Aprók nagyban - 2015.08.26.

Több, mint 6 millió példányban kelt el a The Witcher 3, egy hónappal a konzolos változat után jön a PC-s Assassin’s Creed Syndicate...

Aprók nagyban - 2015.08.26.

Egy rajongó megjavította az Assassin’s Creed Chronicles: China szinkronját

A Ubisoft nyilván spórolni akart kicsit, így az Assassin’s Creed Chronicles: China esetében nem kérte fel Ezio eredeti szinkronhangját a munkára. A végeredmény sok rajongónak nem tetszett, de általában ezzel nem lehet mit kezdeni, bele kell törődni. A Loomer néven futó játékos azonban nem volt hajlandó beletörődni: megkérte Roger Craig Smith-t, az eredeti színészt, hogy ugyan mondja már fel azt a kemény 33 sort, amennyi szövege van Eziónak a játékban. A színész pedig belement, és vélhetően otthoni eszközeivel rögzítette a mondatokat, majd átküldte azt Loomernek, aki pedig betette őket a játékba. És a legjobb, hogy még a Ubisoft is az áldását adta rá.

Több, mint 6 millió példányban kelt el a The Witcher 3

A CD Projekt RED bejelentette, hogy a június 30-án lezárult pénzügyi negyedévében 6 millió példány kelt el a The Witcher 3-ból - ez egyébként a megjelenéstől számított hat hetet jelenti, azóta nyilván már többnél tart.

A stúdió ezen kívül elárulta, hogy a játék fejlesztési költsége 306 millió PLN volt (82 millió dollár), és június 30-ig 236 millió PLN (63 millió dollár) profitot termelt. A stúdió a sikert többek között a nyitott és őszinte kommunikációnak tudja be.

Megjelent a Dying Light demója

Jobb később, mint soha, ugyebár. Mától elérhető PC-n, PS4-en és Xbox One-on a Dying Light demója, ami nagyjából három órányi tartalommal rendelkezik. Felderíthetünk néhány területet, végigvihetünk egy küldetéssorozatot, és még néhány mellékküldetés is befért. Ráadásul működik a négyfős online kooperatív mód is.

Egy hónappal a konzolos változat után jön a PC-s Assassin’s Creed Syndicate

Nem kifejezetten jó hír, hogy az Assassin’s Creed Syndicate PC-s változata a Ubisoft Kievnél készül, mint ahogy a kiadó legtöbb PC-s portja. Persze a tavalyi Unity nagyon jól nézett ki PC-n, csak éppen nem volt kifejezetten optimalizált. A stúdió vezetője, Sam Kovalev elmondta, azóta új eljárásokat hoztak be, és jóval komolyabban veszik a minőségellenőrzést.

Éppen ezért a konzolokhoz képest egy hónappal később jelenik meg PC-re az Assassin’s Creed Syndicate, ennyi extra idő szükséges ugyanis az optimalizálásához és a stabil kód kialakításához. Gépigényt egyelőre nem adott meg a stúdió, azonban azt elmondták, hogy az ajánlott konfiguráció 1080p-re és 30fps-re vonatkozik majd, ha közlik.

Destiny - Nolan North először akcióban

Ahogy arról már írtunk, Peter Dinklage szinkronját Nolan Norht váltja le. A Bungie a következő években aktívan számít a színészre, ugyanis az általa (és korábban Dinklage által) megszólaltatott Ghostnak nagy szerepet szánnak.

Ismét komoly leépítések az Angry Birds fejlesztőjénél

A Rovio vezérigazgatója, Pekka Rantala bejelentette, hogy újabb elbocsátások következnek a vállalatnál. Ez leginkább annak tudható be, hogy a Rovio igyekszik a jövőben a biztos profitot termelő dolgokra koncentrálni, és ezért kevesebb kísérleti dologba vágnak bele.

Rantala célja, hogy egy vékonyabb, agilisebb stúdió legyen a leépítések eredménye. Ennek érdekében most 270 munkatárstól válik meg a stúdió.

Tony Hawk’s Pro Skater 5 - központban a profik

Nyjah Huston, Riley Hawk, Aaron “Jaws” Homoki, Ishod Wair, Leticia Bufoni, Chris Cole, David Gonzalez, Andrew Reynolds, és Lizzie Armanto. Ha ezek a nevek mondanak neked valamit, akkor nyilván jártas vagy a gördeszkázás világában. Ami azonban fontosabb, hogy ezek a profik segítettek a játék fejlesztésében, és megtalálhatók is lesznek a Tony Hawk’s Pro Skater 5-ben - persze Hawk úr társaságában.

Korlátozza az Xbox One Preview Program résztvevőinek számát a Microsoft

Az Xbox One-ra rendszeresen, havonta érkezik nagyobb rendszerfrissítés, ami jellemzően hasznos és látványos újításokat hoz magával. Nem csoda, hogy rengetegen jelentkeznek az új frissítések bétatesztelésére a preview program keretén belül, hiszen sokan szeretnék minél hamarabb megtapasztalni az újdonságokat.

A helyzet azonban az, hogy lassan már túl sokan akarnak bétatesztelni. A Microsoft úgy nyilatkozott, nagyon hálásak mindenkinek, aki segít a rendszer tökéletesítésében, ugyanakkor a preview program résztvevőinek száma már elérte azt a határt, ahonnan kezdve nem kifejezetten hasznos több felhasználót bevonni. Éppen ezért a jövőben már limitálják az új bekerülők számát, így nehezebb lesz bekerülni a programba.

Változik a Final Fantasy VII remake harcrendszere

Tetsuya Nomura, a játék vezető fejlesztője, és Yoshinori Kitase, a producer elmondta, az utóbbi hetekben sokat haladt előre a Final Fantasy VII remake fejlesztése. A vizuális stílust már sikerült nagyjából lefixálni, azonban a harcrendszer kialakításán jelenleg is dolgoznak. Utóbbi esetében egyébként többféle prototípust próbálnak ki, és gyakorlati alapon választják majd ki, hogy melyik a legjobb. Kitase szerint nagy esély van rá ugyanis, hogy a klasszikus Final Fantasy VII harcrendszere nem nagyon felelne meg a modern elvárásoknak, így érdemes azt más irányba elvinni.

Assassin’s Creed történelem

A Ubisoft egy érdekes videosorozatot indított, ami igyekszik majd bemutatni nekünk az Assassin’s Creed-játékok történelmét. Itt nem csak arról van szó, hogy a kiadó igyekszik reklámozni a saját játékait, de például az alábbi videóból kiderül, hogy miket hagytak ki az első részből, és hogy alakult ki a végleges dizájn.

Bethesda-játékok érkeztek a GoG-ra

Mától több játék is elérhető a Bethesdától DRM-mentes formában a GoG-on. A The Elder Scrolls 3: Morrowind Game of the Year Edition, a The Elder Scrolls Adventures: Redguard és a The Elder Scrolls: Battlespire képez majd egy csomagot, ha mindhármat megveszed, akkor 33% kedvezmény üti a markod.

Az id Software részéről érkezik a Quake, a The Ultimate DOOM és a DOOM 2. Ismételten csak 33% kedvezmény jár akkor, ha mindháromra lecsapsz. De ez még nem minden: a Bethesda minden egyes vásárláshoz hozzácsapja ajándékként a The Elder Scrolls: Arena és a The Elder Scrolls 2: Daggerfall játékokat is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward