Aprók nagyban - 2015.07.22.

Kihagyja a GamesComot a Sea of Thieves és a ReCore, ilyen lehetne egy Star Wars-játék VR-ral, Kickstarterre mennek a BioWare egykori fejlesztői...

Aprók nagyban - 2015.07.22.

Kihagyja a GamesComot a Sea of Thieves és a ReCore

A Rare E3-on bejelentett játéka, a Sea of Thieves nem lesz jelen az GamesComon. Ez még talán nem is akkora meglepetés, az viszont igen, hogy a ReCore sem, hiszen annak elméletileg jövő tavasszal meg kéne jelennie, így joggal reménykedhettünk benne, hogy már mutatnak valami játékmenetet.

Azt viszont megerősítette Phil Spencer, hogy a Crackdown, a Quantum Break és a Scalebound ott lesz, sőt, utóbbival zárják majd a konferenciát.

Ennyit foglal a Rare Replay

Gyakorlatilag a bejelentése óta csorog a nyálam a harminc Rare-játékot tartalmazó csomagra, ami augusztus 4-én jelenik meg Xbox One-ra. Ebből a harmincból számos olyan akad, melyek Xbox 360-ra jelentek meg, így méretük nagyobb, mint a korábbi konzolokra kiadott címeké. Ezért telepítésnél előbb a régebbi anyagokat húzza le a játék, ehhez 11,2 GB-ra lesz szükségünk, majd érkezik a többi, ami 38 GB-ot tesz ki. Így tehát összesen 50 GB-ot foglal majd a kollekció.

Megkaptuk a Sniper: Ghost Warrior 3 zárt ajtók mögötti bemutatóját

Az E3-on kizárólag a sajtónak mutattak hosszú játékmenetet a Sniper: Ghost Warrior 3-ból, ráadásul fejlesztői kommentárral. Most azonban megkapta a nagyközönség is mind a 24 percnyi lopakodós akciót. Az anyag valamikor jövő év első felében jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Új kivégzésekkel bővül a The Witcher 3

Az eheti ingyenes DLC keretében Geralt kap néhány teljesen új kivégző animációt. Ez örömteli tény lehet azok számára, akim már sok-sok órát töltöttek el a játékkal, és látták az összes módját annak, ahogy Geralt felszeleteli az ellenfeleit. Ezen kívül még egy darab ingyenes DLC érkezik majd a játékhoz, arról azonban egyelőre fogalmunk sincs, hogy mi lehet...

Ilyen lehetne egy Star Wars-játék VR-ral

Rob McLellan, egy sci-fi filmrendező, és néhány társa poénból összerakott egy videót arról, milyen lehetne egy Star Wars-játék a hamarosan érkező VR-es szemüvegekkel. Az egészet az Unreal Engine 4-ben dobták össze, és onnan rögzítették a videót. Az internet azóta is el van ájulva tőle, bár én személy szerint nem tudom miért, hiszen tulajdonképpen csak néhány jelenetet alkottak újra a filmből. Persze, ez ütős lehetne egy Oculus Rifttel, de ezt bemutató nélkül is sejtettük.

Star Wars VR Trailer from Rob McLellan on Vimeo.

Féláron kaphatod meg a Dishonored: Definitive Editiont, ha...

..ha teljesülnek bizonyos feltételek. A helyzet jelenleg az, hogy a Dishonored: Definitive Edition megjelenik PS4-re és Xbox One-ra is, vagyis a játék elérhető lesz az új konzolokon. Azonban ha az előző generációs masinákon már rendelkezünk az alapverzióval (rajta van az accountunkon), akkor a definitív változatot féláron kaparinthatjuk meg. Legalábbis a PlayStation Networkön biztosan így lesz, ott ugyanis már felkerült az áruházba a játék. Az Xbox Store-on még nem elérhető, de nem nagy bátorság megtippelni, hogy ott is hasonló lesz a helyzet.

Újabb frissítést kapott a PlayStation 4

A Sony kiadta a 2.57-es verziójú rendszerfrissítést a PS4-hez. A csomag 245MB-ot nyom, és ahogy azt valószínűleg ezen a ponton már magatoktól megtippelitek, "javítja a rendszer stabilitását".

Kickstarterre mennek a BioWare egykori fejlesztői

Rick Burton, James Henley, Brian Ledden, és Jeff Visgaitis a BioWare legtöbb címén dolgoztak az utóbbi pár évben. A stúdiótól kilépve saját csapatot alapítottak Knightmayor néven, és most a Kickstarterre szeretnének menni játékukkal. Az anyag címe Mooncrest, és elméletileg egy szerepjáték lesz, részben a Dark Souls stílusában (ami a harcrendszert illeti), részben pedig a BioWare-féle történetmeséléssel nyakon öntve. A történet két főhőst vonultat fel, akik jelentősen eltérnek egymástól: az egyik szigorú nevelést kapott paladin, a másik pedig egy számkivetett utcagyerek.

Először Xbox One-on lesz játszható a Star Wars: Battlefront

Habár ez annyira nem nagy újdonság, hiszen egy Electronic Arts-játékról beszélünk, Xbox One-on pedig működik az EA Access-előfizetés, amivel a kiadó összes játékához hamarabb lehet hozzáférni a Microsoft konzolján. Phil Spencer megerősítette, hogy ez alól nem lesz kivétel a Star Wars: Battlefront sem, ami öt nappal a többi platform előtt lesz játszható Xbox One-on az EA Access-előfizetők számára.

Saját játékokat fog készíteni a Certain Affinity

A Certain Affinity jelenleg leginkább nagyobb stúdióknak segít be a többjátékos móddal kapcsolatos fejlesztésekbe, így például dolgoztak a Halo-sorozaton és a Call of Duty-játékokon is. A stúdió azonban szépen-lassan egy saját AAA-kategóriás játékot is össze akar hozni, ehhez pedig elkezdett embereket toborozni - főleg olyanokat, akik értenek az egyjátékos kampányokhoz és a történetmeséléshez.

Az első nagyobb hal, aki horogra akadt, nem más, mint Corey May, aki korábban az Assassin's Creed, a Far Cry, a Prince of Persia, a Splinter Cell és az Army of Two játékokon is dolgozott íróként.

Max Hoberman, a stúdió vezetője elmondta, a csapat továbbra is a multiplayerre koncentrál majd, hiszen ehhez nagyon értenek, de mindenképpen erősíteni akarnak egyjátékos fronton is.

Paródia készült a The Witcher 3-ból

Az alábbi, rendkívül vicces rajzfilm Geralt mindennapjait parodizálja ki, és megmutatja nekünk, hogy egy szörnyvadász élete tulajdonképpen unalmasnak is tűnhet. Ráadásul utálja a játék harcrendszerét (én is), és rendkívül megunta a zenéit is.

Egeret is támogathat majd az Xbox One

Persze nem arra kell gondolni, hogy a konzolos játékok menni fognak billentyűzettel és egérrel. Arról van szó, hogy az Xbox One tud játékokat streamelni Windows 10-es eszközökre, és Phil Spencer szerint az sincs kizárva, hogy ez a jövőben fordítva is megtörténjen. Ebben az esetben persze (ha a PC streamelne a konzolra), az Xbox One-on támogatnia kellene az egereket (billentyűzetet már egyébként is kezel a gép). Spencer azonban hozzá tette, egyelőre a PC-ről Xboxra streamelés nincs a menetrendben, bár nagyon érdekli a lehetőség a csapatot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward