Aprók nagyban - 2016.01.05.

Dátumot kapott a Pillars of Eternity: The White March – Part 2, új játékon dolgozik a Final Fantasy atyja, a Halo vezető írója szerződött le a ReCore elkészítésére.

Aprók nagyban - 2016.01.05.

Dátumot kapott a Pillars of Eternity: The White March – Part 2

Új küldetések, új képességek, megemelt szintlimit, új társ és egy új játékmód vár minket a The White March folytatásában, meg persze maga a történet folytatása, ami nyilván a legfontosabb. Hogy mikor? Egészen konkrétan február 16-án.

Kojima is bekerül az AIAS Hall of Fame-be

Az Academy of Interactive Arts and Sciences hírességek csarnokának 21. tagja lesz Hideo Kojima, és mindezt a következő D.I.C.E. Awards Ceremony alkalmával fogják hivatalosan is bejelenteni.

Az AIAS hírességek csarnokába eddig olyan játékfejlesztők kerültek be, mint a Rockstartól Dan és Sam Houser, az Epictől Tim Sweeney, vagy éppen a BioWare alapítói, Dr. Greg Zeschuk és Dr. Ray Muzyka.

Még a fejlesztőket is lenyűgözte a Dying Light egyik modja

A Dying Lightot fejlesztő Techland meglepetésszerűen a mai napon kiküldött egy sajtóközleményt, amiben azt írják, hogy az egyik felhasználó által készített tartalom annyira lenyűgözte őket, hogy azt meg kell osztaniuk a világgal. A Techland szerint a Cabozzl által teljes mértékben a Dying Light Dev Toolsban készített kiegészítő annyi tartalmat hoz magával, hogy az akár egy DLC-nek is felérne: az egyedi pálya saját készítésű fegyverekkel, szinkronnal, gyűjtögetnivalókkal és egyéb érdekességekkel érkezik. Még a Techland sem akarta elhinni, hogy mindezt egyetlen ember össze tudta hozni. A mod neve Harran: The Ride, és ingyenesen letölthető a Steamről, sőt, a készítője még egy előzetest is összevágott hozzá.

Új játékon dolgozik a Final Fantasy atyja

A Final Fantasy-sorozat atyja, a legendás Hironobu Sakaguchi még 2004-ben hagyta ott a Square Enixet. Ezután megalapította saját csapatát, és elkészített két Xbox 360-exkluzív JRPG-t, a Lost Odyssey-t és a Blue Dragont. Hiába voltak ezek a címek kiválóak (főleg a Lost Odyssey), annak idején az Xbox 360 közönsége nem volt rájuk nagyon vevő, így a stúdió nem aratott túl nagy sikereket, és Sakaguchi hamarosan mobilos játékok fejlesztésébe vágott. Ezek közül is a Terra Battle vált kifejezetten sikeressé, és idén ezt továbbra is tervezi támogatni a Mistwalker, azonban emellett Sakaguchi eltöktélt, hogy egy teljesen új játék elkészítésébe is belevág. Hogy ez pontosan mi lehet, arról nem szól a fáma, mindenesetre ezen a ponton eléggé valószínű, hogy Sakaguchi és stúdiója már nem képes elkészíteni egy teljes értékű konzoljátékot.

Kimaradt a PlayStation Network, a Sony jóváír valamennyit nekünk

Ahogy a tegnapi aprókban megírtuk, a PlayStation Network tegnap késő délutántól kezdve nem igazán volt elérhető. Akkor még nem láthattuk, hogy mennyire komoly lesz ez a probléma, de végülis tíz órán keresztül gyengélkedett a rendszer - és ez nem csak a PS4 online rendszereire, de a PS Now-ra és a videós előfizetésekre is vonatkozott. Éppen ezért a Sony ma bejelentette, hogy valamennyi előfizetési időt jóváír majd nekünk, de azt egyelőre nem árulta el, hogy mennyit.

Így kell 15 perc alatt végigvinni a Fallout 3 történetét

A Rydou néven futó felhasználó kevesebb mint 15 perc alatt teljesítette a Fallout 3 fő történeti vonalát. Persze, ehhez sok hibát és exploitot kellett bevetnie. Hogy mennyire elmebeteg dologról van szó, Rydou azt írta, hogy a jelenlegi 14:57-es idő helyett akár 14:50-et is tud majd teljesíteni!

A Halo vezető írója szerződött le a ReCore elkészítésére

Tegnap számoltunk be róla, hogy a ReCore nem fog megjelenni idén. Könnyen lehet, hogy ennek köze van ahhoz a tényhez, hogy Joe Staten, a Bungie egykori kiemelt tagja, a Halo-sorozat írója leszerződött az Comcept és az Armature közös fejlesztésében készülő játékhoz a történet megírására.

A legendás Keiji Inafune (Mega Man, Onimusha, Dead Rising, Resident Evil) stúdiójánál készülő, Windows 10-re és Xbox One-ra megjelenő játék stábja tehát egy újabb nagy névvel bővült, friss információkat azonban nem nagyon tudtunk meg. Staten csak annyit árult el, hogy a játék főszereplője Joule, és a lány azt hiszi, hogy ő az utolsó életben maradt ember. Éppen ezért robot társaival elindul, hogy valahogy visszahozza az emberi fajt a világra.

Torment: Tides of Numenera - hamarosan jön a Steam Early Access

Először is: az InXile bejelentette, hogy a támogatók számára január 17-én indul a Torment: Tides of Numenera bétatesztje. Ha ez sikeres, akkor ezt követi január 26-án a megjelenés a Steam Early Access rendszerében. Maga a béta egyébként a bevezető részt, valamint az első terület egy nagyobb szekcióját tartalmazza majd, és Brian Fargo szerint elég nagy lesz ahhoz képest, hogy csak egy korai béta. A végleges megjelenési dátumot valószínűleg majd ezután határozzák meg.

Átlépte a 35 milliót a PlayStation 4

Ahogy az várható volt, a Sony konzolja remekül teljesített az ünnepi szezonban. A japánok sajnos nem adtak olyan részletes tájékoztatást az egyes adatokkal kapcsolatban, mint a Microsoft, viszont nagyon is hangsúlyozták a konzol eladási számait - amit pedig a Microsoft került el. Ezek szerint a PlayStation 4 már 35,9 millió példányban kelt el, és ebből 5,7 milliót az ünnepi szezonban értékesítettek.

Ezzel párhuzamosan szintén az ünnepi szezonban 35 millió szoftvert adtak el boltban vagy digitálisan, és a PlayStation Plus előfizetőinek száma is 60%-kal emelkedett tavalyhoz képest.

Dátumot kapott az EA Sports UFC 2

Mióta az EA Sports UFC 2 reklámarca, a neves női ketrecharcos Ronda Rousey csúnyán kikapott legutóbbi meccsén, valahogy az Electronic Arts sem nagyon tolja előtérbe. Helyette azt hangsúlyozza a kiadó, hogy Bas Rutten és Kazushi Sakuraba járnak az előrendelőknek, és most azt is elárulta, hogy a végleges megjelenésre március 17-én kell számítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward