Aprók nagyban - 2015.05.18.

Megjött a Doom 4 első kedvcsinálója! Igaz, hogy rövid, de már csak ezért érdemes megnézni a mai aprókat!

Aprók nagyban - 2015.05.18.

Itt a The Witcher 3 utolsó előzetese

Mivel holnap megjelenik a játék, nem meglepő, hogy több trailert nem tervez már kiadni a CD Projekt RED. Az utolsó előzetes azért meglehetősen ütősre sikerült.

Nagy frissítést kap a Final Fantasy 15: Episode Duscae

Viszonylag ritka, hogy egy demót komolyan frissítenek a fejlesztők, de a Final Fantasy 15 esetében ez a helyzet - vélhetően azért, mert még legalább egy-másfél évig ezzel kell beérnie a rajongóknak. Az Episode Duscae 2.0-ás verziója új célzórendszert, jobb kamerakezelést, használhatóbb irányítást (főleg a kitérésre vonatkozóan) kap, de jelentősen javul majd a sokat kritizált framerate is, ami még a PS4-es verzió esetében is rendszeresen hajlamos beesni 30fps alá, teljesen indokolatlan helyeken. A javítás június elején érkezik.

Első kedvcsinálón a Doom 4

Valójában az id Software simán csak Doom néven emlegeti a játékot, mi a könnyebb érthetőség kedvéért hívjuk Doom 4-nek. Akárhogy is, az anyagot részletesebben a Bethesda E3-as konferenciáján mutatják meg nekünk, de addig sem maradunk ízelítő nélkül, alább ugyanis (szó szerint) pár másodpercig betekintést nyerhetünk a játékba.

A felvétel teljesen in-game, úgyhogy az már viszonylag biztosra vehető, hogy az új Doom jól fog kinézni. Ezen kívül egyelőre csak annyit tudunk róla, hogy az új id Tech 6 motorra épül, és PC-re, PS4-re valamint Xbox One-ra jelenik majd meg. A Wolfenstein: The New Order előrendelői automatikusan belépést nyernek majd a bétatesztre.

Kiegészítőt kap a Civilization Beyond Earth

Rising Tide címen érkezik az első kiegészítő Sid Meier kiváló játékához. Az expanzió várhatóan ősszel jelenik meg 30 dolláros áron, és a nevének megfelelően leginkább vízi dolgokkal bővíti a játékot. Építkezhetünk majd a vízre, kiaknázhatjuk a víz alatti erőforrásokat, és átalakul a diplomáciai rendszer is. Ezen kívül négy új frakció is választható lesz, melyek közül az egyik alapja a mai gazdag közel-keleti országokra épül, és a neve Al Falah.

Tehenes pályát kap a Diablo 3

Elérkezett a Diablo 3 megjelenésének harmadik évfordulója, úgyhogy a Blizzard úgy gondolta, érdemes nosztalgiázni kicsit. És mivel lenne jobb nosztalgiázni, mint a második rész legendás farmolós pályájával, a cow levellel? Így tehát a Diablo 3-ba is megérkezik a tehenes pálya.

Mit ad a The Witcher 3 elsőnapos javítás?

Nos, néhány elég fontos dolgot: a DLC-ket például csak akkor támogatja a játék, ha letöltöttük. A javítás platformtól függően nagyjából fél gigabájtot foglal, és a DLC-támogatás mellett javít a mesterséges intelligencián, az NPC-k viselkedésén, a felhasználói felületen, a dialógusokon, a játék stabilitásán, és ami a legfontosabb, a teljesítményén is. A letöltése tehát erősen ajánlott.

2016 júniusa előtt jelenhet meg a Project Morpheus

Konkrétan ennyiről szól a legújabb pletyka, amit az Asahi terjesztett el, belsős forrásokra hivatkozva. A Sony E3-as konferenciáján valószínűleg komoly szerepet kap majd a VR-szemüveg, úgyhogy vélhetően ott tudunk majd meg többet az eszközről.

Karakterváltás a Batman: Arkham Knightban

Korábban már megírtuk, hogy az új Batman-játékban azonnal lehet majd váltani a karakterek között (leginkább Batman és valaki más között), és kihasználni mindkettejük különleges képességeit. Most éppen egy baseball ütővel hadonászó, közepesen ijesztő fejlesztő mutatja be nekünk, hogyan is néz ki az, amikor a "dual play" keretein belül Batman és Nightwing harcol együtt.

A Microsofthoz csatlakozott a Mass Effect producere

A BioWare-nél a Mass Effect-sorozatért felelős Casey Hudson kreatív igazgatóként csatlakozott a Microsoft Studios csapatához. Az úriember még tavaly augusztusban hagyta el a BioWare-t, és tulajdonképpen azóta nem tudtuk, mivel foglalkozik - egészen mostanáig. Most ugyanis a Microsoftnál tevékenykedik, egészen konkrétan a HoloLens szemüveggel kapcsolatos szoftvereken és játékokon, de jelentősen benne lesz a keze a következő időszak Xbox- és Windows-játékaiban is. Hudson egyébként (nem meglepő módon) nagyon odavan a HoloLensért: "Úgy érzem, hogy hatalmas hatása lesz a technológiára a következő években annak, amit most a Microsoftnál csinálunk. Teljesen máshogy fognak hozzáállni az emberek számos dologhoz a valóság és a holografikus megjelenítés keverésével" - nyilatkozta.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward