Aprók nagyban - 2016.03.31.

Eli Roth rendezte a Dark Souls 3 animációs kisfilmjét, élőszereplős előzetest kapott a Doom, 10 millió példányban kellene elkelnie a Final Fantasy XV-nek...

Aprók nagyban - 2016.03.31.

Seraph - az Ironcast készítőinek új játéka

A Dreadbit bejelentette, hogy következő játéka a Seraph névre hallgat, és valamikor a következő hónapban érkezik meg a Steam Early Access rendszerébe. A készítők akrobatikus 2D-s shooterként írják le az anyagot, ahol a játékos képességei és reflexei lesznek majd a legfontosabbak.

Ezen kívül érdekes, hogy a játék nehézségének növekedését vizuálisan nyomon követhetjük majd a képernyő tetején megjelenő kis kijelző segítségével. A Seraph ugyanis dinamikusan szabályozza majd a nehézséget: ha például túl sok sebzést kapunk be, és a program úgy ítéli meg, hogy elértük a képességeink határát, akkor nem növeli tovább a nehézséget, ha viszont nagyon jók vagyunk, akkor igen. A nagyobb nehézség pedig komolyabb lootot is hoz magával.

Bezár a konzolos Final Fantasy XI

Szinte hihetetlen, hogy a Final Fantasy XI Online több, mint 14 éve jelent meg. Egészen konkrétan 2002-ben startolt a játék Japánban, majd később megérkezett nyugatra is, és még később megjelent Xbox 360-ra. A Square Enix még tavaly jelentette be, hogy idén végül nyugdíjba vonulnak a konzolos változatok, de pontos dátumot sosem adott meg a kiadó.

Nos, a pontos dátum ma érkezett el. Örömhír azonban, hogy a PC-s verzió tovább él, és minden konzolos karaktert át lehet migrálni. Sőt, még a PC-s játékot sem kell külön megvennünk. További infók a hivatalos oldalon találhatók.

Eli Roth rendezte a Dark Souls 3 animációs kisfilmjét

A neves filmrendező készített egy kicsivel több, mint kétperces animációs filmet a Dark Souls 3 megjelenésére. A The Witches névre hallgató kisfilm ugyan történetileg nem sokat tesz hozzá a játékokhoz, viszont sikeresen kapja el annak hangulatát és brutalitását. A Dark Souls 3 hivatalosan április 12-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

Egyelőre bizonytalan a Final Fantasy XV PC-s verziója

Hajime Tabata elmondta, hogy a fejlesztés közben sajnos már nem volt elég erőforrásuk arra, hogy a két konzolos verzió mellett a PC-s változat elkészítésével is foglalkozzanak. "A célunk az volt, hogy teljesen a HD konzolokra fókuszáljunk, és alaposan optimalizáljuk a játékot. Amint ez megvan, biztos, hogy alaposan megvizsgáljuk majd a PC-s verzió elkészítésének lehetőségét, és megtesszük amit lehet".

Tabata kijelentette, hogy tudja, mekkora igény lenne a Final Fantasy XV-re PC-n, és folyamatosan hallja a rajongók kérlelését. Ennek megfelelően, és a fenti nyilatkozatát figyelembe véve majdnem biztosak lehetünk benne, hogy a játék végül eljut majd PC-re, de vélhetően a konzolos megjelenés után.

Előszereplős előzetest kapott a Doom

Elmondhatatlanul kemény a Doom új élőszereplős előzetese, amit a bétateszt indulásának tiszteletére adott ki az id Software (a tesztelés holnap kezdődik egyébként, és a hétvégén tart). Ezt egyébként Joe Kosinski, a Tron: Legacy rendezője rakta össze, a metált pedig a New Noise produkálja a háttérben a Refused című számmal.

Nem jön PC-re a Halo 5

Habár mostanában a Microsoft még a "régebbi" (pár hónapos) címeit is kiadja PC-re az Univerzális Windows Platform és a DirectX 12 népszerűsítésének érdekében, úgy tűnik, hogy a Halo 5 nem kerül rá erre a listára. Erről maga Phil Spencer beszélt a tegnapi Build konferencia után, amikor is elmondta, hogy a Windows 10-re megjelenő játékok tekintetében innentől kezdve inkább előre tekintene, és nem a múltba.

Ez tehát azt jelenti, hogy elméletileg a következő Halo érkezhetne PC-re is. Spencer szerint erre minden esély meglehet, ugyanakkor egyelőre semmit nem szeretne elkiabálni, ugyanis hiába valósul meg a keresztplatformos multiplayer, és a játékok átjárhatósága, közel sem biztos, hogy minden játék alkalmas minden platformra.

Spencer elmondta, hogy a Microsoft belsős stúdiói, és a külsős partnereik is arra a platformra jelentetik meg a játékaikat, amit a legjobbnak gondolnak az adott címhez, egyáltalán nem lesz kötelező a jelenlét Windows 10-en és Xbox One-on egyaránt.

Homefront: The Revolution - bemutatkozik a főszereplő

A Deep Silver Dambuster által készített Homefront: The Revolution új előzetesének neve Ignite, és ennek megfelelően nem csak a forradalom tüze lobban fel, hanem szó szerint kőkeményen lángba borulnak dolgok mindenfelé. Mindehhez pedig a játék (egyik?) főszereplője, Ethan Brady asszisztál, habár az ebből a videóból is kitűnik, hogy a forradalom nem egy magányos dolog, szükség van hozzá a csapatra.

Fejlesztői naplón a Forza Motorsport 6: Apex

A Windows 10-re készülő Forza Motorsport 6: Apex egyik célja (már amellett, hogy valamilyen formában az eddig exkluzív versenyjáték megjelenjen végre PC-n is), hogy törje az utat az autós játékok fejlesztésében gondolkodó stúdiók előtt, és megteremtse az alapokat az Univerzális Windows Platformon belül - jelenleg ugyanis még a kormányok támogatása sem lehetséges ebben a rendszerben. A Microsoft szerint azonban egy belsős stúdiónak kell először elkezdenie a munkát, többek között erről is szól az új fejlesztői napló, meg persze láthatunk benne játékmenet-felvételeket is.

10 millió példányban kellene elkelnie a Final Fantasy XV-nek

Egy ilyen régóta készülő, és láthatóan hatalmas költségvetésű játéktól persze nem meglepő, hogy sok példányban kellene elkelnie ahhoz, hogy hasznot termeljen a kiadónak. Hajime Tabata, a Final Fantasy jelenlegi nagyfőnöke most egy interjúban azt mondta, hogy a Final Fantasy XV-nek az "élete" során legalább 10 millió példányban kellene fogynia, hogy jó legyen a helyzet.

A probléma azonban az, hogy egy ekkora szám még egy ilyen nagy játéknak is sok. Az összehasonlítás kedvéért: eddig a Final Fantasy VII kelt el a legtöbb példányban, de több újrakiadás és port után az is megállt 10 milliónál. A 10 milliót még az olyan nevek sem érték el, mint a The Witcher 3, vagy a Metal Gear Solid 5.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward