Aprók nagyban - 2015.07.07.

Vissza akarja szerezni a rajongók bizalmát a SEGA, nagyon félt a DICE a Star Wars: Battlefronttól, a múltban játszódhat Batgirl története...

Aprók nagyban - 2015.07.07.

Elvesztették a rajongók a bizalmat a SEGA-ban

A hivatalos kommunikáció szerint a Sonic Boom: Rise of Lyric óta, valójában azonban nyilván már korábban megrendült a rajongók bizalma a SEGA-ban. A szerencse, hogy ezt a cég is belátja, és tervezi, hogy változtat a helyzeten.

A kiadó vezérigazgatója, Hajime Satomi elmondta, a '90-es években nagyon erős volt a SEGA márka, azóta azonban a gyenge játékok sorozatával ezt sikeresen lerombolták. Éppen ezért a jövőben azt teszi a legfontosabbá, hogy a játékaik újra minőségiek legyenek. "A különböző vezető beosztású alkalmazottakkal arról beszélgettünk, hogy a gyakori megjelenés helyett újra a minőségre kell helyeznünk a hangsúlyt. Ez főleg igaz Észak-Amerikára és Európára, ahol az utóbbi időben a gyakoriságot helyeztük a minőség elé. Úgy vélem, ha nem tudjuk tartani a minőséget, akkor inkább ne is adjunk ki semmit."

Satomi szerint érdekes módon az Atlustól tanulták a legtöbbet, már ami a minőségi megjelenéseket illeti. Ami érdekes, hiszen az egy japán kiadó, a vezér szerint azonban az ott megtanult leckét tudják majd alkalmazni nyugaton is.

Négy klasszikus kivégzést kapnak ajándékba a Mortal Kombat X tulajdonosai

Némileg mondjuk érdekes leírni azt a kifejezést, hogy "klasszikus kivégzés", de ha egyszer a készítők Klassic Fatality Pack 1-nek nevezik azt a csomagot, ami tartalmazza Scorpion, Sub-Zero, Sonya, és Johnny Cage eredeti kivégzéseit, és mindezt ingyen megkapják a játék tulajdonosai, akkor az egyszeri újságíró kénytelen ilyeneket monitorra vetni.

Javult az Ultra Street Fighter IV PS4-es változata

Annak idején mi is többször írtunk róla, mennyire katasztrofális állapotban jelent meg az Ultra Street Fighter IV a Sony új konzoljára. Azóta persze a fejlesztők igyekeztek javítani rajta, és a legújabb patch különösen a látványt dobja meg. Jelentősen javult az anizotróp szűrés (ami valamiért rendszeresen gyenge pont a PS4-en), és végre megjelent az élsimítás is. Ezen kívül a felhasználói felület megjelenése is javult, és persze egy rakás bugot is fixáltak. Érdekes módon a készítők elmondták, hogy az eredeti felirat ("Press Start option") nem hiba volt, hanem egy kalapemelés a régi játéktermi részek előtt, de nyilvánvalóan akkora marhaság volt, hogy egyrészt ilyen csak a japánoknak juthat eszébe, másrészt pedig még ők is rájöttek arra, hogy ez így azért nem lesz jó, úgyhogy most már a "Press Option" felirattal szembesülünk a játék indítását követően.

Júliusban jön Xbox One-ra a The Binding of Isaac: Rebirth

A független fejlesztésű, hatalmas sikernek örvendő roguelike július 23-án jelenik meg Xbox One-ra, és egyébként Wii U-ra és 3DS-re is. A készítők elmondása szerint a Nintendo engedélyezési folyamata kicsit lassabban megy, mint a Microsofté, de ennek ellenére nagyon remélik, hogy nem kell változtatniuk a dátumon.

Nagyon félt a DICE a Star Wars: Battlefronttól

És nem véletlenül, hiszen már a megjelenés előtt számos rajongó kritizálja a játékot. Ezek mellett pedig nyilván eleve nagyon nehéz megfelelni az elvárásoknak. Ráadásul a DICE-nak nem csak a Star Wars-rajongóknak kell megfelelni, hanem a korábbi Battlefront-részek fanjainak is.

"Amikor először felkért minket az Electronic Arts, hogy csináljuk meg a következő Battlefrontot, azt mondtuk, hogy nem, mert túl ijesztő a feladat. Ráadásul éppen elég játékunk készült ahhoz, hogy jogosan mondhassuk azt, hogy ezt már nem vállaljuk be. De ha ettől eltekintettünk, akkor nyilvánvalóan mindannyiunk szíve azt ordította hangosan, hogy igenis kell csinálnunk egy Star Wars-játékot." - mondta Patrick Bach, a DICE vezetője.

Dátumot kapott a PS4-es The Journey

A PS3 egyik legszebb és leghangulatosabb játéka volt a The Journey, így nem csoda, hogy a Sony megjelenteti PS4-re is - hiszen így egy egészen új közönség ismerheti majd meg az anyagot. A játék július 21-én jelenik meg, ráadásul támogatja a cross-buyt, tehát aki már egyszer megvette PS3-ra, az ingyen megkapja PS4-re is.

A múltban játszódhat Batgirl története

Arról már írtunk, hogy a Batman: Arkham Knight első DLC-jét nem a Rocksteady, hanem a WB Games Montreal fejleszti, most pedig arról számolhatunk be, hogy a csomag július 21-én jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra. A PC-s megjelenést érthető okokból nem emlegeti egyelőre a kiadó.

A legfrissebb információk szerint a Batgirl: A Matter of Family letölthető tartalmi csomag a Batman: Arkham Asylum előtti időkre vezet vissza minket, amikor is Gordon felügyelő lánya, Barbara Gordon összeáll Robinnal, hogy megmentsék a lány apját. Batgirl elméletileg mindenféle hacker képességekkel rendelkezik, amivel kompenzálja majd a tényt, hogy Batmanhez képest kevésbé erős, és kevésbé jó a közelharcban.

Megváltozott az Xbox Music és Xbox Video neve

A Microsoft egy ideig minden szórakoztató szolgáltatását az Xbox márkára próbálta ráhúzni, úgy tűnik azonban, hogy ez nem egészen volt sikeres. A cég ugyanis most a Windows 10 megjelenése előtt mindkét alkalmazás (és szolgáltatás) nevét módosította. Az Xbox Musicból simán csak Groove lett, míg az Xbox Video mostantól a Movies & TV néven fut. A zenés szolgáltatás (sem) változott meg egyébként a váltással, továbbra sem elérhető a régebben viszonylag népszerű ingyenes, hirdetésekkel megtömött változat, kizárólag a havi 9,99 dolláros előfizetéses verzió van érvényben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward