Aprók nagyban - 2015.11.17.

Jó lett a Rise of the Tomb Raider Xbox 360-as verziója, ma 11 éves a Half-Life 2, Ronda Rousey van az EA Sports UFC 2 dobozán....

Aprók nagyban - 2015.11.17.

Jó lett a Rise of the Tomb Raider Xbox 360-as verziója

Habár nehéz elképzelni, hogy egy újgenerációs játék komolyabb minőségromlás nélkül fusson a régi masinán, most mégis ez történt. Persze, a grafika jelentősen rosszabb, ugyanakkor a Digital Foundry elemzésre szerint alapvetően egy rendkívül jó portról van szó. Nem csoda, hiszen az átültetésért az a Nixxes felel, aki az előző Tomb Raiderből a Definitive Editiont készítette Xbox One-ra és PS4-re (többek között), és az iparág az egyik legjobb portolási specialistaként tartja őket számon.

Az Xbox 360-as verzió 720p-ben fut FXAA-val, a komplex effektusokat pedig igyekeztek úgy lecserélni a programozók, hogy a művészeti hatás megmaradjon, de az egész ne terhelje annyira a hardvert - így például előre besütött bevilágítást használnak, alacsonyabb polygonszámú modellekkel, kevesebb környezeti elemmel, és persze az anyagok sem használnak pontos shadereket. Érdekes, hogy a Digital Foundry szerint a képminőség néhány ponton még jobb is, mint az 1080p-ben futó Xbox One-on, ugyanis a gyengébb minőségű modellek és anyagok használata miatt nem vibrálnak különböző dolgok, mint az újabb konzolon. Persze összességében sokkal rosszabb a képminőség, de a lényeg tulajdonképpen az, hogy az új Tomb Raider még a régi konzolon is remek élmény.

Ma 11 éves a Half-Life 2

Igen, már 11 éve jelent meg a Valve legendás játéka. Akkor a stúdió még azt gondolta, hogy az epizodikus formátumé a jövő, ám ezt menet közben be is szüntette, így az Episode 2 végén lógva maradt Gordon Freeman története.

A Half-Life 2 volt az első játék, amihez kötelezően fel kellett telepíteni a Steamet - a Valve tulajdonképpen így akarta mindenkihez kényszerűen eljuttatni a rendszert. Persze hatalmas felháborodás volt, amikor a szerverek aztán nem működtek megfelelően, és nem lehetett letölteni és aktiválni a játékot.

Akárhogy is, a Half-Life 2 számos olyan dolgot alkalmazott, amit azóta is előszeretettel vetnek be az FPS-játékok - így például a fizikai alapú feladványokat, és a megszakítás nélküli, in-game átvezetőket.

Dátumot kapott a Pillars of Eternity: The White March második része

Az Obsidian ígérete szerint a The White March kiegészítő második része egyben le is zárja az elindított történeti szálat. Hogy mikor? Nos, a stúdió most jelentette be, hogy januárban számíthatunk a kiegészítő befejező epizódjára.

Xenoblade Chronicles X - nem változtatható a női karakterek mellmérete

A Wii-re megjelent legendás Xenoblade Chronicles szerepjáték folytatása, a Xenoblade Chronicles X hamarosan megjelenik. A nyugatra szánt verzióban azonban akad egy kis eltérés az eredeti japán változathoz képest: a karakterkészítőben nem módosíthatjuk majd a női karakterek mellméretét.

Mikrotranzakciók kerültek a Forza Motorsport 6-ba

A Microsoft valószínűleg rájött, hogy a megjelenéskor minden kritikus automatikusan szidja a mikrotranzakciókat, így érdemesebb inkább később berakni ezt a fizetési módot. Tavaly ugyanezt csinálták a Forza Horizon 2 esetében is: pár hónappal később kerültek be a miktrotranzakciós lehetőségek, és most ez történt a Forza Motorsport 6 esetében is.

A legújabb frissítést követően ugyanis már valós pénzen vehetünk tokeneket, amiket aztán autókra, vagy véletlenszerű kártyákat tartalmazó modpackokra válthatunk be. Az egész egyébként nagyon hasonlít a Forza 4 és az első Horizon rendszerére, ahol az egész nem volt tolakodó, így most sem kirívó a dolog, nem kifejezetten bolygatja meg a belső gazdasági rendszert. Nem kell attól tartani tehát, hogy a Forza 5-höz hasonló eset ismétlődik meg, ahol alapból bent voltak a mikrotranzakciók, de az egész gazdaságot később patch-ek útján kellett rendbe hozni.

A külsős kiadókra kell építenie a Nintendo új konzoljának

Ezt mindenki kedvenc piaci elemzője, Michael Pachter mondta egy új elemzésében. Szerinte a Nintendo NX halálra van ítélve, hogy a Wii-vel és a Wii U-val ellentétben nem támaszkodik a nagy kiadók játékaira. Éppen ezért Pachter szerint olyan hardverre lenne szüksége a japán cégnek, amire egyszerű átírni a játékokat, és ez nem jár jelentős többletköltséggel.

Ezzel párhuzamosan az elemző úgy véli, semmilyen különleges irányítóra, vagy hasonló extrára nem lenne szükség. A probléma, hogy Pachter szokás szerint láthatóan nem tudja miről beszél, hiszen ezután rögtön azt mondja, hogy "Minél jobban hasonlít a PS4-re és az Xbox One-ra annál jobb, hiszen azok fogják megvenni akiknek egyik sincs, vagy akik kifejezetten a Nintendo játékaival akarnak játszani".

A probléma, hogy sokan sokszor mondtak már hasonlókat, csak éppen a Wii ennek ellenére is hatalmas siker lett, a Wii U legfőbb problémája pedig messze nem az, hogy nem elég erős a hardver, vagy hogy nem támogatják a külsős kiadók.

Ronda Rousey van az EA Sports UFC 2 dobozán

Habár ez a bejelentés most némileg éppen visszás. Ronda Rousey ugyanis a női UFC eddig veretlen bajnoka volt, sőt, a legtöbb ellenfelét fél percen belül lerendezte. Annyira kemény a lány, hogy több szakértő úgy gondolta, férfiak ellen is megállná a helyét, de az ilyen küzdelmekre a UFC szabályzata nem ad lehetőséget. Éppen ezért ironikus, hogy amikor az Electronic Arts bejelentette, hogy ő lesz az EA Sports UFC 2 dobozán, pont úgy nyert ellene kiütéssel Holly Holm, hogy Rousey-t kórházba kellett szállítani.

Norman Reedus reménykedik egy Kojima- és Del Toro-féle játékban

Sokan még most sem akarják elhinni, hogy a Konami lelőtte a Guillermo del Toro és Hideo Kojima által készített Silent Hills-játékot. Köztük van a főszereplőnek beválasztott, leginkább a The Walking Deadből ismert Norman Reedus is, aki már alaposan belemerült a projektbe. "Ledöbbentem, hogy ez történt Japánban. De hiszek benne, hogy mi hárman még tudunk valamit csinálni. Annyi jó ötletük volt, annyi király dolgot akartak betenni a játékba, hogy meglepődnék, ha nem tudnánk valahogy folytatni, amit elkezdtünk".

Reedus elmondta, jelenleg semmit nem tud arról, mi lesz a Silent Hills jövője. Annak idején rengeteg felvételt készítettek a P.T. demóhoz, őt is lefotózták legalább ezer különböző szögből, de arról nincs információja, hogy ezek az anyagok jelenleg kinél vannak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward