Aprók nagyban - 2015.05.27.

Jövő héten jön Bruce Campbell a Call of Dutyba; parkourözős bibliás játék jelenik meg Downward néven, és 2016 elején jelenik meg a Project Morpheus...

Aprók nagyban - 2015.05.27.

Őszre csúszik az előző generációs Mortal Kombat X

Én ugyan meg voltam győződve róla, hogy a Mortal Kombat X már nem jelenik meg az előző generációs konzolokra, azonban nem ez a helyzet. A játéknak ugyanis májusban meg kellett volna érkeznie Xbox 360-ra és PS3-ra, de ez nem történt meg. Hivatalos dátum egyelőre még nincs, de a GameStop alkalmazottai úgy tudják, hogy a készítők őszre csúsztatták a megjelenést, amivel párhuzamosan az online boltokban is átváltott a dátum az általában helyfoglalónak használt december 31-es dátumra.

Megjött a The Witcher 3 javítása PS4-re, hamarosan jön Xbox One-ra is

A PC-s változatokat követően elkezdtek megjönni a konzolos patch-ek is, melyeknek ugyebár át kell esniük a platformtulajdonosok hitelesítési eljárásán. A Sony gyorsabb volt, úgyhogy a PS4-es felhasználók már örülhetnek a javításnak, és el is olvashatják a változtatások listáját erre.

Az Xbox One-os javításról ezek mellett még annyit érdemes kiemelni, hogy sokak kérésére a CD Projekt RED végre 30fps-re zárja a framerate-et. Érdekes módon ugyanis a két konzol közül a PS4-es változat alapból 30fps-es lockkal jött, Xbox One-on azonban szabadon ingázott a framerate (a Digital Foundry mérései szerint) nagyjából 25 és 40fps között.

Az E3-on mutatkozik be a Technomancer

A "zseniális" Bound by Flame fejlesztői által készített cyberpunk RPG-t nyilván nagyon sokan várják, így vélhetően ezen tömegek ujjonganak majd örömükben a következő hír hallatán: a Spiders stúdió az E3-on tervezi teljes egészében leleplezni a játékot. Annyit már tudunk, hogy a játékban lesznek skill fák (oh), és hogy a beszélgetések során adható válaszok dinamikusan változnak majd a világ állapota alapján - és persze a világ állapotára mi magunk is befolyással lehetünk. A játék PS4-re, Xbox One-ra és PC-re jelenik meg 2016-ban.

2016 első felében jelenik a Project Morpheus

A Sony a 2015-ös üzleti év lezártával egy kisebb prezentációt tartott a befektetők számára. Ebben egyrészt Andrew House, a PlayStation elnöke büszkén számolt be arról, hogy a PS4 számos régióban piacvezető, néhány Európán kívül eső országban pedig közel egyeduralkodó, ugyanis több helyen akár 80%-os részesedéssel rendelkezik.

House elismerte, hogy a 2015-ös felhozatalban némileg szellősen képviseltetik magukat a Sonytól érkező first party játékok, ezeket azonban igyekeznek pótolni third party exkluzívokkal. Az elnök ugyanakkor elmondta, utóbbiakat egyre nehezebb lekötni, hiszen a fejlesztési költségek növekedésével a kiadók szeretnék minél több platformon ott látni a termékeiket.

Ami a jövőt illeti, a Sonynak nagy tervei vannak a PS Plus-előfizetőkkel. Az előfizetések száma rohamos ütemben növekszik, így még több értéket akarnak adni a felhasználóknak, hogy meg is tartsák őket. Olyan hozzáadott értékekre gondol, mint például a Powers sorozat, ami a statisztikáik alapján nagyon sikeresen konvertálta át a PlayStation-felhasználókat Plus-előfizetővé.

Ezen kívül az egyik legfontosabb információ, hogy a cég jelenlegi tervei szerint 2016 első felében jelenhet meg a Project Morpheus VR-szemüveg - ami pedig azt jelenti, hogy szinte egyszerre jön az Oculus Rifttel.

Június elején csatlakozik Tanya a Mortal Kombat X csapatához

Jason Vorhees, a Predator és Tremor után hamarosan tovább bővülhet a Mortal Kombat X népes szereplőgárdája. Nem más tér vissza ugyanis, mint a sorozat régi szereplője, Tanya. Hogy mikor? Nos, Ed Boon szerint még június elején számíthatunk rá!

Downward - új parkourözős nyitott világú játék

A viszonylag ismeretlen független fejlesztő, Paracal Games Studio nagy fába vágta a fejszéjét: nyitott világú, parkourözős játékot fejlesztenek, melyet jelenleg csak PC-re jelentettek be, 2016 végi megjelenéssel. A történet egy alapvetően középkori-fantasy jellegű világba kalauzol el minket, ahol a Bibliában, a Jelenések könyvében olvasható események már megtörténtek - tehát gyakorlatilag beköszöntött az apokalipszis. A főhősünk tulajdonképpen megváltást keres, és ennek érdekében indul el egy nagy kalandra. A készítők szerint a kampány körülbelül 10 órás lesz, és az egész az Unreal Engine 4-re épül.

A héten tiltják le a rossz helyen megszerzett kódokat a The Elder Scrolls Online fejlesztői

A ZeniMax Online már korábban figyelmeztetett mindenkit, hogy csak biztos helyről vásárolja meg a The Elder Scrolls Online-t, néhány oldal ugyanis lopott, vagy kétes helyről származó kódokat árul. Ezeket a kódokat pedig előbb-utóbb le fogják tiltani a fejlesztők, ez az előbb-utóbb pedig most következik be, egészen konkrétan még a héten.

Jövő héten jön a Call of Duty: Advanced Warfare új DLC-je, Bruce Campbellel

A Call of Duty: Advanced Warfare új kiegészítőjének neve Supremacy, és négy új többjátékos pályát tartalmaz, meg az Exo Zombik folytatását. Utóbbi különösen érdekes, hiszen John Malkovich, Bill Paxton, Rose McGowan és Jon Bernthal mellé csatlakozik Bruce Campbell is, márpedig ha zombikról van szó, akkor az öreg Bruce bizony nagy szakértőnek számít.

Pénteken jön a Halo 3: ODST az Xbox One-ra

Miután a The Master Chief Collection döcögős rajtja után a 343 Industries sikeresen összefoltozta a játékot, eljött az idő a bővítésre. A Microsoft már korábban megígérte, hogy akik a kollekció korai vásárlói voltak, azok ingyen megkapják majd az 1080p-re és 60fps-re átültetett, felújított grafikájú Halo 3: ODST kampányát, mindenki más pedig DLC-ként veheti meg. Dátumról eddig azonban nem esett szó, sőt, igazából hivatalosan még most sem, de az Xbox Live rendszerébe véletlenül felkerült egy rövid ideig az anyag, május 29-es megjelenési dátummal. Az pedig most péntek, úgyhogy meglesz a hétvégi program.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward