Aprók nagyban - 2015.12.14.

VR-ra készülhet a System Shock 3, késik a Fable Legends, hamarosan részletesebben beállítható lesz a kontroller a Halo 5-ben, videón a Diablo 3 új területe...

Aprók nagyban - 2015.12.14.

Fallout 4 - igen, készíthetsz AT-AT települést

A Star Wars: Ébredő Erő közelgő premierje furcsa dolgokra sarkallja a keményvonalas rajongókat. Például arra, hogy időt és energiát nem kímélve a Fallout 4-ben összerakjanak egy AT-AT formájú települést. Szerintem a Bethesda nem gondolt arra, hogy a Fallout 4 beépített játékrendszeréből valaha ilyet is ki fognak hozni.

VR-ra készül a System Shock 3?

A múlt héten már lerántottuk a leplet arról, hogy az OtherSide-nál minden bizonnyal a System Shock 3 készül, annak ellenére, hogy a teaser oldal még javában visszaszámolt. Azóta a visszaszámlálás lejárt, az oldalra pedig felkerült egy hangfelvétel, de ami még ennél is fontosabb, egy kérdőív. A kérdőív végén pedig felteszik nekünk a kérdést, hogy mennyire érdekel minket ez az egész VR-őrület. Mivel alapvetően nagyon kevés kérdésből áll az egész, feltételezhető, hogy ez bizony fontos.

Késik a Fable Legends

Mivel eredetileg már mennie kellene a bétatesztnek, sőt a megjelenésnek is meg kellett volna történnie, ez nem olyan nagy meglepetés. Most azonban a Lionhead hivatalosan is bejelentette a csúszást, amire az indok egyszerű: "Őszintén szólva nem sejtettük, hogy ekkora lesz a játék, de messze a leginkább összetett projekt, amint valaha dolgoztunk. Egy rendkívül egyedi RPG és RTS hibridet készítünk, ami ráadásul lehetőséget ad a keresztplatformos multiplayerre a Windows 10 és az Xbox One között".

Hogy mindez tökéletes legyen, a Lionhead jövő márciusra tette át a nyílt bétatesztet, így majd csak valamikor ezután számíthatunk a végleges megjelenésre - ha tippelnem kéne, akkor jövő ősszel.

Elérhető a Hearthstone: The League of Explorers utolsó szárnya

Múlt pénteken megnyílt a Hearthstone kiegészítőjének, a The League of Explorersnek az utolsó szárnya. A történet során a Staff of Origination darabjait kellett összeszednünk, azonban a gonosz Arch-Thief Rafaam úgy tűnik, hogy lenyúlta az összeset, így vissza kell szereznünk azokat. Ha azonban az egész összeáll, akkor egy nagyon erős varázstárgy kerül majd a kezünkbe (és persze az utolsó pár megszerezhető kártya)!

A héten megjelenik a Tony Hawk Pro Skater 5 a PS3-ra

Az új generációs változat problémái miatt az Activision úgy döntött, hogy eltolja a Tony Hawk Pro Skater 5 PS3-as megjelenését. Egészen eddig a hétig, ugyanis az ígéretek szerint most már napokon belül megjelenik - vélhetően az időközben kidolgozott javításokkal együtt.

Előzetest kapott a Tekken 7: Fated Retribution

A japánban már játéktermi gépeken egy éve elérhető Tekken 7 hivatalosan Tekken 7: Fated Retribution néven érkezik PS4-re és Xbox One-ra, most pedig megkaptuk belőle az első nagyobb előzetest is. Ennek érdekessége, hogy a Street Fighter 4 egyik legfontosabb karaktere, Akuma is szerepet kapott benne. A készítők ezen kívül azt ígérik, hogy a konzolos verzió feljavított karakterekkel és pályákkal érkezik majd.

Hamarosan részletesebben beállítható lesz a kontroller a Halo 5-ben

A tesztünkben mi is megemlékeztünk arról, amiről aztán sok felhasználó is beszámolt: valami nem stimmel a kontroller érzékenységével a Halo 5-ben, a célzás ugyanis sokkal furcsább lett, mint a remekül működő bétában volt. Erre a választ a fejlesztők a Cartographer’s Gift néven futó frissítéssel adták meg, amiről korábban már megírtuk, hogy új pályákkal érkezik, valamint ezzel kerül be a Forge is a játékba.

Most azonban az is kiderült, hogy három kategóriában a kontroller reakcióját is tudjuk majd állítani. Az első a Look Acceleration, ami az analóg kar mozgatására adott gyorsulás mértékét szabályozza akkor, ha maximálisan kitoljuk a kart. Tulajdonképpen arról van szó, hogy ilyenkor mennyi idő alatt éri el a teljes gyorsulást a kamera, és ez az érték a játékban alapból a 3-as beállításon van, míg a bétában 2-esnek megfelelő volt.

A második a belső dead zone. Ez egy olyan kis zóna az analóg kar középállása környékén, ahol mindenféle inputot figyelmen kívül hagy a játék. Erre azért van szükség, mert az analóg kar nem minden esetben áll be tökéletesen középre, például kisebb gyártási hibák, vagy a használatból eredő kopás miatt. Az alapérték itt a Microsoft által javasolt beállításon van, és ezt használták a korábbi Halo-játékok is, de ha finomhangolni szeretnénk, akkor állítsuk be 0%-ra, majd növeljük az értéket, amíg jónak nem ítéljük.

A harmadik a külső dead zone. Ez pont az előző ellentéte: azt a külső zónát jelöli, ahonnan már a játék 100%-os gyorsulást regisztrál, még ha nem is feltétlenül toltuk ki teljesen az analóg kart a saját útjának szélére. Értelemszerűen minél nagyobbra állítjuk a külső dead zone-t, annál hamarabb regisztrálja a játék azt, mintha teljesen kitoltuk volna az analóg kart. Itt is érdemes 0%-kal kezdeni, ahol a játék ténylegesen csak azt veszi figyelembe, ha a kar kiért az útjának szélére, és ha belefutunk olyan helyzetekbe, ahol érzésre nem kapjuk meg a 100%-os gyorsulást, akkor érdemesebb feljebb állítani.

Diablo 3 - félelmetesnek tűnik a Greyhollow Island

Videón mutatja be a Blizzard a Diablo 3 új, 2.4-es frissítésével érkező területet. A Greyhollow Island egy elátkozott terület, ahol emberek csak nagyon elvétve fordulnak elő, cserébe viszont mindenféle különleges ellenféllel kerülünk majd szembe, de a természet is szembe száll velünk.

Már a következő Battlefielden dolgozik a Star Wars Battlefront direktora

Dan Vaderlind a Twitteren árulta el, hogy a Star Wars Battlefront befejezésével átállt a következő Battlefield-játék fejlesztésére. A csapat természetesen továbbra is a Battelfronthoz érkező tartalmakon dolgozik majd.

Első előzetesén a Yakuza 6

Az ötödik rész éppen most jelent meg nyugaton, aminek nagyon örülünk, de a japánok lassan már a hatodik epizódot várhatják. Most legalábbis megjött belőle az első előzetes, ami alapján csak annyit lehet mondani, hogy jöjjön hozzánk is, minél hamarabb.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward