Aprók nagyban - 2015.08.05.

Új kooperatív móddal bővül a StarCraft 2: Legacy of the Void, vélhetően készül a PC-s Destiny, friss képeken a Call of Duty: Black Ops 3...

Aprók nagyban - 2015.08.05.

Új kooperatív móddal bővül a StarCraft 2: Legacy of the Void

A Blizzard ma bejelentette, hogy Allied Commanders néven egy új játékmódot hoz majd nekünk a valamikor (elvileg még idén) megjelenő Legacy of the Void kiegészítő. Ennek lényege, hogy a játékosok legendás Starcraft-hősöket irányítanak majd, és különböző küldetéseket kell teljesíteniük. A hősök menet közben új képességeket és fejlesztéseket kapnak, és persze úgy alakították ki őket, hogy szinergiában legyenek egymással, és így szükség legyen a csapatmunkára. A Blizzard egyelőre Jim Raynor, Kerrigan és Artanis jelenlétét erősítette meg.

Visszaesett a Disney Interactive profitja

A most lezárult üzleti negyedévben 58 millió dollárral kevesebb bevételt termelt a Disney Interactive, mint tavaly ilyenkor. Ez éppen arra volt elég, hogy nagyjából nullszaldóra jöjjön ki a részleg.

Az ok rendkívül egyszerű: a Disney Interactive jelenleg már tulajdonképpen kizárólag a Disney Infinity-játékokon dolgozik, minden mást (így a Star Wars-címeket is) külsős stúdiók és kiadók készítik. A Disney Infinity eladásai pedig jelentősen visszaestek az utóbbi hónapokban. Ez persze vélhetően hamarosan megváltozik, hiszen még az ünnepi szezonban megjelenik a (többek között) Star Wars-karakterekkel is megtömött Disney Infinity 3.0.

Overwatch - két új pálya, egy új hős

Két új pályáról rántotta le a leplet ma a Blizzard, melyek a készülő Overwatch-ban kapnak majd helyet. A pályák nevei Volskaya Industries és Numbani. Az előbbi egy hatalmas, robotokat gyártó üzem, míg az utóbbi egy város a szavanna szélén. Az új karakter pedig nem más, mint Lúció, aki a leírás szerint egy világhírú celeb, aki "zenével akarja megváltoztatni a világot".

Fejlesztői naplón a Hellblade

Oké, a sokadik fejlesztői naplón, a Ninja Theory ugyanis úgy adogatja ki ezeket a videókat, mintha kötelező lenne. Ezúttal a vizuális történetmesélésről szól a dolog, ami nagyon fontos részét képezi a játéknak, a készítők szerint a környezet is egy különálló "karaktert" képez majd. A Hellblade az Unreal Engine 4-re épül, és PC-re, valamint PS4-re jelenik meg.

Lehet, hogy készül a PC-s Destiny?

A Bungie elkezdett olyan munkatársakat keresni, akik rendkívül járatosak a különböző PC-s hardverekben és konfigurációkban, és alkalmasak lennének kompatibilitási tesztelésre. Ez nyilván azt jelenti, hogy a Bungie nagyon dolgozik valamin PC-re, csak éppen azt nem tudjuk, hogy mi lehet az.

Mivel a stúdió korábban utalt arra, hogy nem zárható ki a Destiny PC-s változata, egyelőre nem tudunk másra gondolni, mint hogy végre elkészül ez a verzió is.

Megjelent Xbox One-ra a World of Tanks

Oké, valójában már a múlt hét vége óta elérhető a játék a Microsoft konzolján, de a launch trailer csak most futott be, ami alapján egész tisztességes grafikai ráncfelvarrást kapott az anyag.

Új csatatérrel bővül a Heroes of the Storm

A Blizzard ma bejelentette, hogy egy új, Diablo-témájú pályával bővül a Heroes of the Storm, melynek neve Infernal Shrines. Ezen három vonalat találunk majd, továbbá megidézhetünk egy démont, aki aztán elkezd vadászni az ellenfél hőseire. A frissítéssel együtt érkezik két új hős is: Rexxar (és mackója) a Warcraftból, valamint Artanis a Starcraftból, de utóbbi csak azok számára lesz elérhető, akik előrendelik, vagy megvásárolják a StarCraft 2: Legacy of the Void kiegészítőt.

Friss képeken a Call of Duty: Black Ops 3

Meg kell hagyni, jól néz ki a játék, de persze szokás szerint valószínűleg erősen felturbózták a gyári képeket.

Galéria megnyitása grid_on

Souls-stílusú harcot ígér a volt BioWare-fejlesztők új játéka

Négy egykori BioWare-munkatárs új független stúdiót alapított Knightmayor néven, és a divatnak megfelelően egyből a Kickstarterre is mentek tervezett játékukkal, melynek neve Mooncrest.

A készítőket alapvetően a Neverwinter Nightshoz készült Twilight modul inspirálta, és leginkább egyjátékos történetre koncentráló szerepjátékot ígérnek, Souls-stílusú harcrendszerrel, és logikai-puzzle feladványokkal. A főszerepben egy Sera néven futó paladin áll, aki egy Pirotase nevű tolvajjal indul el kalandozni.

A fejlesztők 400 ezer dollárt szeretnének összeszedni, ami nem is annyira sok, hiszen mostanában csak úgy röpködnek a milliós játékok a Kickstarteren. A készítők úgy igyekeznek alacsonyan tartani a költségeket, hogy a bevált Unity motort használják, grafika tekintetében inkább a stilizált stílusra mennek rá, így nem kell versenyezniük az AAA-kategóriás címekkel, továbbá számos grafikai munkára külsős szabadúszókat fognak be.

Játékmenet-felvételek a Halo 5-ből

A GamesComról leakadt egy kis B-roll felvétel a Halo 5-ből, egészen konkrétan az új pályán, a Fathomon vívott többjátékos mérkőzésből.

Enslaved és Dark Souls az új Humnle Bundle-ben

Az aktuális Humble Bundle-t a Bandai Namco támogatja, ennek megfelelően az alap "fizess, amennyit akarsz" csomagban a Pac-Man Championship Edition DX+ All You Can Eat Edition, Platformines és DeadCore játékokat kapjuk meg.

Igazán vonzó azonban, hogy ha az átlagnál többet fizetünk (jelenleg körülbelül 6 dollár), akkor megkapjuk Ridge Racer Unbounded Complete, Enslaved: Odyssey to the West Premium Edition, és az Ace Combat Assault Horizon – Enhanced Edition anyagokat, plusz még néhány érkezik később.

Ha viszont 10 dollárnál többet teszünk le az asztalra, akkor a miénk lesz a Dark Souls: Prepare To Die Edition, ami egyébként önmagában 20 dollárt kóstál a Steamen.

Kommentár nélküli játékmenet a Fable Legendsből

Szintén a GamesComról kaptunk két új felvételt a Fable Legendsből, és ahogy a Halo 5-nél, ezúttal is kommentár nélküli B-roll játékmenetről van szó.

Tízéves mélyponton a World of Warcraft-előfizetők száma

A Blizzard legfrissebb üzleti jelentéséből kiderült, hogy a World of Warcraft jelenlegi előfizetőinek száma 5,6 millió játékos. Ez novemberben, a Warlords of Draenor kiegészítő megjelenésekor még több, mint 10 millió volt, majd márciusra visszaesett 7,1 millióra, és a csökkenés azóta is állandó volt. A Blizzard szerint a Fury of Hellfire tartalmi csomaggal sikerült megállítani egyelőre az előfizetők további elvándorlását.

Ez azt jelenti, hogy a World of Warcrafttal jelenleg kevesebben játszanak, mint az alapjáték életciklusának végén, a tier 3-as tartalmak megjelenésekor. Az általános vélemények szerint a Warlords of Draenor kiegészítő tartalma túlságosan előtöltött volt, és a kezdeti lelkesedés után később nagyon kevés teendő maradt a magasabb szintű játékosoknak. Kérdés, hogy a Blizzard mennyit tud megmenteni a ma bejelentendő új expanzióval.

Persze az 5,6 millió előfizető még mindig kimelkedő szám egy tízéves MMORPG-től, miközben egyébként a Diablo III is hasít. Mivel a játék a kiegészítővel együtt megjelent már Kínában is, az összeladások átlépték a 30 milliós darabszámot.

Ezen kívül a Hearthstone: Heroes of Warcraft, a Heroes of the Storm és az Activision oldaláról a Destiny összesen 70 millió regisztrált játékossal rendelkezik, és eddig összesen 1,25 milliárd dolláros bevételt termeltek a megjelenésük óta.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward