Aprók nagyban - 2015.11.03.

Megjelent PC-re a Sonic: Lost World, hamarosan megint itt a Mass Effect-nap, széles közönséget fog elérni a Star Wars: Battlefront...

Aprók nagyban - 2015.11.03.

Már az új Metal Gear Solidról beszél a Konami

Igaz, nem a közönséggel, hanem a cégen belül. A Kotaku most ugyanis arról számolt be, hogy a japán Nikkei magazin megírta, hogy Konami már elkezdte tervezgetni a legendás sorozat következő részét. A lap szerint a Konami egyik képviselője azt nyilatkozta, hogy "a fejlesztés elkezdéséhez egy nagyobb befektetésre lesz szükség". Ami nem is csoda azok után, hogy a Metal Gear Solid V állítólag 80 millió dollárba került.

Azt viszont továbbra sem tudni, hogy mindebben részt vesz-e Hideo Kojima, a kiadó ugyanis hivatalosan továbbra sem nyilatkozott a sorsáról. Legutoljára annyit közölt a Konami, hogy Kojima éppen az ötödik rész fejlesztésének fáradalmait piheni ki, és szabadságon van.

Újabb 105 címmel bővült a PlayStation Now

Észak-Amerika és az Egyesült Királyság lakosai örülhetnek, ugyanis további 105 játék került fel a PlayStation Now rendszerébe, ezzel már kicsivel több, mint 200 cím érhető el. Olyan sorozatokból kerültek fel új epizódok, mint a Resident Evil, a Street Fighter, a Lost Planet, a Mega Man, a Dead Rising, a Bionic Commando, a Guilty Gear, vagy éppen a Ninja Gaiden.

Minderről csak azért számolunk be, hogy ha majd egyszer a távoli jövőben hozzánk is elér a szolgáltatás, akkor tudjuk, hogy a játékfelhozatal biztosan jó lesz.

Hamarosan megint itt a Mass Effect-nap!

Lassan már mindenki megszokja, hogy ha november 7, akkor N7 Day - nem mintha nehéz lenne megjegyezni. Ez pedig azt jelenti, hogy a BioWare egy egész napos Mass Effect ünnepet tart. Ennek keretében megoszthatunk mindenféle alkotást az #N7Day hashtag alatt Facebookon, Twitteren és Instagramon, a BioWare Blog pedig közzé tett néhány képet, amit a profilképeinknél használhatunk.

Ezzel párhuzamosan a BioWare Store mindenféle új holmival bővül, amit jól megvehetnénk, ha kicsit nyugatabbra élnénk. A legfontosabb azonban, hogy ha már N7 Day, akkor biztosan kapunk friss információkat a készülő Mass Effect: Andromedáról. Ugye? Ugye? Nos, nem! A BioWare már jó előre kijelentette, hogy ne is számítsunk ilyesmire. Vegyünk inkább egyenruhát a boltból!

VR-támogatást kap a Trackmania Turbo

A Nadeo és a Ubisoft ma hivatalosan is bejelentette, hogy a Trackmania Turbo támogatni fogja az Oculus Riftet és a PlayStation VR-t is. Minden játékmód, pálya és autó elérhető lesz VR alatt, mindkét platformon, elméletileg semmilyen áldozatot nem kell majd hoznunk.

Széles közönséget fog elérni a Star Wars: Battlefront

Legalábbis Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója ezt mondta egy befektetőknek tartott konferenciahíváson. Szerinte ugyanis a Battlefront két olyan réteget is megfog majd, akik jellemzően nem voltak a Battlefield fő közönsége.

Az egyik réteg az "öregebb játékosok". Itt Wilson olyanokra gondol, akik korábban nagy gamerek voltak, de egy ideje már nem játszottak komolyabban. A másik réteg pedig a nagyon fiatalok, akik jellemzően még nem annyira vágtak bele a Battlefieldbe.

Wilson elmondta, a bétában már tapasztalták, hogy az idősebb játékosgeneráció a vártnál nagyobb számban próbálta ki a játékot, és elégedetten távozott.

Már megint nem mutogatják a The Last Guardiant

Miután majdnem tíz évig semmit nem hallottunk a játékról, az idei E3-on a Sony végre újra bemutatta a The Last Guardiant. Azóta viszont már két nagyobb játékkiállításon is feltűnt a konzolgyártó, de a játék egyiken sem képviseltette magát igazából: sem a Tokyo Game Show, sem pedig a Paris Games Week alkalmával nem láthattunk új játékmenet-felvételt.

Jogosan merül a fel a kérdés: miért? Most Shuhei Yoshida, a Sony stúdióinak vezetője elmondta, egyszerűen azért, mert a The Last Guardian nagyon történetközpontú anyag, és egyszerűen a fejlesztőcsapat nem akar túl sokat mutatni belőle. "Meg akartuk mutatni, hogy létezik, hogy fut a jelenlegi hardveren. Persze a megjelenés előtt még fogunk készíteni belőle új előzeteseket, de szeretnénk korlátozni a kiadott anyagok mennyiségét".

Megjelent PC-re a Sonic: Lost World

A játék a megjelenésekor nem aratott túl nagy sikert, de ez talán betudható annak is, hogy eredetileg csak Wii U-ra jelent meg. Most azonban már megvásárolható PC-re is, mégpedig a Steamen keresztül, és annak rendje és módja szerint támogatja a Steam achievementeket, az egeres-billentyűzetes irányítást és a kontrollereket is. A játék ára 27,99 euró.

Xbox One-ra portolták a Skyrimet

De mielőtt bárki elkezdene reménykedni, ez nem azt jelenti, hogy a The Elder Scrolls 5 meg is fog jelenni az új konzolokra. Todd Howard, a Bethesda fejese annyit árult el, hogy egészen egyszerűen a Fallout 4 előtt felkészülés gyanánt portolták a Skyrimet az Xbox One-ra, hogy alaposabban megismerjék a friss architektúrát, és a Fallout 4 éles fejlesztése könnyebben menjen.

Persze felmerülhet a kérdés: miért pont Xbox One-ra? Mindez még az új konzolok megjelenése előtt történt, amikor a legtöbb nagy kiadó azt hitte, hogy az új generációban az Xbox messze népszerűbb lesz mint a PS4. Ez a folyamat már az előző generációval elindult, ahol a korábbi több tízmilliós lemaradását végül döntetlenre tudta kihozni a Microsoft, és a legnagyobb piaci szereplők azt hitték, ez a folyamat csak erősödni fog. Végül persze nem ez történt.

Hasonló hibába esett egyébként többek között az Electronic Arts is, amikor Xbox-exkluzív címként eladta a Titanfallt: az üzletet még az új konzolok megjelenése előtt kötötték meg a Microsofttal, ám végül az Xbox One gyengébb piaci szereplése miatt közel sem hozta a játék az elvárt bevételeket.

Star Wars: Battlefront - először látjuk a Jakku bolygót

Ami majd egyébként az új filmben, Az Ébredő Erőben kap fontos szerepet. Nem csoda, hogy eddig nem is nagyon mutogathatta a DICE, most azonban egy rövid kedvcsináló erejéig mégis kaphatunk egy kis betekintést. Mindez egyébként a Battle of Jakku DLC keretein belül kerül majd be a játékba ingyenesen - az előrendelőknek december 1-től, mindenki másnak pedig december 8-tól. Vagyis két héttel a film premierje előtt.

Új rekordot ért el a Steam

November 1-jén, azaz vasárnap új rekordot állított fel a Steam, mégpedig az egyidejűleg online felhasználók számában. Ez a szám egészen konkrétan 13 480 916 volt. Igen, majdnem 13 és fél millióan voltak egyszerre fent a Stream rendszerében, ami jelentősen több, mint a júniusban megdöntött 10 milliós rekord.

Ezzel együtt a legnépszerűbb öt játék listája nem nagyon akar változni. Továbbra is a Dota 2, a Counter-Strike: Global Offensive és a Team Fortress 2 foglalja el az első három pozíciót, amit nagyjából együtt követ a Grand Theft Auto 5 és az Ark: Survival Evolved.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward