Aprók nagyban - 2016.03.16.

Legyőzte a The Division a Destinyt, 30 játékkal indul az Oculus Rift, pillanatok alatt elfogyott az első adag PlayStation VR...

Aprók nagyban - 2016.03.16.

Új javítást kapott a Warcraft 3 is

A Diablo 2 után a Warcraft 3 is megkapta a maga javítását, négy évvel a legutolsó patch után. Ahogy a Diablo 2 esetében, ezúttal is az került a központba, hogy a játék problémák nélkül fusson a legújabb operációs rendszereken is - legyen az Windows 10, vagy az új OSX.

Problémák azonban továbbra is maradtak a Blizzard saját bevallása szerint is. Windows 8.1-en és Windows 10-en például továbbra is egy olyan helyre menti el az állásokat a játék, amihez rendszergazdai fiók szükséges, és többek között az átvezető videók alatt fordulhatnak elő grafikai hibák.

Legyőzte a The Division a Destinyt

Legutóbb még arról írtunk, hogy házon belül a The Division minden más Ubisoft-játék elsőnapos teljesítményét lealázta, de a teljes piacot nézve a Destiny még mindig előrébb járt. Nos, az már úgy is marad, azonban ha az egyhetes eladásokat nézzük, akkor már fordul a kocka!

Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója ma hivatalos közleményben árulta el, hogy az első héten a The Division több eladást tudott produkálni, mint a Destiny, a hétvége alatt pedig 1,2 millió felhasználó volt a csúcs. Pontos számokat továbbra sem tudunk, de az elemzők tippjei szerint a The Division nagyjából 330 millió dollárt, míg a Destiny 325 millió dollárt hozott be azonos időszak alatt (szóval azért szoros a meccs).

Teljesen kikapcsolható lett a HUD a Far Cry Primalben

Új javítást kapott a Far Cry Primal, ami 570MB-ot foglal Xbox One-on és PS4-en (a PC-s verzióról egyelőre nincs hír). Ennek a legnagyobb újdonsága, hogy a korábban csak részben eltüntethető kezelőfelület most már teljesen kikapcsolhatóvá vált, ami mindig örömhír egy Ubisoft-játékban (hiszen mindegyikben borzalmasan tolakodó a HUD).

Ezen kívül a folt néhány kisebb bugot javít, megdolgozza némileg a játék nehézségét, és teljesítménybeli és stabilitásbeli előrelépést is kínál.

Látványos bemutató filmen a Unity Engine legúajbb verziója

Habár a Unity motorról jellemzően azt szoktuk gondolni, hogy technológiailag nem ér fel az olyan engine-ekhez, mint az Unreal Engine 4, vagy a CryEngine, sőt, legutóbb a Firewatch esetében még a teljesítménnyel is voltak gondok konzolokon, azért az tagadhatatlan, hogy rengeteget fejlődött az utóbbi időben. Ezt demonstrálandó a Unity kiadott egy kisfilmet, melyet teljesen az engine segítségével készítettek, és bizony impresszív látványt nyújt.

Sztenderdizálná az eSportot a Microsoft

A Microsoft bejelentette, hogy az ESL-lel összefogva elkészítette az eSporthoz szánt Xbox Live fejlesztői készletet. Ennek célja, hogy a fejlesztők és kiadók könnyedén szervezhessenek és bonyolíthassanak le eSport-eseményeket a saját játékaikon belül az Xbox Live használatával.

Az új Xbox Live SDK elérhető lesz Xbox One-on és Windows 10-en is, és a segítségével még keresztplatformos versenyek is szervezhetők. Az ESL elárulta, hogy az ezt a rendszert használó játékok közül néhány már fejlesztés alatt áll, többet pedig hamarosan bejelentenek majd.

VR-os "élményt" kap az Assassin's Creed

Amíg valami jobb kifejezést nem találunk ki rá, kezdünk hozzászokni az "élmény" szóhoz olyan esetekben, amikor valójában nem egy játékról van szó, hanem egy kisebb "izéről". Az ilyen kisebb "izék" leginkább azért készülnek, hogy a VR korai szakaszában a már bejáratott nevet felhasználva el lehessen adni valamit, mint ahogy ez jelen esetben is így lesz.

A találóan elnevezett Assassin's Creed VR Experience valójában a karácsonykor érkező, Michael Fassbender főszereplésével készülő Assassin's Creed-filmhez kapcsolódik, és a Fox stúdió, valamint a VR-os dolgokra specializálódott Practical Magic készíti.

30 játékkal indul az Oculus Rift

Az Oculus bejelentette, hogy hivatalosan jelenleg 41 játék készül a Riftre, melyek közül 30 játék elérhető lesz a headset megjelenésekor. Ezek között számos új anyag van, míg a legtöbbjük már egy megjelent játék frissítésének tekinthető, VR-os támogatással.

Ennél érdekesebb, hogy az Oculus "kényelmi" szempontból besorol minden játékot három kategóriába: lehet kényelmes, közepes, vagy intenzív, ami nagyon hasznos lehet azok számára, akik hajlamosak a tengeribetegségre.

A lista alapján úgy tűnik, hogy az intenzív kategóriába sorolt anyagok jellemzően gyors mozgást igénylő FPS vagy TPS játékok, a közepes kategóriába a lassabb kameramozgással működő TPS játékok kerültek, míg a kényelmes kategóriába az olyan címek, melyek jellemzően fix kameraállással működnek, esetenként nézőpont váltással.

Hamarosan jön az első StarCraft 2 Nova Covert Ops

A Blizzard bejelentette, hogy március 30-án érkezik meg a StarCraft 2 Nova Covert Ops első küldetéscsomagja. Ráadásul nincs is szükség hozzá a teljes játékra, elég hozzá letölteni az ingyenes Starcraft 2 Starter Editiont.

A Nova Covert Ops három fejezetben jelenik majd meg, és mindegyikben három küldetést találunk, és természetesen mindegyikben Nova lesz a főszereplő, amint éppen a Koprulu szektorban tevékenykedik, leginkább Mengsk uralkodónak segítve.

Werewolves Within - a Ubisoft első VR-os játéka

Habár a Ubisoft egy ideig azt hangoztatta, hogy nem vág majd bele a virtuális valóságba, amíg az nem rendelkezik egy megfelelően nagy felhasználói bázissal, most azonban úgy látszik, mégsem ez a helyzet. Kisebb, kísérleti jellegű projektek úgy látszik, hogy beleférnek a kiadónak, melyek a VR-os korszak korai káoszában (hoppá, micsoda alliteráció) egyébként is nagyobb eséllyel termelnek hasznot, hiszen a korai vásárlóknak szükségük lesz a minőségi tartalomra.

A Werewolves Within egyébként egy multiplayer játék, aminek az a lényege, hogy a rendszer összerak öt - nyolc játékost, és ki kell derítenünk, hogy közülük ki az egyetlen farkas. Ehhez az emberi karakterek mindenféle különleges képességet kapnak. A Werewolves Within megjelenik Oculus Riftre, HTC Vive-ra és PlayStation VR-ra is, valamikor ősszel.

Áprilisban kezdődik a Gears of War 4 bétatesztje

A The Coalition megígérte, így meg is érkezik még tavasszal a Gears of War 4 bétája. Az esemény két körben fut majd le: először április 18-tól 24-ig tart majd a korai hozzáférés, ami azoknak a vásárlóknak szól, akik Xbox One-on vagy Windows 10-en április 11-ig legalább egyszer játszanak a Gears of War: Ultimate Editionnel.

Ezt követően jön majd a mezei nyílt bétateszt, amibe bárki benevezhet, aki rendelkezik érvényes Xbox Live Gold előfizetésse.

Pillanatok alatt elfogyott az első adag PlayStation VR

A bejelentését követően a brit Amazonnál pár perc alatt elfogyott a jelenleg előrendelhető mennyiségű PlayStation VR. Innentől kezdve az Amazon ugyan fogad még el rendeléseket, de azoknál már nem garantálják, hogy a headsetet le tudják szállítani a hivatalos megjelenés napjára. Az Egyesült Államokból egyelőre nincsenek hasonló információink hivatalosan, nem hivatalosan azonban úgy értesültünk, hogy a megjelenésre szánt készletek mindenhol erősen fogyóban vannak, vagy már elfogytak. Az elemzők szerint ebben az évben közel 2 millió példány kelhet el a PlayStation VR-ból.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward