Aprók nagyban - 2016.04.06.

Hamarosan nyílt bétát kap a Doom, nem jelenik meg PC-re a Rock Band 4, dátumot kapott a Gears of War 4, kalózzá változik a Quantum Break főszereplője a tört játékban

Aprók nagyban - 2016.04.06.

Hamarosan nyílt bétát kap a Doom

Az id Software bejelentette, hogy a Doom nyílt bétatesztje április 15-től április 17-ig tart majd PC-n, PS4-en és Xbox One-on, és ugyanaz a két játékmód és két pálya lesz elérhető benne, mint a zárt bétában.

Ezen kívül a Bethesda bejelentette, hogy szezonbérlet is érkezik a játékhoz 39,99 dollárért, ami három DLC-t foglal majd magában - ezek egyesével 14,99 dollárért lesznek megvehetők.

Nem szállították ki a megrendelt európai HTC Vive-okat

Úgy tűnik, hogy komoly problémák vannak a HTC Vive európai kiszállítása körül. Különböző fórumokon, és így a Redditen is több ezer hozzászólás tanúskodik arról, hogy a bankkártyával előrendelt és kifizetett példányokat a beígért mai napra nem szállította ki a HTC, hanem kizárólag azokat az előrendeléseket teljesítette, amiket a PayPal-on keresztül rendeztek a felhasználók.

A vásárlók ezen kívül arról számoltak be, hogy a HTC részéről semmilyen kommunikáció nem zajlott le az irányukba, így nem tudják, hogy jelenleg mi a helyzet. Az Eurogamer úgy tudja, hogy a HTC által választott vállalat (Digital River), aki feldolgozza a bankkártyás rendeléseket, alaposan összekavart mindent, ezért késnek a headsetek.

Fantasztikus előzetessel készült a StreamVR

Ha minden igaz, a mai naptól elérhető a HTC Vive, és ezzel együtt elrajtolt a SteamVR platform is. A Valve az egyik legnagyobb szereplő lehet a virtuális valóság piacán, ha a számításai megfelelően jönnek be, és az alábbi előzetes legalábbis biztosan meghozza majd sokunk kedvét. Már csak pénzt kellene keríteni a szemüvegre, meg persze az se ártana, ha forgalmaznák Magyarországon.

Javult a Hitman

A héten már kapott patch-et a Hitman PS4-es és Xbox One-os változata, most pedig eljött az idő a PC-s verzió fejlesztésére is. Az ígéretek szerint (minden platformon) tovább javultak a töltési idők, még gyorsabbá vált a menürendszer, és a DirectX 12-es rendermotor teljesítménye is javult.

Ezen kívül a 3GB-os videokártyával rendelkező játékosok most már 1080p helyett beállíthatnak 2560x1600-as felbontást is, de a játékmenet is több ponton javult, és számos hibát kijavított az IO Interactive. A teljes listáért ide érdemes ellátogatni.

Nem jelenik meg PC-re a Rock Band 4

A Harmonix még március 1-jén indított közösségi finanszírozási kampányt a Fig-en azért, hogy elkészülhessen a játék PC-s verziója. A portoláshoz a Sumo Digital segítségét használták volna fel, és 1,5 millió dollárra lett volna szükségük. A kampány végül tegnap ért véget, és "mindössze" 792 000 dollár jött össze rá.

A Harmonix egyébként eredetileg is azt nyilatkozta, hogy nagyjából 2 millió dollárra lenne szükség a PC-s verzió fejlesztéséhez és teszteléséhez, de ha az 1,5 millió összegyűlik, akkor a maradék pénzt ők kipótolják.

Láthatatlanná vált az Overwatch egyik karaktere

Az Overwatch béta verziójának legújabb javításával a Blizzard kénytelen volt kivenni a Soldier: 76 névre hallgató hőst, az ugyanis az egyik újonnan bekerült skin hatására láthatatlanná tudott válni egy programhiba miatt. A Blizzard azt nyilatkozta, hogy nem tudták megoldani a problémát azzal, hogy eltávolították az újonnan bekerült két skint, így ideiglenesen inkább kivették az egész karaktert.

Itt kéne lennie a hősnek...

Dátumot kapott a Gears of War 4

A fejlesztő The Coalition bejelentette, hogy világszerte október 11-én jelenik meg a Gears of War 4. Platformok tekintetében egyelőre csak az Xbox One ismert, a PC-s verzióról még nem beszéltek, ha lesz egyáltalán.

Ezen kívül az is megerősítést nyert, hogy a többjátékos bétateszt (amin részben a Splash Damage dolgozik) április 18-án indul, és azok vehetnek részt benne, akik korábban már legalább egyszer játszottak a Gears of War: Ultimate Editionnel, de egy nyílt béta is érkezik minden Xbox Live-előfizető számára április 25-én.

A The Coalition ezen kívül megerősítette, hogy az osztott képernyős mód minden játékmódban elérhető lesz, de ilyenkor a multiplayer alap 60fps-e lefeleződik 30fps-re.

Kalózzá változik a Quantum Break főszereplője a tört játékban

Néhány leleményes felhasználó felfedezte, hogy az Alan Wake főszereplőjéhez hasonlóan a Quantum Break főhőse, Jack is kalóz szemfedőt visel, amennyiben a játék kalóz verzióját futtatjuk.

Persze felmerül a kérdés: hogyan is futtatnánk a játék kalóz verzióját, mikor jelenleg az Univerzális Windows Platformra készült programokat nem lehet feltörni? Nos, sehogy, ez is a platform és a játék egyik jelenlegi hibája. Ha ugyanis kijelentkeztünk a Windows Store-ból, és úgy indítjuk el a játékot, akkor rögtön ezt a karaktermodellt kapjuk meg. A Remedy azt javasolja, hogy indítsuk újra a játékot.

Új felszerelésekkel is bővült a The Division

Azt már tudjuk, hogy a Ubisoft az április 12-én érkező új raiddel (incursionnel) készül a The Division frissítése kapcsán, ami a jelenlegi maximum 30-as szintű karaktereknek szól. Ezen kívül azt is tudjuk, hogy bekerül a játékosok közti tárgyak cserélésének lehetősége, habár ezt talán idézőjelbe kéne tenni: a Ubisoft ugyanis most megerősítette, hogy annyiról van szó, hogy a csoporton belül felszedhetjük a másik által a földre dobott holmikat.

Ezen kívül azonban most hallunk először arról, hogy a felszerelésünk (és így tulajdonképpen a karakterünk) szintjét növelhetjük azzal, hogy olyan holmikat szerzünk meg, amik a maximális szintnél tovább növelik a tulajdonságainkat. Ezt a Ubisoft Gear Score-nak hívja, és tulajdonképpen hasonló a rendszer, mint a Destiny Light-szintje.

A Dark Zone-ban uralkodó csendességet pedig úgy akarja felkavarni a fejlesztő, hogy véletlenszerű lootok érkeznek majd, melyek nem fertőzöttek, így azokat a mentőhelikopter nélkül is kivihetjük a zónából.

Készül a Hands of Fate 2

Az eredeti Hands of Fate hamarosan folytatást kap, ami PC-re, Macre és Linuxra jelenik meg. Az első részhez hasonlóan ezúttal is a kártyás játék keveredik a TPS akcióval. Ami a történetet illeti, 100 évvel járunk majd az első rész után, és egy női főszereplőt irányítunk, akiről eddig nem árultal el semmit.

Ezen kívül számos dologgal bővül a második rész: egy térkép nézet, ahol különféle dolgokat csinálhatunk majd, és lehetnek társaink a kalandozásaink során.

Napi Kojima

Azt ugyebár reményeim szerint mindenki tudja, hogy Hideo Kojima, és a PlayStation 4 rendszertervezője, a legendás játékfejlesztő Mark Cerny együtt turnézták körbe a Sony stúdióit az utóbbi hónapokban.

Ezek után talán nem meglepő, hogy a két úriember együtt tart majd előadást a júliusi Develop konferencián, mégpedig július 13-án, csütörtökön. Az előadás leginkább Kojima jövőjéről fog szólni, és arról, hogy technológiailag mi inspirálja azokat a munkákat, amiket ezután elkövet majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward