Aprók nagyban - 2015.12.03.

Valamin együtt dolgozik a Double Fine és a Media Molecule, minden konzolgyártó nagyfőnöke ott lesz a The Game Awardson, teljes remake készül a Resident Evil 2-ből...

Aprók nagyban - 2015.12.03.

Total War: Warhammer - betekintés a kampányba

Ahogy a készítők megígérték a múlt héten, most végre betekintést nyerhetünk a Total War: Warhammer egyjátékos kampányába. A felvétel az alfa verzióból származik, szóval további javulásra azért valószínűleg számíthatunk.

Dobja a Wii U hardverét a Nintendo új konzolja?

A Nintendo masinái eddig arról voltak híresek, hogy szinte minden esetben visszafelé kompatibilisek voltak. A cég sajnálatos módon elhunyt elnöke, Satoru Iwata korábban még azt nyilatkozta, hogy a Nintendo új konzolja, az NX magában foglalja majd a Wii U architektúráját, vélhetően a visszafelé kompatibilitás miatt. Sokan azonban elkezdtek aggódni, hogy ennek következtében megint nem várhatunk majd nagy technológiai előrelépést, ahogy ez nem történt meg a Wii és a Wii U között.

Most Tatsumi Kimishima, a cég új elnöke már azt mondta, hogy az NX teljesen új megközelítést alkalmaz. Szerinte a Wii és a Wii U között nem volt elég látványos a különbség, így a potenciális vásárlókat is nehéz volt meggyőzni arról, hogy váltsanak. Ennek megfelelően az NX egy teljesen új élményt nyújt majd, és teljesen új hardveres környezetre épül.

Valamin együtt dolgozik a Double Fine és a Media Molecule

A Little Big Planet, a Tearaway és a készülő Dreams fejlesztéséért felelős Media Molecule, illetve a Psychonauts, a Broken Age és a Brutal Legend anyagokért felelős Double Fine valami közöset főz. Legalábbis erről tanúskodik, hogy közösen tartanak majd egy élő közvetítést hétfő este. A Double Fine jelenleg azt állítja, hogy a közvetítés a Media Molecule játékáról, a Dreamsről szól majd, de azért azt sejtjük, hogy ennél több van a háttérben.

Minden konzolgyártó nagyfőnöke ott lesz a The Game Awardson

Ugye nem felejtettétek el, hogy valamikor ma hajnalban megrendezik a The Game Awardsot? Ha nem, akkor örömhírünk van: a műsoron feltűnik majd az Xbox-fejes Phil Spencer, a Sony Computer Entertainment America-vezér Shawn Layden, valamint a Nintendo of America főnöke, Reggie Fils-Aime.

Nálunk is megjelent a Xenoblade Chronicles X

Kevés Nintendo-játékról szoktunk írni, de a Xenoblade Chronicles X olyan, amiről muszáj. Több vélemény szerint az idei évben látott egyik legjobb nyitott világú szerepjátékról van ugyanis szó, ami a határig feszegeti a Wii U hardveres képességeit. Mivel az előde is remek volt, így emellett sem szeretnénk szó nélkül elmenni: itt a trailer a nyugati megjelenés mellé!

Már félig kész a Final Fantasy XV

Pontosabban a játék egésze végigvihető az elejétől a végéig. Erről Satoshi Kitade, a Final Fantasy XV programozója számolt be, hozzá téve, hogy a teljes anyag jelenleg pre-béta fázisban leledzik. Fontos azonban, hogy elérték azt a pontot, ahol már a teljes stáb végig tudja vinni a játékot, és tud visszajelzéseket adni, sőt, külsős embereket is bevontak már, hogy lássák, miként játszik vele egy olyan ember, aki nem vett részt a fejlesztésben.

Ezzel együtt Kitade elmondta, nagyon sok finomhangolásra van még szükség, főleg a játék második felében - az első fele ugyanis már alapvetően polírozott, és tükrözi azt a minőséget, amit a végleges verzió fog.

Először akcióban a Danganronpa V3

A PS4-re és PS Vitára megjelenő legendás Danganronpa új része az előd pozitívumaira épít. Továbbra is egy kalandjátékkal van dolgunk, melynek főszereplői iskolás fiatalok, akiknek ki kell találni, hogy ki a gyilkos közöttük. Igazi kis horrorsztoriról van szó, nem csoda hát, hogy sok rajongója van nyugaton is a játéknak. Sajnos arról egyelőre nem tudni, hogy a V3 megjelenik-e majd nálunk, de ha az eddigi részekből indulunk ki, akkor valószínűleg igen.

Teljes remake készül a Resident Evil 2-ből

A Capcom egyik embere felhívta mindenki figyelmét arra, hogy valószínűleg a japán-angol fordításban elveszett egy fontos információ. Mégpedig az, hogy a Resident Evil 2 új változata nem felújított verzió lesz, mint az első rész esetében, hanem teljes remake. Ezt azért jó tudni, bár nem vagyok benne biztos, hogy ennek most örüljünk, vagy inkább kezdjünk aggódni.

Kifehérítette az arab karaktereket a Beyond: Two Souls?

A Beyond: Two Souls PS4-es verziója némileg szebb grafikával, és sokkal jobb framerate-tel rendelkezik. De mi a helyzet az apró változtatásokkal? Például azzal, hogy a Digital Foundry képlopatai szerint a Szaúd-Arábiában játszódó jelenetben, ahol az Ellen Page által megszemélyesített főhősnő adatokat próbál ellopni a helyi sejktől, láthatóan világosabb az arab szereplők bőre. Véletlen? Esetleg az új shaderek használata miatt változott meg, és nem vették észre a készítők? Összeesküvés?

Türelmet kér a Just Cause 3 fejlesztője

Az Avalanche tisztában van vele, hogy a Just Cause 3 még számos problémával rendelkezik. Az egy dolog, hogy a konzolokon lelassul akció közben, és még a memóriát is szivárogtatja, de a PC-s felhasználók is számos problémáról írnak a fórumokon - fagyások, indokolatlan szaggatások, grafikai problémák, van itt minden. A készítők most azt írták a Steamen, hogy már dolgoznak egy nagyobb javításon, ami első sorban a PC-s felhasználóknak jelent majd örömet, de ez még egy kis időt vesz majd igénybe. Addig is, szorgosan gyűjtik a sok ezer felhasználó által generált adatot, ami alapján még jobbá tudják majd tenni a játékot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward