Aprók nagyban - 2015.10.12.

A rajongók nem szeretnének Uncharted-filmet, holnapig működik a Star Wars Battlefront bétája, talán PC-re is jöhetnek az Xbox 360-as játékok...

Aprók nagyban - 2015.10.12.

Itt a Halo 5 előzetese a megjelenés mellé

Éppen a napokban írtunk róla, hogy a Halo 5 aranylemezre került, így minden sínen van az október 27-es megjelenést illetően. Ennek megfelelően meg is érkezett a launch trailer, amit röviden csak sok ÁÁÁ-val lehetne jellemezni, ugyanis nem csak eposzi, de sok apróságot elhint a történettel kapcsolatban. És még egy jó számot is sikerült találni alá.

Kísérletezik majd a Naughty Dog az Uncharted 4 DLC-jével

Az Uncharted-sorozat először kap majd egyjátékos DLC-t a negyedik részben. Ezt az egészet a The Last of Ushoz készített tartalmi csomag, a Left Behind ihlette, ahol a fejlesztők többet tudtak próbálkozni és kockázatot vállalni, mint az alapjátékban. Josh Scherr, a játék egyik írója elmondta, a Left Behind különlegességei, mint az elágazó dialógusok, az interaktív filmes jelenetek, és a hosszú, harc nélküli szekciók mind elnyerték a közönség tetszését, pedig ezek nem voltak jelen az alapjátékban. Ezeket a tapasztalatokat pedig kamatoztatni fogják az Uncharted 4 egyjátékos DLC-jében, ami Scherr szerint egyébként olyan, mintha egy nagy játékot készítenének el kicsiben.

Kanye West berágott a fizetős mobiljátékokra

A népszerű amerikai rapper és énekes a napokban több Twitter-bejegyzést írt arról, hogy mennyire bosszantják az in-app vásárlásokkal teletömött játékok - főleg abban az esetben, ha az a gyerekeknek készült. Kanye egészen konkréten ezt írta több bejegyzésen keresztül: "Ennek semmi értelme. Odaadjuk a gyereküknek az iPadet, erre öt percenként jön az értesítés egy új vásárlásról. Ha egy játékot egy kétévesnek készítenek, akkor hagy érezzék már jól magukat vele, a szülőknek pedig ne kelljen már ezen idegeskedni. B****a meg minden cég, aki in-app vásárlásokat tesz egy gyerekjátékba!".

Igaza van az úriembernek?

Motiválják a Mario fejlesztőit a Super Mario Maker rajongói pályái

A Super Mario Maker hatalmas siker - még a Wii U viszonylag kicsi felhasználói bázisához képest is. A megjelenés óta több százezer pályát töltöttek fel a játékosok a rendszerbe, és nyilván ezek közül nagyon sok az igazán nehéz kategóriába tartozik. Gyakorlatilag az történt, hogy a legkeményebb Mario-rajongók elkészítették azokat a pályákat, amiket még ők is csak hosszú gyakorlás után tudnak végigvinni.

Takashi Tezuka, a játék producere most elmondta, a Nintendo egészét nagyon meglepte a dolog. Gyakorlatilag a Super Mario Maker felhasználói által készített pályák motiválják őket arra, hogy a jövőben még jobban teljesítsenek, ugyanakkor nem építhetnek kizárólag a keményvonalas közönségre: "Ha pályákat készítünk egy termékhez, akkor a játékosok széles rétegeit kell figyelembe vennünk. Ez persze limitálja azt is, hogy mennyi extra nehéz pályát tehetünk bele. Mindig is úgy gondoltam, hogy az igazán nehéz pályákat kedvelő felhasználóknak tetszeni fog a Super Mario Maker, szóval nem lepett meg, hogy ilyenből nagyon sokat töltenek fel."

Volkswagennel erősít a WRC 5

A WRC 5 ezen héten, egészen konkrétan október 16-án jelenik meg. Viszonylag kicsi a hájp körülötte, bár a rali rajongói nyilván vetnek majd rá egy pillantást. Nekik érdemes lehet tudni, hogy az ikonikus Volkswagen Polo R is helyet kapott a játékban - elvégre kell valami jó hír is a gyártó dízelmotorjait övező világméretű botrány közepette.

Talán PC-re is jöhetnek az Xbox 360-as játékok

Az Xbox One hamarosan képes lesz futtatni a legtöbb Xbox 360-as játékot a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően. Mivel ezt tulajdonképpen egy emulátorral oldja meg a Microsoft, felmerült a kérdés: nem működne mindez PC-n is? Nos, Phil Spencer Xbox-főnök szerint van rá esély, hogy megoldható legyen a dolog, és rajta is van a listáján, de egyelőre más dolgok fontosabbak. Sokan kérik például azt is, hogy az eredeti Xbox játékai futtathatók legyenek Xbox One-on (ami talán az azonos X86-os architektúra miatt még egyszerűbb is lenne), de egyelőre ezt is háttérbe kellett szorítania más dolgok miatt. A csapat jelenlegi prioritása, hogy a New Xbox Experience néven futó novemberben esedékes frissítés rendben elkészüljön az új konzolra.

Így kezdődök a Call of Duty: Black Ops 3 zombis módja

Az 1940-es évek film noirja által inspirált zombis mód bevezetőjéről rántotta le a leplet a Treyarch. A játékmód neve Shadows of Evil, és Jeff Goldblum, Heather Graham, Neal McDonough, valamint Ron Perlman alakítja a négy főszereplő karaktert, akiket majd mi fogunk irányítani.

Holnapig működik a Star Wars Battlefront bétája

Két nappal kiterjesztette a DICE a Star Wars Battlefront bétatesztjét, amit azt jelenti, hogy holnapig játszhatunk. Persze ez elsősorban nem csak azért van, hogy mi örüljünk, a DICE elmondása szerint ez a két nap lehetőséget ad nekik arra, hogy extrémebb körülmények között is teszteljék a szervereket. Mivel a bővítés után a Star Wars Battlefront matchmaking rendszere és szerverei egyébként is elég stabilnak tűntek, mindez vélhetően jó hír a november 17-es megjelenést illetően - úgy tűnik, hogy egy rendesen működő multiplayer játékra számíthatunk.

A rajongók nem szeretnének Uncharted-filmet

A Sony évek óta próbálja tető alá hozni az Uncharted-filmet, azonban az nem nagyon halad előre - több rendezőváltás és forgatókönyv után még mindig nem tudunk biztosat, a legutóbbi információink szerint talán 2017-ben jelenhet meg a film. Most Nolan North, a Nathan Drake-et alakító színész beszélt a filmről (amihez egyébként semmi köze nincs), és szerinte a rajongók nem is akarják, hogy ez az egész elkészüljön.

"Szerintem a rajongók túlságosan kedvelik Drake-et, és nem fogadják el azt, hogy egy más színész eljátssza őt, vagy hogy egy másik történetet meséljen a film. Szerintem még engem sem fogadnának el. Talán a hangomat felismernék, de egyetlen színész sem fog úgy kinézni, mint Drake, én sem" - nyilatkozta North.

Egységesítik a Transformers-médiumokat

A Hasbro bejelentette, hogy az idei évtől kezdve egységesíti a Tranformersre épülő videojátékok, képregények és hagyományos játékok történetét és karaktereit. Mindez a Prime Wars-trilógia keretén belül valósul majd meg, ami a következő három évben fut ki, évente egy-egy új fejezettel. De miért érdekes ez nekünk? Nos, azért, mert ennek az egésznek a felvezetése a napokban megjelent Transformers: Devastation videojáték, amit a Platinum Games fejlesztett és az Activision adott ki. Az Activision nyilatkozata szerint a jövőben is szorosan együttműködnek majd a Hasbróval, hogy a következő Transformers-játékok története illeszkedjen a cég által elképzelt egységes univerzumba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward