Aprók nagyban - 2016.02.12.

Mégis jön új kiegészítő a Destinyhez, újra megjelent a Five Nights at Freddy's World, ilyen lehetett volna a Star Wars: Republic Commando folytatása...

Aprók nagyban - 2016.02.12.

Mi az a Dead Island Retro Revenge?

Az ausztrál korhatár-besorolásért felelős hivatalt nagyon szeretjük, ugyanis rengeteg új játék szivárog ki tőlük. Most éppen az eddig ismeretlen Dead Island Retro Revenge kapott "M"-es (mature) besorolást. A leírásból kiderül továbbá, hogy a játékot a kanadai indie stúdió, az Emtpy Clip készíti, és jelentős mennyiségű erőszakot és vért tartalmaz, valamint lehetőséget ad "online interaktivitásra".

Ezek alapján úgy tűnik, hogy amíg a Deep Silver nem tudja tető alá hozni a Dead Island rendes folytatását, legalább egyfajta mellékág készülhet - azon sem lepődnénk meg, ha ez végül egy mobilos cím lenne.

Új YouTube-csatornák indított Hideo Kojima

Pontosabban Kojima stúdiója, a Kojima Productions. Mindenesetre ez nem csak egy szimpla promóciós csatorna lesz, ahova a csapat csak felrakja az előzeteseket. Ugyanis maga Kojima is indított rögtön egy új sorozatot, melynek neve HideoTube, és láthatóan némileg személyesebb hangvételű. Az első részben péládul Kojima és kollégája, Kenji Yano beszélik át, hogy mik voltak a kedvenc filmjeik 2015-ben. Sajnos egyelőre a videó jelentős részén még nincs angol felirat, de lelkes rajongók már dolgoznak az ügyön.

Ilyen lehetett volna a Star Wars: Republic Commando folytatása

Valószínűleg sokan emlékeztek az Xboxra és PC-re megjelent Star Wars: Republic Commandóra, én magam is nagyon szerettem a remekül megvalósított, ráadásul jó humorú FPS-t. Sajnos a folytatása sosem készülhetett el, pedig a cliffhangerrel végződő befejezés után minden rajongó vágyott rá.

Most a LucasArts egykori munkatársa, Brett Douville mesélte el, milyen terveik voltak a folytatásra. Az egyik történeti szál az lehetett volna, hogy a játékosok egy másik klónosztagot irányítanak, akik a jediket vadászták volna le az Uralkodótól érkező 66-os parancs keretében - szóval "A sith-ek bosszúja" egyfajta mellékágaként funkcionálhatott volna.

A másik verzió az volt, hogy Sev elhagyja a Birodalmat, és megalapítja azt a sereget, amiből később a Lázadók Szövetsége nőtte ki magát. Sev segített volna kiképezni katonákat a lázadók számára, és felkereste volna egykori társait is, hogy átprogramozza őket a Birodalom elleni harcra.

Kár, hogy mindez valószínűleg már sosem fog megvalósulni.

Ebben a hónapban kezdődik a The Culling alfatesztje

A nem olyan régen bejelentett battle royale-szerű multiplayer játék alfatesztje ebben a hónapban kezdődik, megelőzve a március 8-as beköltözését a Steam Early Access rendszerébe. A tesztbe ugyan csak meghívásos alapon lehet bekerülni, de regisztrálhatunk a hivatalosan oldalon, és ha szerencsénk van, akkor kapunk egy meghívót.

10 millió dollárba kerül a Dying Light: The Following legdrágább változata

Nem elírás a címben olvasható összeg. Dying Light Spotlight Edition ugyanis csak egy példányban érhető el, de ezért cserébe olyan lehetőséget kapunk, amit senki más nem. Készül ugyanis a mozifilm a Dying Light alapján, és ebben kaphatunk egy igazi mellékszerepet, ahol még beszélnünk is kell majd (szóval nem csak egy zombi leszünk a háttérben).

Ehhez színészi leckéket kapunk Roger Craig Smith-től (aki többek között Ezio volt az Assassin's Creedben), továbbá kaszkadőr- és parkour kiképzésen, valamint off-road vezetéstechnikai képzésen is részt veszünk. Jár továbbá egy személyi edző a forgatás idejére, megkapjuk a film eredeti forgatókönyvét, részt vehetünk egy turnén a premierkor, és a lista csak folytatódik.

Újra megjelent a Five Nights at Freddy's World

Ahogy a készítő Scott Cawthon megígérte, ezúttal már teljesen ingyenesen tölthető le a Five Nights at Freddy's World. Bekerült az átalakított felülnézeti képernyő, és több más újdonság is bekerült. Cawthon ezen kívül elmondta, hogy a frissítések itt még nem fejeződtek be, a jövőben további bővítések várhatóak.

Dátumot kapott a PC-s Need for Speed

Kezdjük a legjobb dolgokkal: a PC-s Need for Speed támogatja majd a 4K-s felbontást, és a framerate-sem lesz a konzolokhoz hasonlóan 30fps-re zárva. Hogy ez azt jelenti-e, hogy elmehetünk 144hz-ig is, vagy legfeljebb 60-ig, azt egyelőre még nem tudjuk.

Ezen kívül a PC-s verzióba alapból beépítik a manuális váltás lehetőségét, amiért a konzolos közönség már egy jó ideje nyaggatja a fejlesztőket - ez egyébként a konzolos verziókba is bekerül majd egy patch útján. Támogatottak lesznek továbbá a Logitech, a Thrustmaster és a Fanatec legnépszerűbb kormányi is.

A megjelenésre március 17-én kell számítani.

Mégis jön új kiegészítő a Destinyhez

A Bungie ma megpróbálta némileg megvilágítani a következő hónapokra tervezett utat a Destiny rajongói előtt. Először is: érkezik egy nagyobb tartalmi frissítés tavasszal, ami magával hozza majd a Light szintünk jelentős növekedését, több új felszerelést, és új kihívásokat a PvE-t kedvelő játékosoknak, ami a stúdió szerint javítja majd az eddigi tartalmak újrajátszhatóságát is.

Ezt követően még idén érkezik egy nagy kiegészítő a játékhoz, vélhetően azért, mert az eredeti tervekkel ellentétben mégsem jelenik meg ősszel a Destiny 2. Hogy az igazi folytatás mikor jön? Nos, a Bungie erről most csak annyit mondott, hogy valamikor 2017-ben.

Jobban néz ki a Fallout 4, és nem romlott a teljesítménye

Ahogy már megírtuk korábban, a konzolokra megérkezett 1.03-as patch jelentősen megnövelte a különböző tárgyak és a növényzet kirajzolási távolságát. Akkor azonban még nem tudtuk, hogy mindennek lesz-e bármilyen hatása a teljesítményre. Nos, a Digital Foundry letesztelte a dolgokat, és úgy találta, hogy a grafikai előrelépés tényleg látványos, és szerencsére a játék teljesítménye nem romlott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward