Aprók nagyban - 2015.09.28.

Sosem gondolkozott komolyan a Red Dead Redemption PC-s verziójáról a Rockstar, nyílt bétában van a Romero-féle zombis játék, új előzetesen a StarCraft 2-kieg....

Aprók nagyban - 2015.09.28.

Félórányi Warzone-játékmenet a Halo 5-ból

Csak emlékeztetőül: a Warzone az, ahol felvonul a teljes Halo-sandbox, nagy pályákkal, járművekkel és mindenféle fegyverrel - meg M.I. által irányított társakkal. Egyszóval igazi, jóféle káosz. Na, ebből láthatunk most majdnem félórányi felvételt 1080p-ben és 60fps-el.

Sosem gondolkozott komolyan a Red Dead Redemption PC-s verziójáról a Rockstar

Aki abban reménykedett, hogy a fantasztikus Red Dead Redemption valaha megjelenik PC-re, annak sajnos rossz hírrel kell szolgálnunk. Kris Roberts, aki annak idején a játék multiplayer részének fejlesztését vezette, a minap egy Twitch-stream keretein belül elárulta, hogy az ő tudomása szerint a Rockstar sosem gondolkozott komolyan a PC-s verzió elkészítésén. Sőt: "Valójában már azon is meglepődtem, hogy a Grand Theft Auto 5-ből készült PC-s verzió, annak idején annyira ellene voltak ugyanis."

Miért nincs benne az Uncharted: Golden Abyss a Nathan Drake-gyűjteményben?

Az Uncharted: Golden Abyss csak a PS Vitára jelent meg, ezzel a sorozat egyetlen része jelenleg, ami nem elérhető PS3-on. Ezzel együtt azért mindenkiben felmerült valószínűleg, hogy miért nem tették be a készülő Uncharted: The Nathan Drake Collectionbe. Arne Meyer a Naughty Dogtól elmondta, hogy nagyon sokat gondolkoztak rajta, de végül mégsem lett volna megfelelő. Miért? "Amikor átnéztünk minden játékot, végülis arra jutottunk, hogy a három PS3-as rész együtt ad ki egy remek történeti ívet, ami végül elvisz minket az Uncharted 4-hez. Ezt az egységet meg akartuk tartani, így végül kihagytuk a Golden Abysst."

Meyer szerint a döntés nem volt egyszerű. Végső soron azonban látták, hogy még most is számos játékos tolja az Uncharted 2-t és 3-at multiplayerben, ezeket a szervereket pedig nem is akarják leállítani a közeli jövőben. Viszont nem akarták a játékosbázist tovább tördelni azzal, hogy behoznak egy kizárólag PS Vitára megjelent epizódot a fő történeti ívbe.

Ennyit foglal az Uncharted: The Nathan Drake Collection

De mennyit? Nos, 44GB-ot, szóval ennyit kell majd bekészíteni a PS4-en. Oké, ez önmagában nem túl érdekes információ. Ennél talán érdekesebb, hogy a Digital Foundry megnézte a játék béta verzióját, és szerintük nagyon jól sikerült a felújítás: a szebb grafika és a jobb irányítás mellett a 60fps-t is kiválóan tartja a gyűjtemény mindhárom darabja. Már mi is kipróbáltuk a kollekciót, és eddig csak megerősíteni tudjuk ezt.

Ennyit foglal a Fallout 4

Ha még nem volt elég a helyfoglalásból, akkor az Xbox Store-ból azt is megtudtuk, hogy a Fallout 4 egészen pontosan 28,12GB-ot foglal. Ebből alapvetően sokat nem tudtunk meg, talán csak annyit, hogy számos újgenerációs játékhoz képest azért viszonylag keveset foglal az új Fallout.

Igen, U2-dalok is lesznek a Rock Band 4-ben

Oké, nem tudom, hogy ez most jó hír-e vagy rossz, de a Harmonix a teljes dallista közlése után azért elárulta a népnek, hogy még két szám felkerül a lemezre a U2-tól. Ráadásként pedig további dalok érkeznek az együttestől DLC formájában.

Történeti előzetest kapott a StarCraft 2: Legacy of the Void

Amiben a Blizzard igyekszik felvezetni, hogy a protossok éppen vissza akarják foglalni szülőbolygójukat, Aiurt. Maga az előzetes nem különösebben látványos, leginkább rajzolt grafikákból rakták össze, de megfelelően ismerteti a történeti hátteret, így még az is képbe kerülhet, aki nem játszott az első résszel.

"Soha ne mondj nemet egy új Wipeout-játékra"

Ezt mondta Shuhei Yoshida, a Sony belsős stúdióinak vezetője. Az úriember hangsúlyozta, hogy a PlayStation húszéves történelme során mindig jött egy-egy új Wipeout, azonban mostanában nem foglalkoztak annyira a címmel, leginkább azért, mert szeretnek új játékokon dolgozni. "Szeretem kiegyensúlyozni, hogy mennyi új címet, és mennyi régit veszünk elő. Azonban a jövőben egyáltalán nem kizárt, hogy a Wipeout visszatérhet" - nyilatkozta Yoshida.

Szomorú hír azonban, hogy a Crash Bandicoot visszatérésére nem számíthatunk nagyon, tekintve, hogy az egykori ikonikus PlayStation-játék jogai ma már az Activisionnél vannak, így teljesen az ő kezükben van a folytatás. Ami pedig a Syphon Filtert illeti, Yoshida misztikusan fogalmazott: a sorozatot készítő Sony Bend stúdió továbbra is létezik, és egy "nagyon menő új játékon dolgoznak", amit a Sony még nem jelentett be. Ez azonban szinte biztos, hogy nem egy új Syphon Filter lesz.

Nyílt bétában van a Romero-féle zombis játék

Történetünk ott kezdődik, hogy Romero egy zombis játékot készített The War Z néven, ami azonban jogokat sértett (a regény és a film miatt), így átnevezték Infestation: Survival Storiesra. Na, ennek a folytatása az Aftermath. De mi a poén? Hogy a "Romero" név alatt most éppen nem John Romeróra gondolunk, hanem George Cameron Romeróra, aki a legendás zombifilmes George Romero fia. Az Aftermath egy free-to-play anyag, ahol a megvásárolható dolgok a készítők ígérete szerint kizárólag kozmetikai jellegűek, vagyis semmi előnyt nem szerezhetünk velük. A játék most lépett be a nyílt bétába, így mindenki kipróbálhatja.

Legalább három évre terveznek a Lego Dimensions-szel

A TT Games és a Warner elmondta, legalább három évig biztosan bővítik majd a Lego Dimensionst. Ennek megfelelően a valós játékfigurákat fogadó alapállomást is úgy tervezték meg, hogy a későbbiekben ne kelljen fejleszteni rajta, hanem folyamatosan tudjanak kiadni új karaktereket és pályákat. Ugyanakkor a Warner nem győzi hangsúlyozni, hogy aki nem szeretne újabb és újabb kiegészítő játékokat venni, annak nem muszáj, ugyanis végig lehet menni a játékon úgy, hogy csak a kezdő csomagot vásároljuk meg. A Lego Dimensions egyébként szeptember 29-én jelenik meg, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra és Wii U-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward