Aprók nagyban - 2016.04.05.

Nem biztos, hogy havonta jönnek majd a Hitman új epizódjai, 16 percig mozog az Uncharted 4, mostantól PC-re is streamelhetjük a PS4-es játékokat...

Aprók nagyban - 2016.04.05.

Nem biztos, hogy havonta jönnek majd a Hitman új epizódjai

Eredetileg az IO Interactive azt ígérte, hogy a Hitman új epizódjai havonta jelennek majd meg. Mivel az előre beígért megjelenési ütem (emlékeim szerint) még egyetlen epizódikus játéknál sem valósult meg, nem meglepő, hogy a dán stúdió most már arról beszél, hogy náluk sem egészen biztos ez az időbeosztás.

Most azt mondták, hogy igyekeznek majd havonta előállni az új részekkel, de ezt egyáltalán nem tudják garantálni. Mindezt azután, hogy már az alap Hitman is (mielőtt epizodikussá vált volna) már egy csomót késett. Ugyan a következő, Olaszországban játszódó epizód április 26-án érkezik, de már az is majdnem két hónappal a játék március 8-as megjelenése után lesz esedékes.

HTC Vive-ra is megjelenik az EVE Valkyrie

Az EVE Online társjátéka, az EVE Valkyrie eredetileg Oculus Rift-exkluzívként volt beharangozva (már ami a virtuális valóságot illeti), azonban most a CCP bejelentette, hogy ez csak a launch időszakra igaz.

Az EVE Valkyrie tehát tényleg exkluzív nyitójáték az Oculus Riften, azonban még idén megjelenik majd HTC Vive-ra és PlayStation VR-ra is.

16 percig mozog az Uncharted 4

Viszonylag ritka, hogy közvetlenül a fejlesztőktől kapunk ilyen hosszú, kommentár nélküli játékmenet-felvételt, de most ez történt. Persze az Uncharted 4-nek nincs is igazán szüksége semmilyen kommentárra: ezúttal Madagaszkáron járunk, és a korábbi bemutatókhoz hasonlóan itt is látszik, hogy rendkívül tágas pályákat kapunk, adott esetben többféle útvonallal, és egyedi megoldásokkal. Ráadásul úgy néz ki, hogy a terepjáró komolyabb részét képezi majd a játékmenetnek, mint azt korábban gondoltuk.

Dátumot kapott a Bethesda idei E3-as konferenciája

A Bethesda megtartja tavalyi jó szokását, és idén is rendez egy E3-as konferenciát. Ráadásul tavalyhoz hasonlóan hivatalosan az E3 előtti napon, vagyis június 12-én este, így tehát ismét maradhatunk majd fent hajnalig, ha látni akarjuk.

A csapat azt ígérte, hogy az új bejelentések mellett kipróbálható demók és interjúk várnak az újságírókra, valamint egy még meg nem nevezett banda is a színpadra lép. Mindezt egyébként élőben követhetjük majd, mert mindent közvetítenek online.

Reméljük, hogy a stúdió hasonlóan jó produkcióval készül, mint tavaly, amikor bejelentették a Fallout 4-et és a Dishonored 2-t, és láthattunk új felvételeket a Doomból és a Battlecryból.

Végleges bannolást kaphatnak a The Division csaló játékosai

A The Division PC-s verziójában egyre több csaló fedezhető fel, amit a játékosok természetesen szóvá is tesznek a Ubisoft irányába. Erre reagálva Yanncik Banchereau, a The Division közösségi vezetője elmondta, hogy hamarosan érkezik az 1.1-es patch, amit követően a játékosok a /report [név] paranccsal jelenthetik fel társaikat, ha gyanús dolgot észlelnek.

A jelentést követően a Ubisoft csapat egyesével vizsgál meg minden esetet, és amennyiben tényleg csalást fedeztek fel, úgy egy figyelmeztetés és egy három napos felfüggesztés jár a vétkesnek. Ha azonban ezt követően újra csaláson kapják, úgy már örökre kitiltják a játékból.

Mostantól PC-re is streamelhetjük a PS4-es játékokat

Legkésőbb a holnapi napon mindenkihez befut a PlayStation 4 legújabb, 3.50-es verziószámú frissítése, ami több fontos újdonságot is hoz. Régóta kérték már a felhasználók, hogy lehessen offline-nak látszani az ismerősök számára, valamint azt is, hogy kapjunk értesítést, ha egy barátunk online jön. Mostantól mindkettő elérhető.

Ezen kívül streamelhetjük a játékokat PC-re, legyen az operációs rendszerünk Windows 8.1 vagy Windows 10, esetleg OSX. A streamelés jelenlegi maximum felbontása 720p és 60fps.

Hamarosan 60fps-sel megy majd a konzolos Smite

A fejlesztő Hi-Rez stúdió elmondta, hogy a régóta ígért 60fps-es frissítés hamarosan megérkezhet a Smite-ba. Ez azt jelenti, hogy az Xbox One-os és PS4-es játékosok meg tudják majd duplázni a jelenlegi 30fps-es framerate-et.

Scott Lussier, a játék egyik dizájnere most azt mondta, hogy az ezzel kapcsolatos frissítést már leadták a két konzol online rendszerébe, így hamarosan elvileg mindenkinél aktiválódik.

A szövegezés alapján azonban úgy tűnik, hogy a felhasználók válthatnak majd a 30 és a 60fps között, tehát felételezhetően 60 fps mellett le lesz butítva egy kicsit a grafika.

Majdnem cel-shaded grafikája lett a Metal Gear Solid 2-nek

A Did You Know Gaming Youtube-csatornája mindig is rendkívül érdekes információkat szolgáltatott a népszerű videojátékokról, olyanokat, amiket talán még a legnagyobb rajongók sem tudtak. Nincs ez másként a Metal Gear Solid 2 esetében sem, és bár magam is nagy rajongója vagyok a sorozatnak, én sem tudtam, hogy eredetileg Kojima és társai beszéltek arról, hogy cel-shaded grafikája legyen a játéknak. Ezt ugyan később elvetették, viszont szintén érdekes, hogy ez volt a sorozatban az első darab, ahol motion capture-rel felvett animációkat használtak, amikhez hivatásos katonák segítségét kérték.

A FIFA 16 is belép az Origin Accessbe

A cím nagyjából elmond mindent: április 19-től a FIFA 16 is ingyenesen hozzáférhető az EA Access (Xbox One) és az Origin Access (PC) keretein belül.

Ezzel a focis játék olyan címekhez csatlakozik a felhozatalban, mint a Dragon Age: Inquisition, a Titanfall, vagy éppen a Battlefield Hardline.

Donald Trump a Mass Effect 2-vel kampányol... vagy mégsem?

Ezen a ponton már valószínűleg senkinek nem kell bemutatni az Egyesült Államok republikánus pártjának egyik elnökjelölti indulóját, Donald Trumpot. Sokaknak nem szimpatikus, sokaknak igen, nekünk erről itt nem tisztünk nyilatkozni, arról viszont már igen, hogy az úriember a minap egy érdekes kampányvideóval állt elő. Egészen konkrétan arról van szó, hogy Trump hivatalos Twitter-csatornája retweetelt egy olyan videót, amiben szinte egy az egyben a Mass Effect 2 launch trailerét vették át, csak persze más felvételekkel, még Martin Sheen (az Illusive Man) szinkronja is ott van alatta. Ebből sokan azt gondolták, hogy a videó hivatalos, pedig csak Trump egyik rajongója rakta össze, és azóta a YouTube-ról le is vetették, itt viszont azonban még visszanézhető. Lentebb pedig az eredeti launch trailer.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward