Aprók nagyban - 2015.05.28.

Új akcióval kedveskedik a Sony a PS Plus-előfizetőknek, viccet csinál a DRM-ből a The Witcher 3, újabb karaktert mutattak be az Overwatch-ból...

Aprók nagyban - 2015.05.28.

Grand Theft Auto V az 1980-as évekből

Ma éppen nem egy újabb vicces modról számolunk be a GTA V kapcsán, hanem egy jól sikerült videóról. Ennek készítője azt képzelte el, milyen lenne a játék hangulata, ha az 1983-ban készült volna, és egy VHS-videón néznénk. A kiváló 4:3-as képarány adott, de a teljes élményért érdemes a YouTube-lejátszóját 144p-re kapcsolni.

PC-vel együtt 1500 dollárba kerül az Oculus Rift

Legalábbis az Egyesült Államokban. Erről Brendan Iribe, az Oculus vezetője beszélt a Code Conference-en. Az úriember elmondta, hogy ha valakinek a nulláról kell számítógépet vásárolnia, és mellé megvennie az Oculus Riftet, akkár nagyjából 1500 dolláros költség elé néz. Mindez nem csoda, hiszen ahogy azt már megírtuk, a Rift gépkövetelményei a következők:

OS: Windows 7 SP1 vagy újabb

Processzor: Intel i5-4590-nel egyenértékű vagy jobb

Memória: 8 GB RAM

Videokártya: Nvidia GTX 970-nel vagy AMD 290-nel egyenértékű vagy jobb

Így csinál viccet a DRM-ből a The Witcher 3

A CD Projekt RED ugyan egykor hírhedt volt arról, hogy a legborzasztóbb DRM-technológiákat alkalmazta játékainál, erről azonban egy hirtelen váltással letett a stúdió, és azóta a DRM-mentesség elsőszámú hírnöke. Nem csoda, hogy a The Witcher 3-ban is elrejtettek egy easter egget, mely a DRM-et egyfajta átokként ábrázolja, amit a GOG-segítségével (szintén CD Projekt-tulajdon) lehet megtörni.

Batman: Arkham Knight - Poison Ivy a fedélzeten

Mindenki kedvenc Méregcsókja természetesen visszatér az új Batman-játékban, sőt, magával a Denevéremberrel kocsikázik egyet a Batmobilban. Persze azért Batman is lerendez néhány rosszarcút menet közben.

Új kontrollert kaphat az Xbox One

Az "új" szót azért érdemes idézőjelbe tenni, a kiszivárgott rajz alapján ugyanis úgy tűnik, hogy az egyetlen újdonság a 3,5mm-es jack port megjelenése lesz. A PS4 kontrollerénnagyon szerettük, hogy bármilyen otthon található headsetet rá lehetett dugni, míg az Xbox One továbbra is speciális, egyedi csatlakozási felületet használt. Ez azonban most megváltozhat, mégpedig júniustól - így az sem kizárt, hogy az E3-on jelenti majd be az újdonságot a Microsoft.

Overwatch - terítéken a teleportáló Tracer

Egyrészt kiváló alliterációval álltam elő, másrészt pedig remekül össze is foglaltam, miről szól a lenti video. Ami azt jelenti, hogy duplán zseni vagyok (jajj, ettől lezsibbadtam - a szerk.). Az Overwatch legújabb karaktere ugyanis Tracer, aki amellett, hogy tud teleportálni, két pisztolyt használ, és vissza tud utazni az időben, ezzel visszanyerve életerejét.

PS Plus Specials - akciók előfizetőknek

A Sony ma bejelentette, hogy PS Plus Specials néven új, heti akciókat indít az előfizetők számára a PSN Store-ban - hasonlóban az Xbox Live heti promócióihoz. Így tehát hetente számíthatnak a PS Plus-előfizető mindenféle leértékelésre, nem csak a teljes játékok frontján, de a DLC-knél is. Kezdésnek meg is kaptuk a Bloodborne-t és a The Order: 1886-ot 20%-os kedvezménnyel, de ezen kívül is számos jóság vár ránk, melyek teljes listája a hivatalos blogon található.

Mégsem jelenik meg most pénteken a Halo 3: ODST Xbox One-ra

Tegnap ugyan azt írtuk, hogy az Xbox Store-ba véletlenül felkerült játék adatlapján május 29-es megjelenés volt olvasható (és ez tényleg így is történt), azonban ma már kiderült, hogy mindez csak helyfoglalóként volt feltüntetve. A Microsoft hivatalos megerősítése szerint a The Master Chief Collectionhöz érkező ODST-kampány nem jelenik meg pénteken, ugyanis még javában zajlik a végső tesztelés. A dátumot hamarosan megtudjuk...

November 3-án érkezhet az új Need for Speed

Az előző hír után már csak félve írom le, de egy újabb dátumra derült fény az Xbox Store útján. Most éppen a Need for Speed oldala került fel tévedésből, azt pedig sokan le is fotózták, mielőtt pár perccel később eltávolította a Microsoft. Ebből megtudtuk, hogy egyrészt a játék november 3-án várható, másrészt pedig, hogy ötféle különböző játékstílusra számíthatunk benne. Ezek a Speed, Style, Build, Crew és Outlaw, és vélhetően mindegyik más utat kínál majd a játékosnak arra, hogy befejezze a kampányt. A leírásból kiderül továbbá, hogy a játék helyszíne a fikcionális Venture Bay városa, ahol összejön minden a forgalmas belvárostól kezdve, a vidéki kanyonokon át a tengerpartig.

Csak Xbox One-ra jelenik meg a Rise of the Tomb Raider?

Korábban ugyan még úgy volt, hogy Xbox 360-ra is érkezik az új játék, és a fejlesztők még bizonygatták is nekünk, hogy az nem fogja befolyásolni az újgenerációs változat minőségét - ugyanis a portolást a Nixxes csapata végzi. A Square Enix azonban az üzleti év lezárta után a befektetőknek tartott prezentációjában már a következő diát mutatta, amin a Rise of the Tomb Raider csak Xbox One-os címként van feltüntetve. Vajon véletlen?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward