Aprók nagyban - 2016.01.15.

PC-re is megjelenhet a Danganronpa: Trigger Happy Havoc, fejlesztői naplón a Homeworld: Deserts of Kharak, január 28-án kezdődik a The Division bétatesztje...

Aprók nagyban - 2016.01.15.

Hamarosan PS4-en is elindul a Paragon bétatesztje

Az Epic Games által fejlesztett MOBA-t néhány szerencsés már nyúzhatja PC-n, hamarosan azonban PS4-en is elindul a tesztelés. Meg kell hagyni, egyelőre nem hagyományos bétáról van szó: tényleg csak keveseket válogatnak be, és ők is csak pár órát játszhatnak előre meghatározott napokon és időpontokban.

Mindez nem véletlen: a játék még a fejlesztés korai szakaszában leledzik. Ennek ellenére az Epic már most szeretné elkezdeni a visszajelzések gyűjtését PS4-ről is, így itt tudunk regisztrálni, és összekapcsolni regisztrációnkat a PlayStation-fiókunkkal.

Xbox One - még hónapokat kell várni a háttérben zenelejátszásra

Annak idején az Xbox 360-on egy nagyon jól megvalósított és népszerű lehetőség volt, hogy játékok alatt a háttérben bármilyen zenét betehettünk lejátszásra. És hiába tud az Xbox One operációs rendszere rengeteg dolgot, ez sajnos még mindig hiányzik belőle.

Az Xbox Feedback oldalon is nagyon népszerű a téma, több mint 22 ezren szavaztak arra, hogy meg kéne valósítani. Phil Spencer meg is ígérte a dolgot, de dátumot már nem csatolt hozzá, pusztán azt mondta, hogy valamikor a New Xbox One Experience megjelenése után jöhet. Nos, a New Xbox One Experience tavaly novemberben jött ki, és azóta sem hallottunk az egészről semmit.

Úgy tűnik, még egy ideig várnunk kell: Spencer most megerősítette, hogy a nyár előtt semmiképpen nem kapjuk meg a háttérben zenelejátszás lehetőségét.

Új kedvcsinálón a 3on3 Freestyle

A PlayStation Experience-en kizárólag PS4-re bejelentett, vidám hangulatú kosárlabdás játékból továbbra sem láthatunk túl sokat: ezúttal egy alig több mint 20 másodperces kedvcsinálót kaptunk.

PC-re is megjelenhet a Danganronpa: Trigger Happy Havoc

A Danganronpa egy nagyon érdekes és egyedi sorozat, amihez hasonló nem sok van a játékpiacon. Tulajdonképpen egy japán interaktív vizuális regényről van szó, melynek eddig két fő része és egy mellékága jelent meg. Az alaphelyzet mindig ugyanaz: egy rakás diák csapdába esik egy iskolában, és csak úgy tudnak megmenekülni, ha megoldanak egy gyilkossági rejtélyt.

A játék eddig egyáltalán nem volt elérhető PC-re, azonban most ez változhat. A fejlesztők ugyanis a következőt írták ki Twitterre: "Attention class. Danganronpa: Trigger Happy Havoc is about to get steamy!" - amiből nem tudunk másra következtetni, mint hogy hamarosan megjelenik majd a játék a Steamen.

Hamarosan Steamre jön a Warhammer 40,000: Eternal Crusade

Egyelőre még fut (és január 25-ig futni is fog) a founders program, így aki korán szeretne pénzt fektetni a játékba, és így olcsóbban is megkapni a végeredményt, az most még megteheti. A fejlesztők azonban közölték, hogy hamarosan már átkerül a Steam Early Access rendszerébe a játék, onnantól kezdve pedig már csak ott lehet majd megvenni.

A fejlesztők szerint így több emberhez juthat majd el a játék, könnyebb lesz hozzáférni, és persze meglesz minden kényelmi szolgáltatás, amit a Steam nyújtani képes. Az Early Access rendszerbe felkerülő verzió még erősen alfában leledzik majd, így szokás szerint elsőre csak a legnagyobb rajongóknak érdemes belevágni.

Fejlesztői naplón a Homeworld: Deserts of Kharak

A Gearbox és a Blackbird közösen fejlesztik a Homeworld új generációját, és úgy látszik, hogy halad a munka - ami előnyös, hiszen január 20-án meg is kéne jelennie. A készítők azt szeretnék, hogy azok se kerüljenek hátrányba, akik nem tolták a korábbi részeket, így tulajdonképpen a Deserts of Kharak az előzményeket meséli majd el.

Kickstarter - tavaly 46 millió dollárt fizettünk előre videojátékokra

A Kickstarter jelenti, hogy 2015-ben összesen 480 382 támogató dobott össze 46 177 705 dollárt kifejezetten videojátékos projektekre. A videojátékok egy kis szeletét képezik az oldalon a "játékok" kategóriának, ahová összességében 978 189 támogatótól 144 407 094 dollár érkezett be.

A Kickstarter szerint tisztán látható az emelkedés évről évre: a teljes "játékok" kategória majdnem a dupláját hozta be, mint 2014-ben.

Január 28-án kezdődik a The Division bétatesztje

A Ubisoft a sok pletyka után végre megerősítette, hogy tényleg január végén kezdődik el a The Division tesztelése. Egészen konkrétan január 28-án Xbox One-on, 29-én PS4-en és PC-n, de az egész móka hamar lezárul, már január 31-én. A játék megjelenését továbbra is március 8-ra tervezi a kiadó.

A Portal fanfilm készítője rendezi a Cloverfield folytatását

Látjátok, egy fanfilm mikhez vezethet Amerikában? Persze, könnyen lehet, hogy kapcsolatok is szükségesek hozzá, de akkor is. A No Escape néven futó népszerű Portal fanfilm készítője, az amatőr filmes Dan Trachtenberg már JJ Abrams stúdiójának, a Bad Robotnak dolgozik. Az egész teljes titokban készült: Abrams még 2014-ben jelentette be, hogy Trachtenberg egy alacsony költségvetésű posztapokaliptikus filmet forgat a Bad Robot számára, viszont csak most erősítették meg, hogy a Portalról van szó, miután az előzetese kiszivárgott - a film egyébként márciusban kerül a mozikba Amerikában.

Egyelőre annyit tudunk, hogy 10 Cloverfield Lane nevű film egy család életét követi nyomon, akik egy föld alatti bunkerben tengetik napjaikat valami elől bujkálva. De mi elől? Vajon a szörny tért vissza a Cloverfieldből? Vagy valami egészen más?

Eladta maradék részesedését a Vivendi az Activision Blizzardban

Két évvel ezelőtt az Activision megvásárolta a Vivendi játékrészlegét, így jött létre az Activision Blizzard. A francia vállalat azonban megtartott 5,7%-nyi részvényt, aminek eladására most találták meg a kellő időpontot. Nem véletlenül: az Activision tőzsdei értéke meredeken emelkedett az utóbbi két évben, csak tavaly például 90%-kal növekedtek a részvények értékei. A Vivendi a részesedését 1,1 milliárd dollárért értékesítette egy meg nem nevezett pénzintézetnek, és a tranzakció után további 400 millió dollárt vehetett fel egy készpénz letétből.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward