Aprók nagyban - 2016.01.16.

Mindjárt indul a Torment: Tides of Numenera bétatesztje, kiszivárgott a Homefront: The Revolution megjelenési dátuma, hamarosan jön a PC-s Final Fantasy 9...

Aprók nagyban - 2016.01.16.

Előzetesen az Assassin’s Creed Chronicles: India

1841-ben járunk, amikor is a Brit Kelet-indiai Társaság komoly összeütközésekbe kerül a helyiekkel. Aztán persze megjelennek a történetben az asszaszinok és a templomosok, és elszabadul a pokol, amit nekünk kell helyretennünk az Arbaaz Mir nevű karaktert alakítva. A megjelenés január 12-én esedékes PS4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Biztosan nem lesz multiplayer a Far Cry Primalban

Habár eddig minden Far Cry tartalmazott többjátékos módot valamilyen formában, ez az új Far Cry Primalból teljesen kimarad. A készítők szerint erre nem az időhiány a magyarázat. Jason Paradise, a Ubisoft egyik közösségi menedzsere elmondta, már a fejlesztés elején eldöntötték, hogy nem foglalkoznak a multiplayerrel, helyette az egyjátékos módot tökéletesítik majd.

Ráadásul nem is akárhogy: Paradise szerint teljesen újraalkották a korábbi Far Cry-részekre jellemző játékmeneti elemeket, hogy azok illeszkedjenek az ősköri környezetbe, ami rengeteg munkát jelentett. "Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk csinálni, a fejlesztőcsapatnak teljesen erre kellett koncentrálnia. Éppen ezért (habár nehéz döntés volt), de már az elején eldöntöttük, hogy kihagyjuk a többjátékos módot" - nyilatkozta.

Ez lenne a Homefront: The Revolution megjelenési dátuma?

A Crytek által elkezdett, majd a Deep Silver által továbbfejlesztett Homefront: The Revolution megjelenési dátumát valószínűleg idő előtt szivárogtatta ki az amerikai Targer áruházlánc. A bolt ugyanis már elfogad előrendeléseket a játékra, ami után a vásárló egy kártyát kap. Ezen pedig látható a dátum, ami egészen konkrétan május 17-ét jelöli meg.

A kiadó korábban csak annyit árult el (miután tavalyról áttolták a játékot idénre), hogy valamikor 2016 elején várható egy többjátékos béta (először Xbox One-on), de a végleges megjelenésről eddig nem beszéltek.

Mi az, ami tetszik a Burnout és a Black rajongóinak?

Nos, egyelőre nem tudjuk. A helyzet ugyanis az, hogy a Criterionból kivált tagok által alapított független Three Field Games azt ígéri, hogy következő játékuk mindkét Criterion-klasszikus rajongóinak igényeit kielégítik majd. A cím bemutatására már nem kell sokat várni, Alex Ward, a stúdió vezetője ugyanis elárulta, hogy már működik az anyag, és screenshotokat is tudnak készíteni belőle.

A Burnout-sorozatot valószínűleg nem kell bemutatni senkinek, hiszen a PS2-es korszak egyik legjobb árkád autós játékáról van szó - nekem legalábbis a Burnout 3 volt az egyik kedvenc játékom a konzolon. A Black sajnos már kisebb közönséget tudott elérni, pedig egy nagyon brutális és nagyon látványos FPS-ről van szó, amiből aztán sok más konkurens merített később.

Az elemzők szerint még idén megjelenik a Nintendo új konzolja

A neves japán elemzőcég, a Nomura Securities belsős információkra hivatkozva úgy nyilatkozott, hogy a Nintendo NX néven készülő új konzolja még idén megjelenhet. A cég szerint a bejelentésre valamikor március és május között lehet számítani, a végleges megjelenésre pedig az ünnepi szezonban. Ennek folyományaként pedig a vállalat az idei év második felében még kevesebb eladott Nintendo 3DS-re és Wii U-ra számít.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Nintendo NX valószínűleg egy konzolcsaládot foglal magában, amiben valószínűleg benne lesz egy otthoni és egy hordozható masina. A kettő ugyanolyan szoftveres és hardveres alapokra építkezik majd, így az egyes játékok kompatibilisek lesznek egymással, így nem várható olyan fajta játékhiány, mint például a Wii U megjelenését követően.

Dátumot kapott a A Boy and His Blob

Mármint úgy dátumot, hogy a játék már megjelent Wii-re korábban, de most érkezik Xbox One-ra, PS4-re, PC-re és PS Vitára. Hogy mikor? Nos, konkrét napot nem tudunk mondani, de valamikor január közepén, szóval hamarosan itt van. A PS Vita és a PS4-es verzió egyébként cross-buy-os, szóval elég az egyik platformra megvenni.

Shenmue 3 - nem járnak a Kickstarter-bónuszok a PayPal-on fizetőknek

A történetünk ott kezdődik, hogy a Shenmue 3 a Kickstarteren 6,5 millió dollárt gyűjtött össze. Miután a kampány lement, tovább lehetett adakozni a PayPal-on keresztül, ahonnan már "csak" 202 ezer dollár futott be. Ezt követően a játék fejlesztői a Kickstarteren megszavaztatták a támogatókkal, hogy a PayPal-os kései fizetőknek is elérhetővé tegyék-e ugyanazokat a bónuszokat, amiket a közösségi finanszírozással foglalkozó oldalon támogatók is megkaptak.

A szavazásban nem sokan vettek részt: a 65 ezer támogatóból mindössze 15 ezren, a szavazás végeredménye azonban azt mutatta, hogy a Kickstarter-támogatók benne lennének abban, hogy mindenkinek járjanak a bónuszok: 4670-en válaszoltak igennel, 4009-en pedig nemmel, tehát végülis szoros volt a dolog, míg messze a legtöbben arra voksoltak, hogy nekik mindegy.

Végül a fejlesztő Ys Net arra jutott, hogy nem teszi elérhetővé a Kickstarter-bónuszokat a PayPal-on fizetőknek. Habár meg kell jegyezni, hogy itt valószínűleg csak az "exkluzív" bónuszokról van szó, különböző jutalmakat így is kaphatnak majd azok, akik későn szálltak be a játék finanszírozásába.

Hamarosan jön PC-re és más platformokra a Final Fantasy 9

Pontos dátumot nem tudunk, de a Square Enix elárulta, hogy "hamarosan" megjelenik PC-re, iOS-re és Androidra a Final Fantasy 9. Az eredetileg PS1-re 2000-ben megjelent játék annak idején 5 millió példányban kelt el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward