Aprók nagyban - 2016.01.14.

A zaklatás ellen kampányol a Life is Strange, járgányos testreszabás a Dying Light: The Followingban, még januárban elindulhat a The Division bétatesztje...

Aprók nagyban - 2016.01.14.

A zaklatás ellen kampányol a Life is Strange

Pontosabban a Life is Strange kiadója, a Square Enix. És mivel a Life is Strange is alapvetően egy iskolai környezetben játszódik, így a kampány az iskolai zaklatás, elnyomás ellen igyekszik harcolni. Ahhoz, hogy részt vegyünk a dologban, nem kell mást tenni, mint egy kis sztorit írni Twitteren az #EveryDayHeroes hashtag alatt, és ha a Square Enix úgy gondolja, hogy megfelelünk a kritériumoknak, akkor helyettünk tesz majd be néhány dollárt a Parent Advocacy Coalition for Educational Rights nevű amerikai szervezet kasszájába. Az eddig beérkezett példákért érdemes meglátogatni a hivatalos weboldalt.

Dying Light: The Following - így kell felújítani a járgányt

A Dying Light új, The Following néven futó kiegészítőjének egyik nagy újdonsága a járművek megjelenése, valamint azok fejlesztése és testreszabhatósága lesz. A Techland szerint a túléléshez mindenképpen szükségünk lesz majd egy járgányra, szóval nem egyszerű opcionális dologról van szó. És nyilván a fejlesztések is megfelelően menőek lesznek: lángszórókat, pengéket, UV-lámpás fényszórókat és hasonló jóságokat tehetünk fel a kocsinkra.

Még januárban elindulhat a The Division bétatesztje

A Ubisoft nagyon titkolózik azzal kapcsolatban, hogy mikor próbálhatja ki a nagyközönség a The Division bétáját. Persze korábban voltak már tesztelések, de ezek mindegyike nagyon zárt körű volt. Nem csoda, hogy a kiadó nem igyekszik a nagyközönség elé tárni a portékát, hiszen nekünk is az volt a tapasztalatunk, hogy a játék eléggé gyenge - de persze végleges következtetést egy 15 perces demó után azért nem lehet levonni.

Akárhogy is, a Uplay mobilos alkalmazása mindenféle jutalmakat osztogat, ha játszunk a Ubisoft játékaival, és ezek közül az egyik véletlenül az a jutalom volt, hogy még januárban kipróbálhatjuk a The Division bétáját. Ami nyilván arra utal, hogy még januárban el is indul.

Ez a möd a Mötorhead frontemberének állít emléket

Ezen a ponton már valószínűleg mindannyian tisztában vagytok vele, hogy sajnálatos módon elhunyt a rockzene egyik kiemelkedő alakja, Lemmy Kilmister. Mivel manapság már a világon mindenről mod készül a Grand Theft Auto V-ben, nyilvánvalóan nem maradhatott el a tiszteletadás sem Lemmy előtt. Meg kell hagyni, a möd tulajdonképpen mindent átad, amit csak kell.

A Twitter is ráfeküdt a játékokra

Úgy látszik, hogy a Twitter megirigyelte a YouTube dedikált gaming csatornáját, és ennek következtében elindította a saját kezdeményezését. Hogy mi a pontos célja a #TwitterGaming hashtag alatt futó kezdeményezésnek, az egyelőre nem tiszta, de vélhetően a közösségi oldal igyekszik kihasználni, hogy a YouTube-hoz hasonlóan a legnépszerűbb figurái kötődnek a játékvilághoz. De hogy hosszabb távon mi lesz ennek a jövője, az egyelőre kérdéses.

Már a Dead Rising fejlesztője is Unreal Engine 4-et használ

A kanadai Capcom Vancouver stúdió leginkább a Dead Rising-sorozatról lehet ismerős mindenki számára, a stúdió azonban most új játékokon dolgozik - legalább kettőn egyszerre. Ahogy a japán gyökerű játékfejlesztők egyre nagyobb része, úgy a Capcom Vancouver is elhagyta a saját fejlesztésű motort, és teljesen átálltak az Unreal Engine 4-re. Hogy min dolgoznak? Nos, az egyelőre kérdés, de olyan kulcsszavak kerültek elő, mint a nyitott világ, a TPS nézet és az akció. Szóval valószínűleg túlságosan nem szakadnak el a korábbi játékaiktól.

Hamarosan megjelenik a Five Nights at Freddy’s World

Avagy a Five Nights at Freddy’s szerepjátékos mellékága... vagy valami olyasmi. Az FNAF World néven emlegetett játék február 19-én látja meg a napvilágot Steamen, annak ellenére, hogy eredetileg január 1-jére ígérték a megjelenést. Mindez persze nem véletlen, hiszen a sorozaton továbbra is Scott Cawthon dolgozik egyedül, ráadásul most egy egészen más műfajba kellett belevágnia a fejszéjét.

Jövő héten rajtol PS4-en a World of Tanks

A világ egyik legnépszerűbb MMO-ja eddig PC-n, Xbox 360-on és Xbox One-on volt elérhető, ez azonban nem marad már így sokáig, január 19-én ugyanis elindul PS4-en is. A fejlesztő Wargaming megerősítette, hogy a játékhoz nem kell PS Plus-előfizetés PS4-en, így a Sony konzoljának tulajdonosai jobban járnak majd, mint a Microsoft pártiak, ott ugyanis szükséges az Xbox Live Gold. Victor Kislyi, a Wargaming vezetője egyébként korábban már reklamált amiatt, hogy a Microsoft megköveteli az előfizetést, habár ez a redmondi cég szempontjából logikus, hiszen az alapvetés az, hogy minden multiplayer címhez szükség van az Xbox Live Goldra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward