szervereket.

Ez azt jelenti, hogy minden, amit a hónap alatt elértünk, az bizony elveszik. A fejlesztők úgy nyilatkoztak, ezzel az volt a cél, hogy egyenlő szintre hozzanak mindenkit, és kiderüljön, hogy ki mennyit tud fejlődni egy hónap alatt.

Ben Affleck és a Dark Souls

Ezen a ponton valószínűleg már a legtöbben láttátok azt, az azóta mémként terjedő videót, amiben Ben Affleck a Batman v Superman: Dawn of Justice című filmjét ért negatív fogadtatásra reagál. Pontosan igazából nem is reagál, csak elmerengve néz maga elé. Nem egy témához felhasználták már azóta ezt a videóanyagot, és most a Dark Souls hivatalos Twitter-csatornája is úgy gondolta, megér a dolog egy poént. És tényleg: nagyon vicces, ahogy Ben Affleck azon mereng, milyen jó emlékekkel is töltötte el őt a Dark Souls-trilógia.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward