Aprók nagyban - 2015.11.10.

Javítják a Halo 5 célzási problémáit, újabb élőszereplős előzetest kapott a Star Wars Battlefront, rekordot döntött a Steamen a Fallout 4...

Aprók nagyban - 2015.11.10.

Conan O'Brien is megemlékezett a Fallout 4-ről

A népszerű amerikai talk show-vezető a már egy ideje futó Clueless Gamer sorozatának keretein belül készített egy kisfilmet, hogy meghozza a kedvünket a Fallout 4-hez. Ez persze Conanhez méltó módon eléggé vicces, és nyilván az úriember "tesztelni" is fogja a játékot, amire szintén érdemes lesz majd odafigyelni.

Javítják a Halo 5 célzási problémáit

A tesztünkben is beszámoltunk arról, hogy a Halo 5 célzása kicsit furcsa. Szerencsére az információ hamar eljutott a játékot készítő 343 Industries csapatához is, akik most közölték, hogy egyébként tudnak a dologról. A stúdió nyilatkozata szerint a probléma csak bizonyos kontrollereknél jelentkezik, ezeknél ugyanis a célzásra szolgáló jobb oldali analóg kar a vártnál hamarabb eléri azt az állapotot, amikor a játék már úgy érzékeli, hogy a felhasználó fordulni akar, nem pedig célozni - és így begyorsul az irányítás. A hiba, ami sokaknál nem jelentkezik, egyébként különböző körülmények hatására is előfordulhat: például akkor is, ha a teljesen kitolt analóg kart felfelé vagy lefelé mozgatjuk. A 343 megígérte, hogy érkezik egy javítás a problémára, továbbá a beállítások között részletesen testre szabhatóvá teszik a célzás függőleges és vízszintes gyorsulását.

Újabb hangulatos, élőszereplős előzetst kapott a Star Wars Battlefront

A Sony és a DICE folytatja a hangulatos közös marketinget. Ismét egy élőszereplős előzetest kapunk, ami teljesen a klasszikus Star Wars hangulatára megy rá. Bónuszként pedig Anna Kendrick is szerepel benne, aki amúgy jellemzően tini-csajos filmekben fordul elő, de amúgy egy nagy geek.

Rekordot döntött a Steamen a Fallout 4

Oké, a rekord megnevezése kicsit bonyolult: ugyanis a Fallout 4 jelenleg a legtöbb aktív felhasználó által játszott játék, amit nem a Valve adott ki. A Dota 2-t ugyanis lehetetlen leszorítani a Steam toplistájának éléről, mögötte azonban jelenleg a Fallout 4 foglal helyet, ami a nyitás napján 290 ezer egyidejű felhasználóval nyitott.

Összehasonlításképpen a GTA 5 PC-s változata áprilisban 196 ezer felhasználóval rajtolt, bár ez így nem egészen fair: a Fallout 4 ugyanis PC-n kirázólag a Steamen keresztül elérhető (annyira, hogy a játék telepítő lemezein sincs rajta a teljes játék), míg a Grand Theft Auto 5 elérhető volt a Rockstar Social Club segítségével is.

Ennyi helyet foglal a Star Wars Battlefront

Az Electronic Arts végre részletezte, mennyi adatot kell majd lerántanunk a Star Wars Battlefront futtatásához. A PC-s verzió 27GB-ot foglal, a PS4-es 23GB-ot, míg az Xbox One-os változat beéri 19GB-tal.

Ezek alapján egyébként meglepően keveset nyom a játék: ma már meglepődünk rajta, ha egy csúcskategóriás cím kevesebbet kér, mint 40-50GB.

Tényleg készült játék a Jurassic World alapján

Sokáig csak pletyka szinten létezett, ma azonban megerősítést nyert: egy időben tényleg játék készült volna a Jurassic World alapján. Nem is csoda, hiszen eddig az idei év legnagyobb bevételeit termelő filmjéről van szó (talán majd a Star Wars megdönti), ám ennek ellenére sosem készült el a játék.

A fejlesztést a Cryptic Studios végezte, akik egyébként júniusban be is zártak - nem véletlenül, ugyanis menet közben abba kellett hagyniuk a munkát. Maga a Jurassic World-játék egy nyitott világú cím lett volna, amiben Chris Pratt karakterét irányíthatta volna a felhasználó. A készítők egyébként érdekes módon a H1Z1-hez hasonlították, és ahhoz hasonlóan a túlélésre került a hangsúly, sőt, még a Steam Early Access rendszerébe is felkerült volna.

Galéria megnyitása grid_on

Igen, még mindig tervben van a Darksiders 3

Senki nem tudja, de a héten megjelent a Darksiders 2 Deathinitive Edition, a második rész felújított változata. De mik a további tervek? Nos, jogokat a THQ csődje után megszerző, azokat jelenleg birtokló Nordic Games szerint ez a felújítás csak a kezdet, és a cél leginkább az volt, hogy újra felhívják a játékosok figyelmét a sorozatra.

"Továbbra is tervezzük elkészíteni a Darksiders 3-at, ezzel a felújítással azt akartuk elérni, hogy a játékosok többsége jobban értse a történetet, és bátrabban vágjon bele a folytatásba" - nyilatkozta a kiadó képviselője.

A Deathinitive Edition fejlesztéséért egyébként az a Gunfire Games volt felelős, aminek az alapítója a Darksiders-sorozatot egykor fejlesztő Vigil Games alapítója is volt, David Adams.

Külön is megvehető lesz a PS4-es Darth Vader-kontroller

A Star Wars Battlefront megjelenésének alkalmából a Sony és az Electronic Arts egy limitált kiadású, Darth Vader-témájú konzollal készült. Aki azonban erről lecsúszott, még mindig örülhet, a Sony európai részlege ugyanis megerősítette, hogy a konzolhoz járó kontroller külön is megvehető lesz - ráadásul még a példányszámát sem limitálják. A megjelenésre november 18-án kell számítani.

Orvosi igazolás érkezett a Bethesdától

A Bethesda marketinges vezetője, Pete Hines pontosan tudja, hogy a Fallout 4 megjelenésének alkalmából "véletlenül" sokan jelentenek beteget a munkahelyükön. Vagy éppen az iskolában. Vagy bárhol, a lényeg, hogy otthon tolhassák a Fallout 4-et. Éppen ezért az úriember eléggé figyelmes volt ahhoz, hogy átminősítse magát doktorrá, és kiállítson egy univerzális orvosi igazolást. Ha ezt kinyomtatod, és beviszed a főnökhöz, vagy a tanárhoz, biztosan nem lesz semmi probléma!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward