Aprók nagyban - 2015.09.23.

Készül a Wolfenstein: The New Order folytatása, 10 ezer oldalas volt az Until Dawn forgatókönyve, PlayStationön tanult vezetni az autós ámokfutó...

Aprók nagyban - 2015.09.23.

Készül a Wolfenstein: The New Order folytatása

Ezzel kapcsolatban az Anya karakterét alakító lengyel színésznő, Alicja Bachleda-Curuś beszélt, bár lehet, hogy nem szabadott volna neki. "Egy olyan videojátékon dolgozom, aminek az első részét már megcsináltuk, és most éppen a második van soron, ami legalább még két évig készülni fog" - nyilatkozta az Eurogamer lengyel lapjának.

A hölgy egyébként nagy rajongója a sorozatnak: "Gyerekként játszottam utoljára ezzel a játékkal. Nagyon örültem, amikor végre eljutottam odáig, hogy lelőhettem Hitlert".

De nem csak ezért lehet szimpatikus a hölgy, hanem azért is, mert amúgy szép is, szóval öncélú módon berakunk róla egy képet:

Októberben kerül be az EA Access Vaultba a Battlefield: Hardline

Az Xbox Store-ba véletlenül felkerült információ szerint az EA Access Vaultba már októberben bekerül a Battlefield: Hardline, és ezzel csatlakozik olyan címekhez, mint a Dragon Age Inquisition, a FIFA 15, vagy éppen a Plants vs Zombies: Garden Warfare. A Vaultba az EA Access-en belül azok a játékok kerülnek be, amiket aztán ingyenesen tolhatunk előfizetőként. Az EA Access továbbra is csak Xbox One-on érhető el, és továbbra is kellően alacsony az ára: havonta 5 dollárba, vagy évente 30 dollárba kerül.

Így játssza a Fallout 4 zenéjét a Fallout 4 zeneszerzője

A legendás Inon Zur már a Fallout: Tactics óta írja a sorozat zenéjét, munkájára pedig egy szavunk sem lehet. Most pedig azt is megtekinthetjük, ahogy a zeneszerző élőben egy zongorán játssza el nekünk a Fallout 4 főcímdalát.

10 ezer oldalas volt az Until Dawn forgatókönyve

A filmkészítésben az egyik íratlan törvény, hogy a forgatókönyv egy oldala nagyjából egy percnek felel meg a filmben - így egy másfél órás film forgatókönyve körülbelül 90 oldalas. Az Until Dawn azonban nem film, bár annak akar látszani, és a rengeteg különböző választási lehetőség és elágazás miatt bizony a forgatókönyv mérete is alaposan megugrott.

A két vezető író, Graham Reznick és Larry Fessenden már 2011 óta dolgozik a játékon, bár egyszer újra is kezdték, amikor PS3-ről átköltöztették a projektet PS4-re, és jelentősen átalakították a koncepciót. Az eredetileg FPS-nézetű Until Dawn végül elágazásokkal és választási lehetőségekkel teli TPS-nézetű filmes játék lett, így a forgatókönyv végül 10 ezer oldalra hízott (kicsit hihetetlenül hangzik).

Hatfős multiplayer lehet a Dark Souls 3-ban

Egy hatalmas Dark Souls-rajongónak lehetősége volt alaposan kipróbálni a játék egy frissebb változatát, a tapasztalatairól pedig az alábbi videóban számol be. Kiemeli, hogy ezúttal már bekerült egy mana-csík is, amiből varázsolhatunk, a multiplayer pedig 6 fősre hízott, ráadásul az idézéshez nem lesz többé szükség felhasználandó cuccokra.

Hamarosan újra megjelenhet a PC-s Batman: Arkham Knight

Ugyan a köztes patch már elérhető, és nagyon sok problémát megoldott, a Warner és a Rocksteady még mindig tartozik az utolsó "nagy" javítással, ami után újra forgalmazni is kezdik majd a játékot PC-n. Most az új DLC mellé kiküldött sajtóközleményben úgy tűnik, hogy a kiadó már utal is erre:

“Batman: Arkham Knight is based on DC Comics’ core Batman license and is available now for the PlayStation®4 computer entertainment system and Xbox One, the all-in-one games and entertainment system from Microsoft. The PC version of the game will be available in the coming weeks.”

Vagyis a lényeg, hogy a PC-s verzió a következő hetekben elérhetővé válik. Feltételezhető egyébként, hogy a Warner újra is nyomja a játékot, vagyis a lemezek legyártását is meg kell várni.

Új előzetest kapott a P.A.M.E.L.A.

Úgy látszik, mostanában divatosak ezek a nagybetűvel írt független horrorjátékok. A SOMA után most érkezik a P.A.M.E.L.A., amiből kaptunk egy új előzetest. A trailer a környezetekből és az ellenfelekből mutat nekünk valamit. A játék története szerint egyébként a civilizáció bukásának körülményeit kell felfedeznünk, miközben Eden megtört lakói az életükért küzdenek a betolakodókkal szemben. A fejlesztők egy hihető sci-fi környezetet, és nagyon komoly harcot ígérnek.

Autós karambolt okozott Lincolnshire-ben, a PlayStationt hibáztatta

A 24 éves Adam Jones angol állampolgár 100 mérföldes sebességgel menekült a rendőrök elől, majd belerohant egy rakás parkoló autóba. Az úriember a letartóztatását követően bevallotta, hogy nem rendelkezik jogosítvánnyal, és mindent, amit a vezetésről tud, azt a PlayStationön szerezte (sajnos a játékot nem nevezte meg, de a képességei alapján a GTA-ra tippelünk).

Az úriembert egy évre börtönbe küldték, és három évre eltiltották a vezetéstől, ha pedig valaha is jogosítványt akar szerezni, akkor egy meghosszabbított, szigorított folyamaton keresztül teheti azt meg. A bíró az ítéletében így fogalmazott: "Azt állította, hogy egy PlayStation-játékból tanult meg vezetni, és pont úgy is vezetett a valóságban. Olyan gyorsan hajtott a városban, ahogy azt csak egy játékban szokás, és nem törődött mások biztonságával".

Fallout 4 - újabb S.P.E.C.I.A.L. video érkezett

A sorban pedig ezúttal az E betű következik, ami az Endurance-t jelenti. Lássuk, mit szeretnének ezzel kapcsolatban megismertetni velünk a készítők:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward