Aprók nagyban - 2015.11.30.

Demon's Souls a PS4-en? Fallout 4 a víz alatt? Hogy a Beyond: Two Souls felújított verziója? Mikor élesedik a Rainbow Six: Siege? Csupa kérdés a mai aprókban!

Aprók nagyban - 2015.11.30.

Demon's Souls a PS4-en?

Talán kevesen tudják, de mielőtt a Dark Souls igazán megnyerte volna a keményvonalas közönséget magának, készült egy előzménye is. Ez volt a kizárólag PS3-ra megjelent Demon's Souls, amit sokan azért nem ismernek, mert egyrészt csak egy platformra jelent meg, másrészt pedig eredetileg csak Japánban volt kapható. Sokan azonban a mai napig azt mondják, hogy a Demon's Souls sok szempontból jobb, mint akár a Dark Souls, akár a Bloodborne. Most pedig egy olyan pletyka kezdett terjengeni, hogy a játékból egy remake, vagy felújított változat készülhet PS4-re. Ezeket a pletykákat erősítheti meg, hogy a From Software a minap mindenféle kommentár nélkül az alábbi képet posztolta Twitteren:

Rainbow Six Siege - valahogy büntetik majd a TK-t

Éppen nyílt bétában volt az utóbbi napokban a Rainbow Six Siege, amikor is olyan dolog jött elő, amit korábban a zárt bétában nem tapasztaltam - mondjuk lehet, hogy más igen. Mégpedig az, hogy a játékosok sokszor lelőtték a csapattársaikat, jellemzően csak trollkodásból. A probléma, hogy a Rainbow Six Siege-ben nincs beépített rendszer az ilyen esetek kezelésére, így sokan aggódni kezdtek, és ezen aggodalmukat kifejezték a kiadó felé is. Az ezzel kapcsolatos panaszokra a Ubisoft reagált is: a kiadó szerint élesítenek egy rendszert, ami megoldja ezt a problémát, de ennél többet jelenleg nem tudtak elmondani.

Just Cause 3 - előzetes a megjelenés mellé

Holnap megjelenik a Just Cause 3, bár ahogy azt ma megírtuk, talán kicsit korábban, mint kellett volna. Mindenesetre a Square Enixet nyilván első sorban a pénz érdekli, így egy launch trailerrel próbál meggyőzni minket a kiadó a vásárlásról.

Fallout 4 - mi lakozik a víz alatt?

A Reddit egyik felhasználója beleesett az óceánba a Fallout 4-ben. Ezt követően nem tudott hamar kijutni, így inkább úgy döntött, hogy felderít egy kicsit a Power Armor oxigéntartályának segítségével. A felfedezéseiről egy galériát is készített, és amúgy mindenféle dolgot talált a tenger alatt: fejlesztéshez használható eszközöket, töltényeket, tengeralattjárót, és hasonló dolgokat. A kérdés tehát, hogy miért van ez ott? Küldetések nem vezetnek a víz alá, ugyanakkor modderek már felfedezték, hogy van a játékban egy titkos szigonyágyú. Lehet, hogy majd egy DLC-ben kapjuk meg a vízalatti küldetéseket, vagy az egész csak úgy ott maradt a fejlesztés valamelyik szakaszából?

Szépen fut a Beyond: Two Souls felújított verziója

A PS3-on eléggé a határokat feszegette a Beyond: Two Souls, ennek megfelelően néha el is kezdett szaggatni. A PS4-re készülő felújított változat a Digital Foundry elemzése szerint már tökéletesen fut 30fps-sel, ráadásul 1080p-ben, ami jót tesz a részletek láthatóságának, és szebbé varázsolja a textúrákat. Ezen kívül a fejlesztők javítottak az árnyékoláson és a bevilágításon is, bár ezen változtatások közel sem olyan jelentősek.

Új játékmenetet kapunk a Quantum Breakből

Majd a The Game Awards alatt. Ezt egyébként a Remedy erősítette meg, majd egy rajongó rákérdezett, hogy már a "felújított bevilágítási rendszerrel és effektusokkal" demózzák-e az anyagot? Thomas Puha, a Remedy egyik szakembere erre úgy reagált, hogy "nem, majd hároméves felvételeket mutatunk", majd komolyra váltott, és leírta, hogy "igen, teljesen új játékmenetet láthatunk".

Leszerelik a nukleáris fegyvereiket a Metal Gear Solid 5 játékosai

A Metal Gear Solid 5 rendelkezik egy titkos befejezéssel, ez azonban csak különböző feltételek teljesülése után jön elő. Ezek a feltételek eddig nem voltak publikusak, most azonban a Konami úgy döntött, hogy segít egy kicsit. Szóval, a következő dolgok kellenek:

1. A játékosnak teljesítenie kell a 31-es küldetést.

2. Nem birtokolhatsz, vagy fejleszthetsz nukleáris fegyvereket, ha éppen van nálad, azt meg kell semmisítened.

3. Bizonyos feltételeknek teljesülnie kell a játékos regionális szerverén, platformokra lebontva. Ezeket nem részletezte a kiadó.

4. Ha a regionális szervereden a nukleáris fegyverek száma eléri a nullát, akkor megkapod a befejezést.

A játékosokat láthatóan érdekli a dolog. Az angol nyelvű szervereken például PS4-en 2761-ről 349-re csökkent a nukleáris fegyverek száma, és hasonló mértékű csökkenés tapasztalható a többi platformon is. A Steamen például 36 552-ről 15 206-ra csökkent, mindössze pár nap alatt.

Aki viszont nem akar addig várni, hogy minden feltétel teljesüljön, a videó már rég kikerült YouTube-ra.

Ekkor élesedik a Rainbow Six Siege

Ha már nagyon nem tudtok várni, akkor elmondjuk, hogy december 1-jén reggel 6 órától aktiválódnak a Rainbow Six Siege szerverei. Ez azt jelenti, hogy a holnapi napon vélhetően már mindenki vidáman játszhat majd.

Elégedett a Microsoft a Rise of the Tomb Raider fejlesztőivel

Habár az első heti eredmények alapján úgy tűnik, hogy a Rise of the Tomb Raider nem teljesít anyagilag kiemelkedően jól, ezzel kapcsolatban biztosat sajnos nem tudunk mondani, ugyanis sem a Microsoft, sem a Square Enix nem adott még ki hivatalos nyilatkozatot az ügyben. Mindenesetre Brian Horton, a játék vezető fejlesztője a fórumokon reagált néhány kérdésre. Elmondta, hogy ő nincs tisztában az eladási adatokkal, és neki nem is feladata ezekkel kapcsolatban nyilatkozni - őt egyedül a pozitív kritikai fogadtatás érdekli, és a tény, hogy a játékosok láthatóan elégedettek a végeredménnyel.

De nem csak ők, hanem ezek szerint a kiadó(k) is: "A Square és a Microsoft teljes mértékben örül a játéknak, és elégedett a Crystal Dynamics és az Eidos Montreal teljesítményével. Az eladásokkal kapcsolatban semmit nem tudok mondani, így nem is nyilatkozom erről itt a fórumon" - írta Horton. Az úriember ezen kívül hozzá tette, hogy már várja a jövő heti Game Awards műsort, ahol két címre is jelölték a Rise of the Tomb Raidert - ezek közül az egyik a legjobb akció-kaland játék, a másik pedig a legjobb színészi teljesítmény a Larát alakító Camilla Luddingtonnak.

Leárazások jönnek a The Game Awards alatt

December 3-tól egészen december 5-ig mindenféle leárazás várható a The Game Awards alkalmából. Egyelőre komolyabb részleteket nem tudunk, de annyit elárultak a szervezők, hogy főleg a díjra jelölt és díjat kapott játékokat akciózzák majd. Ráadásul idén már PS4-en, Xbox One-on és Steamen is megy majd a dolog, tehát érdemes lesz odafigyelni.

Balhé volt a Dreamhack Winteren

A "világ legnagyobb téli lanpartyján" összeverekedett egy profi játékos és egy újságíró. A játékos nem más, mint a legendás DOTA-profi, Loda, az újságíró pedig a Breitbarttól érkezett Richard Lewis. A történet hivatalos verziója szerint a két fél a Counter-Strike: Global Offensive bajnokság felkészülési termében esett egymásnak, az esetet pedig látta a Dreamhack stábjának egy része is, akik szétválasztották a kakaskodó úriembereket. Ezt követően a DreamHack biztonsági stábja is megjelent, majd hívták a rendőrséget. A Dreamhack hivatalos beszámolója szerint ezt követően a két fél megegyezett egymással, kezet fogtak és békében távoztak, így hivatalos eljárás nem indult senki ellen. Ezzel együtt Loda Twitteren még azt írta, hogy Lewis támadt rá és elkezdte fojtogatni, míg a Redditen úgy alakul a sztori, hogy korábban Loda barátnője szólalt fel Lewis ellen, amire az újságíró nem éppen szépen válaszolt, és Loda követelte, hogy ütközzenek meg élőben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward