Aprók nagyban - 2015.09.04.

Marha sok szöveg lesz a Fallout 4-ben, Ron Gilbert szívesen készítene új Monkey Island-játékokat...

Aprók nagyban - 2015.09.04.

Eszméletlen sok szöveg lesz a Fallout 4-ben

Egészen konkrétan 111 ezer sor. Ami az összehasonlítás kedvéért annyi, mint a Fallout 3 és a Skyrim együtt összesen.

Remekül szórakoznak a helikopterrel a PC-s Metal Gear Solid 5-játékosok

Szóval, a Metal Gear Solid 5-ben egy csomó dolgot tudunk fejleszteni, többek között azt a helikoptert is, ami kivisz minket a küldetések végeztével. Az egyik fejlesztés, hogy hangszórókat tehetünk rá, amiből zene szól, amikor a helikopter leszáll. Még a játék is írja, hogy egyelőre a tudósok "nem biztosak benne", hogy ez a fejlesztés "mennyire hasznos" a csatatéren, de kétségtelen poén úgy lelépni egy nagy akció után, hogy bömböl a muzsika. Úgy pedig még nagyobb poén, hogy a PC-s játékosok bármilyen saját zenét beimportálhatnak a játékba ehhez.

Frissült a Steam Big Picture

A Steam Machine-ok közelgő megjelenésére készülve a Valve frissítette a Steam nagyképernyős módját. Bekerült egy új Library menüpont, ami ráadásul igyekszik azon játékok felé terelni minket, amiket még nem próbáltunk ki. Ezen kívül létrejött egy Recent menüpont is, ami a legutóbb elindított vagy letöltött játékokat gyűjti maga alá. A frissítés egyelőre béta fázisban leledzik, de hamarosan mindenki számára elérhető lesz.

Egyjátékos DLC-t is kap az Uncharted 4

Miért olyan nagy szám ez manapság, a DLC-k korában? Nos azért, mert korábban a sorozat egyetlen tagja sem kapott még egyjátékos letölthető tartalmat. Ez azonban az Uncharted 4-gyel megváltozik és a multiplayer DLC-k mellett a kampány is kibővül majd. A Naughty Dog azután döntött így, hogy a The Last of Us-hoz készült Left Behind DLC nagyon jól sikerült, a közönség és a sajtó is örömmel fogadta.

Total War: Warhammer - bemutatkozik High King Thorgrim Grudgebearer

A rendkívül barátságos nevű High King Thorgrim Grudgebearer bizony komolyan bosszút forral, legalábbis ez derül ki a Total War: Warhammer új előzeteséből. Meg vannak benne pókok is.

Ron Gilbert szívesen készítene új Monkey Island-játékokat

A 25 éves múltra visszatekintő Monkey Island minden idők egyik legmeghatározóbb kalandjátéka. Atyja, a legendás Ron Gilbert pedig rendszeresen meghatódik attól, hogy a rajongók még a mai napig játszanak vele, és szeretnének folytatást is. Habár Gilbert csak az első két részen dolgozott az ötből, szívesen készítene egy új epizódot, de ezt sajnos nem teheti meg.

Miért? Nos, a Monkey Island jogai már a Disney-nél vannak, és a cég semmi utalást nem tett arra, hogy esetleg el akarná adni neki. Gilbert elmondta, csak úgy vágna bele egy új rész elkészítésébe, ha az teljesen az ő irányítása alatt készülhetne, mindenféle beleszólás nélkül, ez pedig a Disney alatt nem lenne lehetséges, csak ha eladnák neki a címet.

Már csak PS4-en nem mennek a Metal Gear Solid 5 szerverei

A megjelenés óta nem nagyon működnek a játék online szerverei, és mivel szinte biztosan a Sony konzoljára adták el a legtöbb példányt, így a legtöbb panasz is a PS4-es felhasználóktól érkezik. Éppen ezért nem túl örömteli tény, hogy a Konami most hivatalosan is bejelentette, hogy a Metal Gear Solid 5 szerverei már minden más platformon rendben üzemelnek, csak PS4-en vannak továbbra is problémák.

Nosztalgikus tévéreklámot kapott a Forza Motorsport 6

Eléggé ötletes előzetessel állt elő a Microsoft, ugyanis habár alapjaiban a Forza Motorsport 6-ról van szó, feltűnik benne egy csomó régi játék, így a Gran Trak 10 (1974), a Pole Position (1982), az RC Pro Am (1987), a Chase HQ (1988) és a Ridge Racer (1993) is. A reklámot először a hétvégi Forma 1-es futam alatt lehet majd látni, vélhetően nem Magyarországon. De ti már addigra úgyis láttátok itt.

Film készülhet a Mega Man alapján

Egy csipet sóval kell fogyasztani az információt, de a The Tracking Board úgy értesült, hogy a 20th Century Fox filmet készít a legendás Mega Man alapján. Egyelőre ennyit lehetett hallani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward