Aprók nagyban - 2016.02.25.

Hamarosan jön a Star Wars: Battlefront első DLC-je, borzalmas lett a Disgaea PC-s portja, komoly bejelentésekkel készül az E3-ra a Take-Two...

Aprók nagyban - 2016.02.25.

Dobozosan is megjelenik a Rocket League

A Rocket League hatalmas siker, ez valószínűleg egyetlen olvasónknak sem újdonság. Most kiderült, hogy eddig több, mint 4 millióan vásárolták meg a játékot, és ha ehhez hozzávesszük azokat, akik PS Plus-előfizetőként ingyenesen töltötték le az anyagot, akkor oda jutunk el, hogy több mint 10 millió felhasználója van a címnek.

Nem csoda, hogy a fejlesztők most úgy döntöttek, hogy dobozosan is megjelenik a Rocket League. Erről egyelőre csak két dolgot tudni. Az egyik, hogy PC-re, PS4-re és Xbox One-ra lesz elérhető a boltokban, a másik pedig, hogy a dobozos kiadás valamiféle extrát fog tartalmazni a digitális verzióval szemben. Hogy mit? Az még a jövő zenéje.

Hamarosan jön a Star Wars: Battlefront első DLC-je

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Star Wars: Battlefront első kiegészítője az Outer Rim névre hallgat, és leginkább a Tatooine bolygó kerül majd benne középpontba - azon belül is Jabba palotája. Az Electronic Arts és a DICE a közelgő megjelenés ellenére sem volt még hajlandó leleplezni a DLC teljes tartalmát (erre hamarosan sor kerül), viszont egy képet legalább kiadtak kedvcsinálónak.

Ki készíti a Cyberpunk 2077 zenéjét?

Erre az elsőre bonyolultnak tűnő kérdésre viszonylag egyszerű a válasz: ugyanaz, aki a The Witcher 3 muzsikáját is komponálta. A szóban forgó úriember nem más, mint Marcin Przybylowicz, aki elmondta, hogy miután sok évet töltött Geralttal, a "főnökei most rákényszerítették némi Cyberpunk akcióra". Oké, ez nem sok, de a Cyberpunk 2077-ről eleve nem nagyon hallunk új híreket, másrészt pedig innentől kezdve megnyugodhatunk, hogy legalább a zene biztosan rendben lesz.

Tusk a következő karakter a Killer Instinctben

Ezt onnan tudjuk, hogy a Microsoft kiadott egy kibővített előzetest, amiben leginkább a Halo 2-ből ismerős Arbiter látható. A bővítésnek hála azonban a végén megtudjuk azt is, ki lesz a következő karakter. Nos, nem más, mint a legendás Tusk! A Killer Instinct harmadik évada új karakterekkel, pályákkal és grafikai felújítással március 10-én rajtol el.

Borzalmas lett a Disgaea PC-s portja

Régóta várta a nép a klasszikus japán szerepjáték, a Disgaea PC-s verzióját. A játék most megjelent, azonban sajnos nem lehet benne sok örömünk, ugyanis a beszámolók szerint a port borzalmasan sikerült.

Habár a PC-s verzió lényege az lett volna, hogy grafikailag is felújítják a játékot, valójában minden extra opció csak elrontja a látványt és instabillá teszi a programot. Ennek megfelelően a jelenlegi beszámolók szerint érdemes eleve kikapcsolni az új SSAO és depth of field opciókat, továbbá megéri kísérletezni a v-sync ki- és bekapcsolásával, ugyanis ezeken múlhat, hogy kifagy-e a játék, vagy sem.

Ezen kívül nagyon rossz teljesítményről számoltak be a felhasználók még csúcskategóriás gépeken is. Másoknak viszont egyáltalán nincs problémája, szóval rendkívül furcsa a helyzet. Főleg azért, mert a fejlesztők elmondása szerint tíz hónapot foglalkoztak a port elkészítésével, és ebből két hónapot csak kőkemény teszteléssel töltöttek el.

Komoly bejelentésekkel készül az E3-ra a Take-Two

De vajon mivel? Nos, azt egyelőre nem tudjuk, mindössze annyi ismeretes, hogy a vállalat vezérigazgatója, Strauss Zelnick elmondta, hogy igenis jelen lesznek az idei E3-on, mégpedig elég komolyan. Külön sajtókonferenciát ugyan nem rendez a kiadó, mint mondjuk az Electronic Arts, a Ubisoft, vagy a Bethesda, de ez akkor is biztató.

Mivel készülhet a cég? Azt tudjuk, hogy a Gearbox által készített Battleborn elvileg megjelenik májusban, mint ahogy elméletileg a Mafia 3-nak is tavasszal kellene érkeznie. Ez a két cím tehát kiesik, hiszen az E3 előtt már megérkeznek. Az ünnepi szezonra biztosan marad az aktuális WWE és NBA, de ezeket már megszoktuk, szóval biztosan nem ezekre gondolt Zelnick.

Nem marad más tehát, mint hogy bejelentsék a Rockstar következő játékát. De mi lesz az? A Grand Theft Auto következő része? Vagy a Red Dead Redemption várva várt folytása? Esetleg valami egészen más?

Késik a Necropolis PC-s verziója

Mégpedig azért, hogy egyszerre jelenjen meg a konzol változatokkal. Ez azt jelenti, hogy habár a játéknak már tavasszal meg kellett volna érkeznie, végső soron csak valamikor nyáron férhetünk majd hozzá a PC-s verzióhoz, egyszerre az Xbox One-os és PS4-es változatokkal.

Ezzel párhuzamosan a fejlesztő Harebrained Schemes bejelentette, hogy a konzolos kiadásokat a Bandai Namco jelenteti majd meg. Elmondásuk szerint a kiadónak hatalmas tapasztalata van a konzolos játékok piacra dobásában, és ennek megfelelően megkapja majd a megfelelő figyelmet a PS4-es és Xbox One-os port.

Persze PC-s játékosok most jogosan lehetnek mérgesek, hogy a konzolok miatt késik az ő játékuk. Ez azonban a készítők szerint szükséges volt: "Nem akartuk megosztani a figyelmünket aközött, hogy javításokat készítünk a PC-s verzióhoz, közben pedig fejlesztjük a konzolos kiadásokat. Ez az egész nem a Bandai Namco ötlete volt, hanem a miénk."

Készülhet az Alan Wake folytatása?

A Remedy régóta emlegeti, hogy szeretné folytatni az Alan Wake-et, csak éppen jelen pillanatban a Quantum Break elkészítésre jobb ötletnek tűnt - vélhetően a Microsoft komoly támogatása miatt.

Ezzel együtt úgy tűnik, hogy a stúdió tényleg nem a levegőbe beszél, ugyanis a minap kikerült az információ, hogy levédették az Alan Wake' Return nevet. Persze a cégek rendszeresen védetnek le mindenféle dolgot, amivel aztán később nem kezdenek semmit, de jelen esetben mégis vehetjük ezt úgy, mint egy biztató jelet.

Mozgásban a Prison Architect konzolos verziója

A készítők szerint nagyon jó karriert futott be a Prison Architect, hiszen a sok ponton még hibás Steam Early Access-verzió óta már tulajdonképpen formában megjelent PC-n, hamarosan pedig eljön a konzolos megjelenés ideje is. Egészen konkrétan valamikor az év első felében kellene megérkeznie a játékban Xbox 360-ra, Xbox One-ra és PS4-re. Hogy mire lehet számítani, azt nagyjából lefedi az alábbi videó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward