Aprók nagyban - 2016.01.12.

Lesz egyjátékos kampány a For Honor-ben, PC-re is jön az eddig csak Xbox One-on elérhető EA Access, dátumot kapott a Homefront: The Revolution...

Aprók nagyban - 2016.01.12.

Február 29-től rendelhető elő a HTC Vive

Habár eredetileg a HTC VR-os headsetjének kellett volna legkorábban megjelennie, végül később kerül piacra, mint az Oculus Rift - konkrétan áprilisban. Az előrendelés is csak február 29-én indul, jelentette most be a HTC, és még árat sem tudunk. A pletykák alapján azonban a Vive még az Oculus Riftnél is drágább lehet, hiszen alapból a Steam Lighthouse nevű, teljes szobát nyomon követő mozgáskövetéses rendszerrel, és kifejezetten a VR-hoz kifejlesztett kontrollerrel érkezik. Ráadásul közel sem biztos, hogy a HTC az Oculushoz hasonlóan be tudja vállalni, hogy bekerülési áron értékesítse tovább az eszközt - több elemző szerint akár az 1500 dolláros árat sem lehet kizárni.

Igen, lesz egyjátékos kampány a For Honor-ben

Habár a játékot eddig leginkább 4v4-es középkori multiplayer akciójátékként reklámozták, a Ubisoft most megerősítette, hogy igenis lesz a játékban egy teljes értékű single player kampány. Sajnos egyelőre ebből semmilyen bemutatót nem kaptunk.

PC-re is jön az eddig csak Xbox One-on elérhető EA Access

Az Electronic Arts előfizetéses szolgáltatása eddig EA Access néven volt elérhető Xbox One-on, mostantól azonban PC-n is megjelenik Origin Access néven. Az előfizetési díj ugyanúgy 4,99 dollár havonta, ezért cserébe pedig korábban férhetünk hozzá az új játékokhoz, kedvezményes áron vehetjük meg őket, illetve a régebbi címek bekerülnek a Vaultba, ahonnan ingyenesen elérhetővé válnak az előfizetők számára.

A szolgáltatás egyelőre limitált mennyiségű játékkal indul, és sajnos egyelőre nem mindehol elérhető, így nyilvánvalóan nálunk sem.

PS4-re jön a Psychonauts első része

A Double Fine bejelentette, hogy a Psychonauts első része megjelenik PS4-re is. Az eredetileg PS2-re és PC-re megjelent anyag így vélhetően méginkább hozzá tud járulni a készülő folytatás költségvetéséhez. Amellett, hogy természetesen a Psychonauts 2 is megjelenik majd PS4-re, még az idén érkezik egy különálló rész is, kizárólag PlayStation VR-ra, melynek neve Psychonauts in the Rhombus of Ruin.

Újra bővült a Dying Light Dev Tools

A modkészítő eszközbe ezúttal kooperatív és PvP funkciók kerültek be, a frissítést pedig mindenki megkapja ingyen. Ezzel párhuzamosan érkezik egy Don’t Drown néven futó pálya, amit egy lelkes modkészítő, RabidSquirrel alkotott. Ez a PvP-re van kihegyezve egy szigeten, ahol a vízszint folyamatosan emelkedik.

Az utolsó pillanatban csúsztatták el a konzolos Gone Home megjelenését

Legalábbis Európában. Hivatalosan ugyanis holnap kellett volna megjelennie a Gone Home-nak PS4-re és Xbox One-ra, azonban a készítők szerint problémák akadtak a korhatár-besorolással és a platformtulajdonosok hitelesítési procedúrájával. Így végül egyelőre nem tisztázott ideig el kellett tolniuk a megjelenést, de az egész vélhetően nem tart majd tovább egy-két hétnél.

Az egyes régiókban megjelenő játékokat a konzolgyártók külön részlegei hitelesítik, így ebben a tekintetben például a Sony Computer Entertainment America külön tevékenykedik a Sony Computer Entertainment Europe-tól, és persze a korhatár-besorolást is a helyi szervezetek végzik.

Februárban jön a PS4-es Not A Hero

A tavaly május 14-én PC-re megjelent oldalra scrollozás akciójáték egészen pontosan február 2-án érkezik PS4-re. Akad azonban egy rossz hírünk is: a PS Vitára készülő verziót eltörölték.

VR-os hullámvasutat készít az Alton Towers

Azt Alton Towers nem éppen egy szerencsés név mostanában. Egykor az Egyesült Királyság egyik legnagyobb vidámparkja volt, júniusban azonban hatalmas baleset történt az egyik hullámvasúton, aminek következtében 16-an sérültek meg, közülük kettőnek pedig még a lábait is amputálni kellett. Onnantól kezdve a vidámpark renoméja teljesen elpusztult, a látogatók kikoptak, és 190 alkalmazottat elbocsátottak.

A júniusi bezárás óta most először indít egy teljesen új hullámvasutat az Alton Towers, melynek neve Galactica, és egy űrutazás élményét igyekszik átadni. Menet közben az utasok rövid ideig 3,5G-s terhelésnek vannak kitéve, ami 0,5G-vel több, mint amit az asztronauták élnek át a rakétás felszállás közben. Ha mindez nem lenne elég, akkor az egész élményt azzal bolondítja meg a vidámpark, hogy az utasok VR-os headseteket viselnek, így fokozva az élményt. Gyanítjuk, hogy ez csak az egyik első próbálkozás a valóságos élmények és a virtuális valóság keresztezésére.

Dátumot kapott a Homefront: The Revolution

A játék PC-re, PS4-re és Xbox One-ra jelenik meg május 20-án. Ezelőtt még kizárólag Xbox One-on indul majd egy bétateszt februrárban, amihez hozzáférést a következő időszakban induló promóciókon lehet szerezni. Végül pedig kaptunk egy új előzetest is, hogy mindehhez megjöjjön a kedvünk:

TPS akciójátékon dolgoznak a Titanfall fejlesztői

A Respawn Entertainment jelenleg két különböző projekthez is keres fejlesztőket. Ezek közül az egyik egy játék a "Titanfall univerzumában", amiről viszonylag biztosan állíthatjuk, hogy a Titanfall 2. A másik azonban újdonságnak tűnik: ez egy TPS akciójáték, és jelenleg például pályatervezőt akarnak felvenni a projekthez. Vince Zampella, a Respawn alapítója korábban már elmondta, hogy a Titanfall folytatása mellett egy második, kisebb csapattal terveznek megvalósítani kísérletezősebb, újítóbb szellemű anyagokat. Valószínűleg tehát erről van szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward