Aprók nagyban - 2016.03.08.

Dátumot kapott a Day of the Tentacle Remastered, nem kell majd csavarhúzó az Xbox fejlesztéséhez, ingyenes frissítést kapott a Star Wars Battlefront...

Aprók nagyban - 2016.03.08.

Új gyártóhoz ment a Rock Band

A Rock Bandet fejlesztő Harmonix bejelentette, hogy a pénzügyi gondokkal küzdő Mad Catz helyett új vállalatot talált a Rock Band 4 kiadására, és a játékhoz tartozó perifériák legyártására. Ez a vállalat nem más, mint a Performance Designed Products - innentől kezdve ők felelnek majd a szükséges játékhangszerek legyártásáért.

A Performance Designed Products elmondta, a Harmonixnak nagy tervei vannak a Rock Band 4-gyel, így ősszel érkezik majd egy nagyobb frissítést, ami akár teljesen meg is változtathatja a játékot. A Mad Catz által gyártott kiegészítők egyébként továbbra is kompatibilisek lesznek a Rock Band 4-gyel.

Áprilisban jön az Alienation

A PlayStation 4 egyik nyitójátékot (Resogun) készítő Housemarque elárulta, hogy új játékuk, az Alienation április 26-án jelenik meg. Ez tehát kicsit később van, mint a korábbi szivárgásokból kijött március 2, de így sincs túl messze. Az anyag kizárólag digitálisan jelenik meg a PS Store-on.

Ingyenesen elérhetővé teszi a Valve a Portal-témájú VR-os demót

The Lab néven adja majd ki a Valve azt a SteamVR-hoz szánt játékgyűjteményt, ami a Portal világára épül. Alapvetően inkább csak minijátékokról, "élményekről" van szó, amik megmutatják a virtuális valóság kiemelkedő pontjait.

Sajnos arról nincs szó, hogy új Portal-játék készülne a SteamVR-platformra, így annak, aki vissza szeretne kicsit térni a Portal világába, jelenleg ez lesz a legjobb esélye erre. A The Lab az idei GDC-n mutatkozik majd be, és elvileg még tavasszal letölthető lesz a Steamről.

Dátumot kapott a Day of the Tentacle Remastered

A klasszikus kalandjáték felújítása március 22-én jelenik meg PC-re, PS4-re és PS Vitára. Ezzel párhuzamosan a fejlesztők egy akciót is meghirdettek a GoG-on: aki a megjelenés napjáig előrendeli a játékot, az 10% kedvezményt kap, így mindössze 13,49 dollárért juthat majd hozzá a legendához.

Nem kell majd csavarhúzó az Xbox fejlesztéséhez

Mióta Phil Spencer a zártkörű Xbox-sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a jövőben gyakoribb hardveres frissítéseket szeretne, és akár az Xbox One is fejlődhet majd hardveresen a jövőben, sokak fejében kering a kérdés, hogy vajon miként szeretné ezt elérni a Microsoft. Évente új konzolt adnak majd ki? Modulosan építenék fel a konzolt? Vagy egyszerűen csak cserélhetővé tennének bizonyos hardveres elemeket?

Nos, választ továbbra sem kaptunk, de Phil Spencer megerősítette, hogy nem lesz klasszikus értelemben vett bővíthető PC a konzolból. "Az biztos, hogy nem fogok csavarhúzót mellékelni minden eladott konzolhoz" - írta Twitteren, majd hozzátette, hogy alapvetően meg kell maradnia a konzolokra jellemző egyszerű működésnek, amibe nem férnek bele olyan dolgok, mint a manuális szerelés.

Egyelőre úgy tűnik, hogy valójában a Microsoft sem tudja igazán, hogy mit is szeretne kezdeni a konzolokkal a jövőben, és jelenleg inkább csak szondázza a piacot.

Nem újíthatják fel a rajongók a Metal Gear Solidot

Pár hónapja számoltunk be arról, hogy egy rajongói felújítás készül a Metal Gear Solid első részéből, ami az Unreal Engine 4-re épült. Azonban (ahogy már akkor meg lehetett tippelni), a Konami közbeszólt, és leállította az egészet.

A fejlesztők szomorúan tudatták mindenkivel, hogy sajnos rajtuk kívülálló okok miatt nem tudják folytatni a Shadow Moses elkészítését, de azért köszönik mindenkinek a támogatást. Megemlékezésként azért betesszük az eredetileg megjelent előzetest.

Áprilisig még megy a Fable Legends bétája

Éppen tegnap számolhattunk be a szomorú hírről, hogy a Microsoft bezárja a Lionhead stúdiót, és ezzel elszállt minden remény arra, hogy a lassan egy éve zárt bétában leledző Fable Legends valaha is megjelenjen. Ma pedig az is kiderült, hogy a Lionhead már nem küldd ki újabb meghívókat a bétához, de maga a tesztverzió április 13-ig működik, utána leállítják.

Ingyenes frissítést kapott a Star Wars Battlefront

Az egyszerűen csak "márciusi frissítés"-nek nevezett patch a hibajavítások mellett két új tartalmat is hozott a játékba. Az egyik a Tatooine bolygón játszódó küldetés, melynek neve Rebel Depot, a másik pedig egy új pálya. Utóbbi a Survivors of Endor névre hallgat (és így természetesen az Endor bolygón játszódik), és elérhető a Walker Assault, a Supremacy és a Turning Point játékmódokban.

Megvan a The Division első nagy hibája

Ami egyébként szó szerint értve nem programhiba, inkább átgondolatlanság a pályatervezők részéről. A kezdőhely közelében ugyanis található egy ajtó, amibe ha egy jóember beáll, akkor a többiek nem tudnak átmenni rajta, és ezzel tulajdonképpen egy (kis) időre meg is akadályozhatja a továbbhaladásunkat. A játékosok nagyon rákaptak erre: amikor éppen valaki végre tovább tudna jutni (mert az előző troll odébb ment), akkor ők veszik át ezt a szerepet, és láthatóan elég sokan jól szórakoznak ezzel. Az engine egyébként képes lekezelni a hasonló helyzeteket: ha egy ideig futunk egy pont irányába, akkor a játék odébb rak minket, így átjutunk az ilyen jellegű akadályokon, de ehhez az kell, hogy ne mozogjunk össze-vissza (például ne próbáljunk elhátrálni, utána megint nekimenni az akadálynak).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward