Aprók nagyban - 2015.10.29.

A Paradoxhoz kerültek a World of Darkness jogok, készül a Rime, Titanfall-játékok jönnek mobilra...

Aprók nagyban - 2015.10.29.

Rise of the Tomb Raider - újra Women vs. Wild

Folytatódik a Crystal Dynamics által elkezdett videósorozat, ami azt igyekszik bemutatni, hogy Lara miként száll szembe az őt érő atrocitásokkal. Míg az előző rész főként a természetről szólt, az új epizód leginkább a gerillaharcos taktikákat helyezi előtérbe.

Megszerezte a World of Darkness és Vampire licenceket a Paradox

Egy laza felvásárlás keretében a Paradox Interactive megvette a CCP-től az összes White Wolf alá tartozó játékfejlesztési jogot, így a World of Darkness és a Vampire is alájuk került.

A White Wolf maga egyébként egy külön részlegen belül működik majd a Paradoxnál, abba a kiadó nem nagyon akar beleszólni, továbbra is inkább a saját stratégiai játékaira koncentrálnának a jövőben.

Fredrik Wester, a Paradox ügyvezetője elmondta, mind nekik, mind pedig a White Wolfnak megvan a maga rajongótábora, és abban hasonlóak, hogy nagyon odaadóan viselkednek az általuk kedvelt világok iránt. A kettő azonban jelentősen különbözik is, így a fejlesztés során igyekeznek elválasztani őket.

Először mozgásban a Nier Automata

Épp a minap írtuk meg, hogy Nier folytatása megkapta végleges nevét, ma pedig már egy játékmenet-felvétellel is szolgálhatunk. Az anyagot a Platinum Games készíti, ennek megfelelően azt vártuk el, hogy az eredeti Nier borzalmas harcrendszeréből csináljanak valami használhatót, hiszen a TPS-akcióban nagyon gyakorlottak a srácok. Nos, pontosan ezt kaptuk, ráadásul mindezt 60fps-sel, ahogy azt kell.

Titanfall-játékok készülnek mobilra

Némileg meglepő hír következik. Történt ugyanis, hogy az egykori Infinity Ward-alapító, majd Respawn Entertainment-alapító Vince Zampella a fő munkája mellett egy mellékes stúdiót is létrehozott. Ennek neve Particle City, és a csapat főként mobilos és tabletes játékok készítésével foglalkozik majd. Ehhez meg is találta a megfelelő partnert a kínai Nexon személyében, akikről tudjuk ugyebár, hogy free-to-play anyagokban nagyon otthon vannak.

Most a Nexon és Zampella bejelentette, hogy a két fél együttműködésének segítségével mindenféle mobilos és tabletes játék készül majd a Titanfall alapján. Úgy látszik, a Nexon egyre inkább megveti a lábát a nyugati piacon, hiszen pár hónapja éppen Cliff Bleszinski új játékára, a LawBreakersre csaptak le.

Hogy mikor érkezik az első mobilos Titanfall, és hogy pontosan milyen játék lesz, azt egyelőre nem tudjuk.

Igen, továbbra is készül a Rime

Kicsivel több, mint két évvel ezelőtt mutatta be a Sony a Rime-ot a 2013-as GamesCom alkalmával. Az anyag akkor nagyon ígéretesnek tűnt, de azóta sem hallani róla semmit. Eltűnt? Meghalt? Késik? Nos, az utóbbiról van szó. Shuhei Yoshida elárulta, hogy a fejlesztőcsapat nagyon kicsi, így több időre van szükségük a fejlesztés befejezésére. Emlékeztetőül álljon itt az akkori előzetes:

Nem kap egyjátékos DLC-t a Halo 5

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Halo 5 egyjátékos kampányát többnyire dicséri az internet népe, a befejezéssel azonban sokan nincsenek kibékülve. Felmerül tehát a kérdés: lesz-e egyjátékos DLC a jövőben, ami folytatja a sztorit? Nos, erre Josh Holmes, a Halo 5 vezető dizájnere adta meg a választ: nem. Többjátékos DLC-k viszont várhatóak, ezek tartalma azonban egyelőre nem tiszta, a pályákat ugyanis ingyenesen tervezi kiadni a 343 Industries.

Meg lehet változtatni a PlayStation Network felhasználói nevünket?

Jelenleg nem. Nem csoda hát, hogy ez az egyik legtöbbet kért dolog a rajongók részéről a Sony irányába. A Microsoft erre lehetőséget ad, igaz, hogy bizonyos keretek között. Sok régi rajongó azonban szeretné a PSN-en megváltoztatni a nevét, hiszen jó eséllyel nagyon rég regisztrált, azóta pedig már más nevet használna.

Shuhei Yoshida, a Sony belsős stúdióinak vezetője most elmondta, aktívan foglalkoznak a dologgal, hiszen ők is látják, hogy tulajdonképpen a felhasználók részéről ez az egyik leggyakoribb visszajelzés. Jelenleg azonban semmi biztatót nem tud mondani: a mérnökök dolgoznak az ügyön, de jelenleg még ők sem látják, hogy meg tudják-e valósítani.

Mindjárt itt a Need for Speed

Egészen pontosan november 3-án jelenik meg a játék PS4-re és Xbox One-ra, aztán némi késéssel, 2016 elején PC-re. Az egyik hírünk, hogy megjött a launch trailer, a másik pedig, hogy Xbox One-on az EA Access-előfizetők már most hozzáférhetnek a 10 órás próba verzióhoz. A letöltés mintegy 19GB-ot vesz igénybe.

Több 10 millió migránsra számít a Microsoft

Elnézést a címért, itt most éppen nem a jelenleg Európában zajló migrációs válságról van szó. Inkább arról, hogy Aaron Greenberg a Microsofttól arra számít, hogy a következő hónapokban több 10 millióan migrálnak majd át Xbox 360-ról Xbox One-ra. Miért? Nos, az úriember szerint nagyon sokan csak a megfelelő indokra vártak, és ez az indok többek között az is lehet, hogy november 12-től elérhető lesz a visszafelé kompatibilitás.

"De lehet, hogy nem ez a fő ok. Elképzelhető, hogy csak az első igazi next-gen Halo-játékra vártak. Mindenesetre mi a first party tartalmunkkal igyekeztünk megmutatni, hogy mindent megteszünk az ügy érdekében" - mondta Greenberg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward