Aprók nagyban - 2015.07.31.

Dátumot kapott a Wasteland 2: Director's Cut, nem biztos az évenkénti Need for Speed, valószínűleg már készül a Resident Evil 2 Remake...

Aprók nagyban - 2015.07.31.

Kiváló tévébemondó hangod van?

Akkor jelentkezz a Warhammer: End Times – Vermintide fejlesztőinél, a srácok ugyanis a következő előzetesüket a közönség egy tagjával szeretnék narráltatni.

A dolog menete a következő: a hivatalos oldalról letöltöd a forgatókönyvet, aminek a szövegét egy általad megfelelőnek ítélt stílusban felmondasz, majd feltöltöd YouTube-ra a végeredményt. A győztes végül a fejlesztők számlájára elutazhat Stockholmba, ahol helyben mondhatja fel a végleges verziót.

A stúdió azt ígéri, minden jelentkezést meghallgat majd, és a fentieken kívül semmilyen szabály nincs. Továbbá minden résztvevő kap ajándékba egy Steam-kulcsot egy Fatshark-játékhoz.

Ha mindig is egy GTA-szerepjátékot akartál volna...

...akkor most örömmel jelentjük, hogy természetesen hamarosan erre is készül egy mod. A LogicSpawn által fejlesztett anyag karakterfejlődést, lootot, és párbeszéd-rendszert hoz majd a GTA 5-be, többek között. Amint elkészül, elméletileg a GTA 5 teljes történetét végigjátszhatjuk majd ebben a rendszerben, mindenféle bökkenő nélkül.

Esport-eszközökkel jön a Call of Duty: Black Ops 3

A Call of Duty jellemzően népszerű a kompetitív játékosok között, és így persze az eSportban is ott a helye. A Treyarch mindig is odafigyelt erre a közösségre, és most azt ígéri a stúdió, hogy a Black Ops 3 egyenesen beépített eSport-eszközökkel érkezik majd. A pontos részletekről a jövő heti GamesComon rántják le a leplet.

Augusztusban jön az új konzolokra a Brothers: A Tale of Two Sons

A zseniális Brothers: A Tale of Two Sons augusztus 12-én jelenik meg digitálisan, szeptember 4-én pedig dobozosan PS4-re és Xbox One-ra. Ezt követően készül belőle androidos, iOS-es és Windows Phone-os verzió is, melyek valamikor az ünnepi szezonban érkeznek majd.

Arma 3 - hatalmas trópusi harctér

Az Arma 3 legújabb fejlesztői naplójában alaposabban megszemlélhetjük Tanoa szigetét, ami egy rendkívül ígéretes, trópusi harctér lesz. A szigetet egyébként egy fizetős kiegészítő formájában kaphatjuk majd meg, valamikor a jövő év első felében.

Nem kell cinikusnak lenni az Assassin’s Creed: Syndicate női főszereplője kapcsán

Az új Assassin’s Creed: Syndicate főszereplője nem csak Jacob lesz, hanem mellé betársul a húga, Evie is. Sok játékos pedig nem tudott másra gondolni, minthogy mindezt kizárólag a tavalyi Unity-botrány miatt vállalta be a Ubisoft - ha emlékszünk még, akkor a fejlesztők azt nyilatkozták, hogy azért nem tesznek női karaktereket a kooperatív multiplayerbe, mert az rengeteg munkát jelentene.

Marc-Alexis Cote, a Syndicate kreatív igazgatója azonban elmondta, a cinikusoknak nincs igazuk ezzel kapcsolatban. A játék ugyanis már két és fél éve készül, és a korai időszakban eldöntötték, hogy betesznek egy női főszereplőt is a férfi mellé - ezzel akartak egy kicsit frissíteni a sorozaton, és elkerülni, hogy túlságosan hasonlítson a történet a korábbi részekhez. "Ekkor jöttünk elé az ötlettel, hogy két főszereplőnk legyen, majd ebből fejlődött ki az, hogy valójában legyenek ikrek."

Hugo Giard, a pályatervezésért felelős dizájner hozzátette, ha a Unity-botrány után tették volna be a női főszereplőt, akkor egyértelműen látszódott volna, hogy utólag erőszakolták bele a történetbe, azonban szerinte a megjelenés után mindenki számára egyértelmű lesz, hogy nem ez a helyzet.

Dátumot kapott a Wasteland 2: Director's Cut

A Wasteland 2: Director's Cut számos dologgal bővíti az alapjátékot. Bekerül például egy új Quirks and Perks nevű rendszer, ami mélyebb karakterfejlesztési lehetőségeket ígér, valamint a Precision Strike harci technika, amivel külön vehetjük célba az egyes testrészeket. Ezen kívül tulajdonképpen a teljes játékot újraegyensúlyozzák, és ez érvényes a harcokra, a lootokra és minden megtalálható tárgyra. Meg persze az egészet átültetik az új Unity 5 motorra.

Mindez PS4, Xbox One, PC, Mac és Linux platformokra várható, és már azt is tudjuk, hogy mikor: október 13-án! Ráadásul a PC-, Mac és Linux-verziók tulajdonosai ingyenesen frissíthetik fel az alapjátékot a Director's Cutra.

Nem biztos az évenkénti Need for Speed

Hosszú idő után az Electronic Arts először 2014-ben nem adott ki Need for Speed-játékot, helyette inkább a sorozat megújításán dolgozott. Felmerül tehát a kérdés, hogy az új irány megtalálásával vajon számíthatunk-e évenként megjelenő részekre?

Nos, erre a választ maga Peter Moore sem tudja. "Érdekes kérdés, szerintem meglátjuk, hogyan teljesít ez a mostani rész. Csak akkor van értelme az évenkénti megjelenésnek, ha elég új ötlettel tudunk előállni. Hasonló szituáción mentünk át a golfos játékunkkal is. Elvégre golfról van szó, vajon tudunk majd évenként valami újat mutatni?."

Először mozgásban a Risen 3: Titan Lords Enhanced Edition

A Piranha Bytes kizárólag PS4-en jelenteti meg a Risen 3 felújított változatát, mégpedig augusztus 21-én. Az ígéretek szerint ez a verzió még az eredeti PC-s kiadás grafikáját is felülmúlja majd: magasabb felbontású textúrák, új poszt-effektusok, HDR-es bloom, valamint egy volumetrikus felhőrendszer várható. Tartalmi szempontból pedig az összes megjelent DLC.

Úgy tűnik, már készül a Resident Evil 2 Remake

Nem véletlenül beszél mostanában egyre többet a Capcom a Resident Evil 2 felújításáról, nyilvánvalóan készül már a játék. Most éppen Yoshiaki Hirabayashi, az egyik producer tett fel egy képet, azzal a szöveggel, hogy valójában már az első rész HD-változatának elkészítése után a főnökei elé járult az első koncepciókkal.

...és végül:

Mivel a hétvégén megint jön a felmelegedés és a kánikula, mindenkinek kellemes sütögetést a kertben...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward