Aprók nagyban - 2015.06.18.

Petíció indult az új Metroid ellen, dinamikusan változik a világ a Star Wars: Battlefrontban, megdöntötte a Kickstarter-rekordot a Shenmue 3...

Aprók nagyban - 2015.06.18.

Metal Gear Solid 5 - képezd ki a saját farkasaidat

Ha Snake véletlenül belebotlik a játék világában egy farkaskölyökbe (mert megeshet ilyen is), akkor két lehetőségünk van. Vagy kegyetlenül lelőjük, vagy fogjuk a Fulton-ballont, és visszaküldjük a bázisra, ahol aztán kiképezhetjük. Ezek a farkasok pedig aztán később segíthetnek nekünk a küldetésekben, ami Snake-et gyakorlatilag átlényegíti Jon Snow-vá.

Petíció indult az új Metroid ellen

A Nintendo az E3-as online előadásán mutatta be az új Metroid Prime-játékot, a multiplayerre koncentráló Metroid Prime: Federation Force-ot. Mivel a rajongók közel tíz éve várnak egy korrekt új Metroid-játékra, érthető módon ez némileg felháborodást váltott ki a rajongók között, akik egy petíciót is indítottak, hogy törölje a Nintendo a játék fejlesztést. Meg kell hagyni, ilyen sem történik minden nap. A petíció annyira népszerű, hogy már 12 ezren alá is írták.

Játékmenet közben is remekül néz ki az Unravel

Az Electronic Arts konferenciájának egyik nagy meglepetése volt az Unravel, ami rendkívül aranyosnak és kreatívnak tűnik. Örömhír, hogy ez a tényleges játékmenet közben is így van.

Élre tört a Fallout Shelter

Örömhír: a pár napja megjelent Fallout Shelter mobilos játék letaszította a legnépszerűbb App Store-alkalmazás dobogójáról a Candy Crush-t. Érdemes megjegyezni, hogy a Candy Crush az utóbbi hónapokban napi 2 millió dollárt hozott be, igaz, iOS-en és Androidon együtt, míg a Fallout egyelőre csak iOS-re érhető el. Ennek ellenére vélhetően a Bethesda nem keres rosszul a játékkal.

Star Wars: Battlefront - dinamikusan változik a világ

Patrick Bach, a DICE vezetője elmondta, a Star Wars: Battlefront pályái dinamikusan változnak majd attól függően, hogy melyik oldal áll nyerésre. Itt nem arra kell gondolni, hogy egyszer csak kinő egy új hegy a földből, ami elállja a birodalmiak útját, hanem inkább arra, hogy a játék világában próbálják megjeleníteni azt, amit korábban inkább csak a felhasználói felületen tüntettek fel. Ha például egy csatában a lázadók állnak nyerésre, akkor nem egy nagy piros ikon fog villogni a felületen, hanem mondjuk lezuhan a birodalmiak egy csillagrombolója. Ami nem csak látványos, de tudatja mindkét féllel, hogy mi a helyzet a harcmezőn.

6 percig mozog a Mad Max

A Mad Max jelenlegi legnagyobb hibája, hogy egy napon jelenik meg a Metal Gear Solid 5-tel szeptember 1-jén. Ettől függetlenül rendkívül érdekesnek tűnik a játék, ahogy az lentebb is látható.

Vidámabb lesz a Fallout 4 grafikája

Oké, a vidám talán kicsit túlzás, de a Bethesda-atyaúristen Todd Howard szerint a Fallout 4 grafikája nem lesz olyan lehangoló és depresszív, mint a harmadik részé volt. Ezt egyébként leginkább úgy érti az úriember, hogy több lesz a szín, és nagyobb lesz a változatosság - a Fallout 3 kinézetét ugyanis túlságosan egyhangúnak találta utólag. Egyébként azt ígéri, hogy töltés nem nagyon lesz a játékban, végre az épületekbe is bemehetünk töltőképernyő nélkül.

Játékmenet-felvételen a Shadow of the Beast

Mielőtt (újra) bemutatták a The Last Guardiant, sokan úgy gondolták, hogy a Shadow of the Beast lehet a Shadow of the Colossus szellemi örököse. Most, hogy láthatunk belőle kereken 16 percnyi játékmenetet, ebben nem vagyunk biztosak, de a játék ettől függetlenül rendkívül ígéretesnek tűnik. Az anyag kizárólag PS4-re jelenik meg, egyelőre nem ismert időpontban.

Megdöntötte a Kickstarter-rekordot a Shenmue 3

A rendkívül nagy keményvonalas rajongói bázissal rendelkező Shenmue folytatására eredetileg 2 millió dollárt akartak összeszedni a készítők, ám a gyűjtés most már átlépte a 3 millió dollárt. Ezzel a Shenmue 3 egyébként megdöntötte a Kickstarter korábbi csúcstartóját, és bekerült a Guiness-rekordok könyvébe is, mint a játék, ami a leggyorsabban gyűjtötte össze az 1 millió dollárt egy közösségi finanszírozási platformon (igen, ilyen kategória is van).

Persze a 3 millió dollár még mindig röhejes összeg ahhoz képest, hogy 15 éve a Shenmue több, mint 50 millió dollárba (!) került, és annak idején messze a világ legdrágábban elkészült játéka volt. A helyzet azonban az, hogy közben kiderült, valójában a Sony finanszírozza a fejlesztést, a Kickstarter csak azért kellett, hogy egy kicsit megszondázzák a népet - meg persze marketinges célokra sem utolsó, ahogy azt látjuk.

Több PS4-et szeretne eladni Japánban a Square Enix

Ugyan a PS4 nem a Square Enix konzolja, de a PlayStation hagyományosan a Square Enix legnagyobb platformja. Nem csoda, hogy a kiadó megpróbálja valahogy felsrófolni a hazai PS4-eladásokat, hiszen utána az ő saját játékai fognak jobban fogyni. Az olyan, tipikusan a japánok között nagyon népszerű címek, mint a Kingdom Hearts 3, a Star Ocean, vagy a most bejelentett World of Final Fantasy. Tetsuya Nomura, a Final Fantasy és a Kingdom Hearts legendás mindenese éppen ezért úgy gondolja, hogy az eladások növelésére kiváló lesz a Final Fantasy VII remake-je, és valószínűleg igaza is van, hiszen még a mi nem-japán főszerkesztőnk is azt találta mondani, hogy a világ legjobb játékáról van szó. Persze csak azért, mert nem játszott a Metal Gear Solid 3-mal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward